« poprzedni wątek | następny wątek » |
101. Data: 2003-11-12 20:54:07
Temat: Re: Dzień dobry
----- Original Message -----
From: "boletus" <b...@o...pl>
To: <p...@n...pl>
> > prawie naturalny jest duzo trudniej zrobic
> > i nie moga to byc raczej otoczaki zwiezione z pol
> > :((((((((((
> > z pozdrowieniami i usmiechami
> > _hehehe
>
> I kto to mówi ?!:-)
>
> Masz tydzień czasu na oddanie rolnikom
> wszystkich polnych kamyków !
> Ty stary przewrotniku:-)
>
> Pozdrawia boletus - naoczny świadek
:)
u siebie narazie mam tylko skalniakowe
posadzone po roznych katach w ogrodzie
:)
w miejscu gdzie nosilem sie kiedys z zamiarem zrobienia skalniaka
bedzie np kawalek bieszczadkich polonin
i inne tego typu zbiorowiska traw "gorskich"
:)
tam otoczki faktycznie nie pasja
i te moje murki z nich niestety tez nie
:(((((((((
bardzo natomiast mi sie podoba
skalniak Piotra Siciarskiego
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
102. Data: 2003-11-13 02:43:05
Temat: Re: Dzień dobry"Marta Góra" <m...@m...pl> wrote in message
news:both4p$8nb$1@korweta.task.gda.pl...
>
> Jak to w górach wszystkie skalniaki mają kształt stożka.
A Giewont?
Pozdrowienia,
Michal
--
Michal Misiurewicz
m...@m...iupui.edu
http://www.math.iupui.edu/~mmisiure
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
103. Data: 2003-11-13 02:44:24
Temat: Re: Dzień dobry"T.W." <t...@w...pl> wrote in message
news:bouacc$d48$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> A już rugosa to
> prawdziwy "bohater", da sobie radę w każdych warunkach.
Byle nie uzywac chemii, podobno jest wrazliwa (z wlasnego doswiadczenia
nie wiem, bo i tak nie uzywam).
Pozdrowienia,
Michal
--
Michal Misiurewicz
m...@m...iupui.edu
http://www.math.iupui.edu/~mmisiure
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
104. Data: 2003-11-13 08:05:46
Temat: Re: Dzień dobry> I jeszcze
> konfiturę z płatków można robić :)
O tak. Jedna z ..., jak nie najwspanialsza rzecz jaką można z róży
zrobić. No może jeszcze likier różany i wino z owoców. :-]
Pozdrawiam
PP.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
105. Data: 2003-11-13 08:30:21
Temat: Re: Dzień dobry
Użytkownik "Michal Misiurewicz" <m...@i...rr.com>
napisał w wiadomości
news:ZcCsb.1676$up3.1231@fe1.columbus.rr.com...
> "Marta Góra" <m...@m...pl> wrote in message
news:both4p$8nb$1@korweta.task.gda.pl...
> >
> > Jak to w górach wszystkie skalniaki mają kształt stożka.
>
> A Giewont?
>
:-)))
Rozmawialiśmy o skalniakach w prywatnych ogrodach, nie w
Parku:-)
Pozdrawiam
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
106. Data: 2003-11-13 09:00:48
Temat: Re: Dzień dobry
Użytkownik "1stgreen" <1...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bove4u$olc$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > I jeszcze
> > konfiturę z płatków można robić :)
>
> O tak. Jedna z ..., jak nie najwspanialsza rzecz jaką można z
róży
> zrobić. No może jeszcze likier różany i wino z owoców. :-]
Tylko trzeba wybrać odmianę o pełnych kwiatach, żeby wystarczyło na
duuuużo konfitury - i żeby jeszcze owoce zostały na całą resztę :)
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
107. Data: 2003-11-13 14:23:23
Temat: Re: Dzień dobry"1stgreen" <1...@w...pl> wrote in message news:bove4u$olc$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > I jeszcze
> > konfiturę z płatków można robić :)
>
> O tak. Jedna z ..., jak nie najwspanialsza rzecz jaką można z róży
> zrobić. No może jeszcze likier różany i wino z owoców. :-]
Swieze platki mozna dodawac do herbaty.
Pozdrowienia,
Michal
--
Michal Misiurewicz
m...@m...iupui.edu
http://www.math.iupui.edu/~mmisiure
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
108. Data: 2003-11-13 20:51:15
Temat: Re: Dzień dobry
----- Original Message -----
From: "T.W." <t...@w...pl>
> > > I jeszcze
> > > konfiturę z płatków można robić :)
> >
> > O tak. Jedna z ..., jak nie najwspanialsza rzecz jaką można z
> róży
> > zrobić. No może jeszcze likier różany i wino z owoców. :-]
>
> Tylko trzeba wybrać odmianę o pełnych kwiatach, żeby wystarczyło na
> duuuużo konfitury - i żeby jeszcze owoce zostały na całą resztę :)
:))))
niedawno bylem po roze u Pana Choduna
i on mi polecil jakas bardzo mocno pachnaca
i sztandarowa jesli chodzi o robienie konfitur z roz
:)
mowa o Rose de Rescht
i nasza Marta potwierdzila
ze to trafny wybor
:)
i podobno za 2-3 lata
z jednego krzaczka bede mogl zrobic nawet ze 3 sloiczki konfitur
:)
w zwiazku z tym
ze na sniadanie zjadam sloiczek dzemu
to zaplanowalem sobie pilne namnozenie tej rozy
:)
a tak przy okazji
czy roznia sie konfitury od powidel
?
wiem czym sie rozni dzem od powidel
czy tez od marmolady
ale nie wychwytuje roznicy miedzy konfiturami a powidlami
?
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
109. Data: 2003-11-13 21:48:47
Temat: Re: Dzień dobry
Użytkownik "Tadeusz Smal" <s...@s...pl> napisał w
wiadomości news:012d01c3aa22$66634e60$b07c63d9@d3h6c1...
>
> mowa o Rose de Rescht
> i nasza Marta potwierdzila
> ze to trafny wybor
> :)
Trafny, bo ma też piękne pełne kwiaty (dużo płatków) i
intensywny kolor.
R.x damascena 'Conditorum' nazywana jest różą konfiturową,
myślę że ma to jakieś swoje uzasadnienie:-)
Niestety to wiedza li tylko książkowa.
Jak brzmiał by w eleganckiej cukierni tekst : poproszę o
pączki z powidłami z rózy?
Musi to być szykownie brzmiąca francuska nazwa;-)
No chyba, ze się mylę:-)
A ode mnie dostaniesz jeszcze jedną różę na konfitury:-)
Tylko się przypomnij jesienią....
Pozdrawiam
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
110. Data: 2003-11-13 22:19:38
Temat: Re: Dzień dobry
Użytkownik "Marta Góra" <m...@m...pl> napisał
w wiadomości news:bp0u80$aeo$1@korweta.task.gda.pl...
>
>
> R.x damascena 'Conditorum' nazywana jest różą konfiturową,
> myślę że ma to jakieś swoje uzasadnienie:-)
> Niestety to wiedza li tylko książkowa.
>
:-(
Oczywiscie to róża francuska (r.gallica) a nie damaceńska.
Pozdrawiam
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |