« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-04-11 22:14:07
Temat: Re: Gziczka wiosenno-eksperymentalnaUżytkownik "Waldemar" napisał:
> Wygląda i smakuje świetnie i stosunkowo szybko się robi.
Rozpusta! :) Mnie to by na cały dzień starczyło ;)
Pozdrawiam - Aicha
--
Dozwolone od lat 18:
http://www.opowiadania.org/autorzy/aicha/aicha.html
Komentarz z Gniazda:
Masz talent i cyrkowe umiejętności żonglerki słowami
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-04-12 07:03:17
Temat: Re: Gziczka wiosenno-eksperymentalnaAicha <b...@m...pl> napisał(a):
> A to nie czarny Wrigley przypadkiem? Taki jakiś dziwny smak toto miało
> chyba :)
Nie, czarny to chyba lukrecjowy /jakoś przypisali ten kolor do lukrecji -
też lukrecję lubię ;-) /. To było zielone i o smaku "traw", czyli ziół.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-04-12 07:11:21
Temat: Re: Gziczka wiosenno-eksperymentalna
"Aicha" <b...@m...pl> wrote in message
news:e1h6eu$79o$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Panslavista" napisał:
>
>> Wypróbować na rozgżdżonych kolegach od nanorozmiarów...
>> ;-P)))))))))
>
> Oni wolą swoje nanodomki na nanonóżkach ;) A poza tym gzica, to jakbyś
> nie wiedział potrawa z jakiegośtam kawałka Wielkopolski. Choć samo
> słowo znam od exa Zagłebiaka ;)
>
> Pozdrawiam - Aicha
Witam!
Nie wiem z czego ten krem (cudze chwalicie - swego nie znacie), ale
jeżeli to jest serek ze śmietanką z dodatkiem cebuli, szczypiorku lub mięty
to w moich rodzinnych stronach (Podkarpacie) nazywany jest bździkiem...
Teraz mieszkam na wsi, niedaleko Kanału i Zalewu Zegrzyńskiego - pół
godziny jazdy czerwoniakiem od pętli na Żeraniu...
Pozdrówka!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-04-12 07:40:07
Temat: Re: Gziczka wiosenno-eksperymentalnaAicha schrieb:
> Użytkownik "Waldemar" napisał:
>
>> Wygląda i smakuje świetnie i stosunkowo szybko się robi.
>
> Rozpusta! :) Mnie to by na cały dzień starczyło ;)
mi też to starcza na cały dzień. No i robię to dla mnie i dzieciaków,
czyli 3 mordy do wyżywienia.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-04-12 08:58:48
Temat: Re: Gziczka wiosenno-eksperymentalnaUżytkownik "Panslavista" napisał:
> Nie wiem z czego ten krem (cudze chwalicie
Lepiej, żebyś nie wiedział - patrz: moja pierwsza reakcja :)
> nazywany jest bździkiem...
No, mniej więcej o to mi chodziło. Bardziej mniej niż więcej.
> niedaleko Kanału i Zalewu Zegrzyńskiego - pół
> godziny jazdy czerwoniakiem od pętli na Żeraniu...
No, na Warszawę mi mój superszpiegowski sprzęt wskazywał. Niewiele
chybił tym razem ;)
Pozdrawiam - Aicha
--
Dozwolone od lat 18:
http://www.opowiadania.org/autorzy/aicha/aicha.html
Komentarz z Gniazda:
Masz talent i cyrkowe umiejętności żonglerki słowami
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-04-12 09:01:06
Temat: Re: Gziczka wiosenno-eksperymentalna
"Aicha" <b...@m...pl> wrote in message
news:e1iffj$2nj$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "Panslavista" napisał:
>
>> Nie wiem z czego ten krem (cudze chwalicie
>
> Lepiej, żebyś nie wiedział - patrz: moja pierwsza reakcja :)
>
>> nazywany jest bździkiem...
>
> No, mniej więcej o to mi chodziło. Bardziej mniej niż więcej.
>
>> niedaleko Kanału i Zalewu Zegrzyńskiego - pół
>> godziny jazdy czerwoniakiem od pętli na Żeraniu...
>
> No, na Warszawę mi mój superszpiegowski sprzęt wskazywał. Niewiele
> chybił tym razem ;)
>
> Pozdrawiam - Aicha
Umiesz ująć chopa za serce!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-04-12 11:07:01
Temat: Re: Gziczka wiosenno-eksperymentalnaUżytkownik "Panslavista" napisał:
> Umiesz ująć chopa za serce!
Tylko te żeberka takie trwarde, ech... Ale jakie smaczne!
Pozdrawiam - Aicha
--
Dozwolone od lat 18:
http://www.opowiadania.org/autorzy/aicha/aicha.html
Komentarz z Gniazda:
Masz talent i cyrkowe umiejętności żonglerki słowami
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-04-12 18:29:41
Temat: Re: Gziczka wiosenno-eksperymentalnaUżytkownik "Waldemar Krzok" napisał:
> robię to dla mnie i dzieciaków, czyli 3 mordy do wyżywienia.
Ja mam mordę tylko jedną, za to chorą - czytaj nie wychodzącą z domu i
utylizującą zapasy, tudzież starajacą się tłuszcz ograniczać. Ponieważ
kiełbaska poległa już wczoraj, wyszła mi wariacja na temat z:
jednej kurakowej piersi pokrojonej w pólcentymetrowe plasterki,
smażono-duszonej (czyli rzuconej na teflon, potem z odrobiną oleju),
cebuli oczywiście,
pomidora "prosto" z krzaka z odrobiną koncentratu,
chili w proszku i ziół prowansalskich,
kaparków - gwiazdy wieczoru ;)
i makaronu wstążek - żółtych niestety.
Wrażenia smakowe ekstremalne, ale zachęcające :)
Teraz tylko białe wino by się przydało, by ugasić ogień w gębie ;)
A na śniadanie będzie specjalność pani domu: kanapki z chlebka
chrupkiego z (od dołu): majonezem, camembertem, ogórkiem swieżym i
kleksem ketchupu.
Pozdrawiam - Aicha (profanka-modyfikatorka;))
--
Dozwolone od lat 18:
http://www.opowiadania.org/autorzy/aicha/aicha.html
Komentarz z Gniazda:
Masz talent i cyrkowe umiejętności żonglerki słowami
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-04-12 18:32:21
Temat: Re: Gziczka wiosenno-eksperymentalna
"Aicha" <b...@m...pl> wrote in message
news:e1jh12$779$1@nemesis.news.tpi.pl...
Na pożary po drobiu najlepszy Tokay Samorodni...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-04-12 18:47:30
Temat: Re: Gziczka wiosenno-eksperymentalnaUżytkownik "Panslavista" napisał:
> Na pożary po drobiu najlepszy Tokay Samorodni...
Niestety dysponuję jeno Baileysem i żubrówką :D
Hallo, RadioTaxi? :)))
Pozdrawiam - Aicha
--
Dozwolone od lat 18:
http://www.opowiadania.org/autorzy/aicha/aicha.html
Komentarz z Gniazda:
Masz talent i cyrkowe umiejętności żonglerki słowami
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |