Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: XL <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.sci.psychologia
Subject: Re: I wogle atam!
Date: Thu, 26 Nov 2009 23:13:15 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 49
Message-ID: <1f9eek1a898e2$.phgl40xzv44l$.dlg@40tude.net>
References: <1mjkgfzbjxj8o$.tgw3qel9m5o$.dlg@40tude.net>
<hemrs1$ues$6@node2.news.atman.pl>
<12p9ao1jyzbtp.1ii485q2f0oi8$.dlg@40tude.net>
<hemstg$ues$8@node2.news.atman.pl>
<1wg8av0ckeaj4$.ljwqojf5xw5o$.dlg@40tude.net>
<hemtt7$ues$10@node2.news.atman.pl>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: aemp191.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1259273634 18014 79.191.67.191 (26 Nov 2009 22:13:54 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 26 Nov 2009 22:13:54 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.psychologia:487829
Ukryj nagłówki
Dnia Thu, 26 Nov 2009 23:06:08 +0100, Paulinka napisał(a):
> XL pisze:
>> Dnia Thu, 26 Nov 2009 22:49:13 +0100, Paulinka napisał(a):
> Klasyczne pyzy? Od groma roboty, wolę kupne.
Ej, nie. Robota żadna, jak się ma sokowirówkę, co Ty. 20 minut wszystkiego
i już się gotują. Tylko farsz warto zrobić np poprzedniego dnia. Mięsko z
rosołu wykorzystane przy okazji :-)
>
>>> a inni do MC'Donalds'a chodzą?
>>> Czuję się dobita. Wczoraj rosół i sola z surówką i łazanki na dzisiaj.
>>
>> Łazanki mówisz? Ach, chodzą za mną, takie z kapustą i mięsem, zapiekane na
>> złoto... Dobra, wpisuję w terminarz najbliższy.
>> U mnie dziś był rosół też, a na drugie polędwiczki wieprzowe w fajny sposób
>> przyrządzone (na weselu córki były podane i podpytałam o przepis) plus
>> surówka z marchewki z oliwą, chrzanem i cytryną.
>
> Ja z marchewki robię na słodko ze śmietaną.
Ja robię różnie - najbardziej lubię po prostu pół na pół z kiszoną kapustą,
do tego jabłko i cukier. Śmietany do surówek nie używam, bo mi "zamazuje"
kolory. Uzywam jej tylko do mizerii i sałaty.
>
>>> A
>>> dzisiaj łazanki zjedli zamiast zupy, jutro na obiad barszcz biały i
>>> pierogi ruskie.
>>
>> Jutro pyzy z mięsem i skwarkami z boczku, barszczyk czerwony czysty.
>>
>> I szarlotttttttkaaaaaa......
>
> Nie potrafię upiec ciasta. Żadnego nawet z torebki.
Też nie umiem upiec ciasta z torebki - z wyjątkiem piernika dr Oetkera, a
i to wzbogacam go po swojemu, przede wszystkim walę do niego mnóstwo miodu
i bakalii, wychodzi taki piernikowy, ciężki, wilgotny od miodu i bakalii
keks.
--
Ikselka.
|