« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-08-10 18:58:55
Temat: Czym można zastąpić w tym rabarbar?Przepis:
http://poprostugotuj.home.pl/home/cookbook/388
Z tym że nawet nie chodzi mi głównie o smak, ale czy rabarbar ma jakieś
specjalne właściwości żelujące, czy jeśli go nie dostanę mogę zrobić z
samych truskawek, ew. coś dorzucić (co?) i tez będzie dobrze?
P.S. I chyba z braku syropu klonowego mogę dać po prostu 2 łyżki miodu..?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-08-10 21:16:47
Temat: Re: Czym można zastąpić w tym rabarbar?Użytkownik "flower" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
news:f9icid$afb$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Przepis:
> http://poprostugotuj.home.pl/home/cookbook/388
Ja robiłam ten deser dwa razy w zeszłym tygodniu. Za pierwszym razem nie
miałam rabarbaru i użyłam zmiksowanych (bez gotowania) truskawek i do tego
dorzuciłam borówki amerykańskie. Co do syropu, myślę, że spokojnie można go
zastąpić miodem, ale dobrze, żeby był płynny.
Za drugim razem kupiłam rabarbar, ale pierwsza wersja wyszła lepsza - mniej
kwaśna.
Acha, użyłam 250g serka mascarpone. Deser wyszedł bardziej kaloryczny, ale
lepszy :-)
Pozdrawiamy
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |