Data: 2008-10-28 17:07:03
Temat: Re: Dlaczego kebab jest niezdrowy?
Od: lokomotywek <l...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
p...@i...pl pisze:
> Kebab jest tylko 1 z Jagnieciny !
> To tak jak ktos je mielone mieso z kurczaka wypelnione maka i mowi ze
> to szynka ;)
> Niestety jakby dawali w Polsce oryginalnego kebaba to nikt by tego nie
> jadl bo Polacy jagnieciny nie lubia.
Nie wszyscy. Mów za siebie.
> W Polsce jadlem kebaby w roznych miejscach i mieso w nich to
> przewaznie:
> Scinki z drobiu
> Scinki z miesa wolowo wieprzowego.
Z dodatkiem bu?ki tartej, pani9eru i kilku innych rzeczy
> Problem tylko jest jeden ze mieso do produkcji kebabow czesto nie jest
> poddane dostatecznej obrobce cieplnej
> szczegolnie w wypadku duzego ruchy gdzie scina sie mieso szybko i
> kladzie czesto pol surowe na bule.
Tatarem jeszcze sie; nikt nie otru? a jest przeciez. z surowego mie;sa
> Mieso jest z roznych zrodel w wypadku gdy jest skazone jakims
> pasozytem i niedostatecznie ''wypieczone'' pasozyt nie gine i
> przedostaje sie do organizmu czlowieka.
>
Przy za?oz.eniu z.e wielkie sieci nie badaja; mie;sa to juz. sie; boje; jes'c' w
mac donaldzie kfc czy doner istanbul i inne...
Pozdrawiam
Leszek Z.
|