Data: 2006-09-01 16:36:05
Temat: Re: Dynia - po czym poznac ze dojrzala??
Od: "Nie Zmieszany" <w...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista <p...@w...pl> napisał(a):
> "Darek Pakosz" <d...@a...uhc.com.pl>
> > On Fri, 1 Sep 2006, Panslavista wrote:
> >>
> >> Na początku lat 70 - wtedy, gdy pierwszy raz robilem tę potrawę nazywano
> >> "bigos z cukini" i była to nazwa jak najbardziej prawidłowa, ale później,
> >> chyba ze względu na zawartość papryki, przechrzczono na leczo...
Już za to leczo zebrałeś cięgi.
;-)
> > Na wsi gdzie mieszkam, niektorzy ludzie na samochod osobowy mowia
> > taksowka.
> > Jest to tak samo mylace.
>
> Masz gablotę (wozidło itd.)? Bigos znasz tylko z kapusty? To zajrzyj na
> pl.rec.kuchnia dowiesz się, że istnieją inne bigosy, być może starsze, niż
> ten z kapusty.
Największy troll na pl.rec.kuchnia prowadzi reedukacje z bigosu?
:-)))
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|