« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-07-10 20:53:52
Temat: Re: Dlaczego wątróbka "strzela" przy smażeniu?
"Rablinka" <r...@w...pl> wrote in message news:f70rh2$23c$2@news.wp.pl...
> Ikselka napisał(a):
> > Rablinka napisał(a):
> >>
> >>> Robić wątróbkę duszoną z cebulką - wg mojego "zapodanego" tu kiedyś
> >>> przepisu, wychwalaną pod niebiosa.
> >>
> >>
> >> Naprawdę pyszna! Polecam!
> >>
> >> Ikselko dzięki za przepis, od kiedy go mam - częściej robię wątróbkę.
> >> A i wieprzową zdarzyło mi się tak samo przyrządzić z tym, że najpierw
> >> ją przez noc moczyłam i też była bardzo smaczna.
> >>
> >> Pozdrówka
> >> Rablinka
> >>
> >
> > Rablinko, może masz go gdzieś blisko w kompie - to podrzuć - no, chyba
> > że tylko w pamięci :-)
> > Jakoś nie mogę znależć tutaj - może usunęłam... Nie musiałabym wstukiwać
> > Ewie od nowa; ale jeśli go nie masz, to zrobię to znowu :-)
> >
> A proszę bardzo :)
>
> Wątróbka Ikselki
>
> Cebulę zeszklić na tłuszczu. Na wierzchu położyć pokrojoną
> wątróbkę, popieprzyć, dodać 1-2 liście laurowe, 2-3 ziarenka
> ziela angielskiego. Przykryć i dusić ok 5 minut. Wymieszać.
> Przykryć znowyu i dusić 4 minuty. Lekko posolić i poddusić
> jeszcze ok pół minuty.
Standardowy przepis.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2007-07-10 21:24:38
Temat: Re: Dlaczego wątróbka "strzela" przy smażeniu?Panslavista napisał(a):
>>A proszę bardzo :)
>>
>>Wątróbka Ikselki
>>
>>Cebulę zeszklić na tłuszczu. Na wierzchu położyć pokrojoną
>>wątróbkę, popieprzyć, dodać 1-2 liście laurowe, 2-3 ziarenka
>>ziela angielskiego. Przykryć i dusić ok 5 minut. Wymieszać.
>>Przykryć znowyu i dusić 4 minuty. Lekko posolić i poddusić
>>jeszcze ok pół minuty.
>
>
> Standardowy przepis.
Jesteś niezastąpiony :-)
Dzięki.
--
XL wiosenna :-)
****************************************************
*************
"Deja vu" - "Wszyscy jesteście w milicji? - Fantastyczny kraj!"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2007-07-10 21:55:27
Temat: Re: Dlaczego wątróbka "strzela" przy smażeniu?
>> Standardowy przepis.
>
>
> Jesteś niezastąpiony :-)
> Dzięki.
Jak zawsze, nie? :P
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2007-07-11 06:44:38
Temat: Re: Dlaczego wątróbka "strzela" przy smażeniu?Rablinka napisał(a):
>
>>> Standardowy przepis.
>>
>>
>>
>> Jesteś niezastąpiony :-)
>> Dzięki.
>
>
> Jak zawsze, nie? :P
Jasne :-)
Co On, to On... My, baby, to lubimy ;-)
--
XL wiosenna :-)
****************************************************
*************
"Deja vu" - "Wszyscy jesteście w milicji? - Fantastyczny kraj!"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2007-07-11 07:33:20
Temat: Re: Dlaczego wątróbka "strzela" przy smażeniu?On Tue, 10 Jul 2007 18:35:19 +0200, "Ewa W"
<e...@b...wroc.pl> wrote:
>No właśnie, jak w temacie...
>Dotyczy to wątróbki drobiowej, staram się dokładnie ją osączać po myciu,
>obtaczam w mące, ale to na nic. Smażenie to naprawdę hardcore:), strzela jak
>z armaty, nierzadko unosi się przy tym ciężka szklana pokrywa patelni!
>Wrzucanie wątróbki na rozgrzany tłuszcz, to wyższa szkoła jazdy -
>błyskawiczne nakrycie patelni i odskok na bezpieczną odległość:) Nie
>wspomnę, jak wygląda kuchenka po smażeniu...
>Czy jest na to jakaś rada?
>
>Pozdr. Ewa
Ja smaze przyodziana stosownie (stary lach, plastikowy fartuszek,
tarcza z duzej pokrywki i koniecznie okulary, bo mi kierdys
watrobka strzelila dokladnie wo ko, akurat mrugalam, ale troche
wlazlo :/. Jak ja kroje najpierw na polowki albo inne kawalki to
jakby mniej strzelala....ale to zaden dowod naukowy :PP
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |