Data: 2003-05-16 10:00:24
Temat: Re: Gotowanie w mikrofali
Od: "Mariusz Brzozowski" <m...@e...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"tygrysek" <tygrysek123 (ZŁY NA SPAM)@gazeta.pl> wrote in message
news:ba25sd$h37$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam
> Czy są jakieś negatywne skutki gotowania/podgrzewania w kuchniach
> mikrofalowych?
IMHO to mit
> Cos słyszałam kiedyś, że giną wszelkie witaminy
Tak samo jak podczas intensywnego gotowania, czy smażenia. Mikrofale
podgrzewają wodę w produkcie, przez to staje się on gorący. Jak przegniesz z
mocą, to rzeczywiście witaminy padną, ale za sprawą temperatury a nie
mikrofali.
> oraz, ze kobiety w ciąży nie
> powinny przebywać blisko pracującej mikrofalówki.
>
>
Tak samo jak nie powinny oglądać telewizji z odległości 20 cm. Mikrofalówka
to nie radar lotniczy. Bez przesady...
--
Mariusz Brzozowski
--------------------------
"(...) i herbaty tak jak trza - NIE POSŁODZĘ!"
|