Data: 2008-10-28 09:49:50
Temat: Re: Dlaczego kebab jest niezdrowy?
Od: p...@i...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Kebab jest tylko 1 z Jagnieciny !
To tak jak ktos je mielone mieso z kurczaka wypelnione maka i mowi ze
to szynka ;)
Niestety jakby dawali w Polsce oryginalnego kebaba to nikt by tego nie
jadl bo Polacy jagnieciny nie lubia.
W Polsce jadlem kebaby w roznych miejscach i mieso w nich to
przewaznie:
Scinki z drobiu
Scinki z miesa wolowo wieprzowego.
Czy to jest zdrowe ? na pewno nie mniej niz ''wedlina'' w marketach i
wiekszosci masarniach gdzie szynka
ma czerwony kolor.
Problem tylko jest jeden ze mieso do produkcji kebabow czesto nie jest
poddane dostatecznej obrobce cieplnej
szczegolnie w wypadku duzego ruchy gdzie scina sie mieso szybko i
kladzie czesto pol surowe na bule.
Mieso jest z roznych zrodel w wypadku gdy jest skazone jakims
pasozytem i niedostatecznie ''wypieczone'' pasozyt nie gine i
przedostaje sie do organizmu czlowieka.
|