Data: 2007-09-16 19:38:15
Temat: Re: Indentyfikacja
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Barbara Miącz" <s...@i...te.ria.pl> wrote in message
news:fck002$pbi$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik Panslavista napisał:
>
> >>>>> Bez względu na odmianę dzieki temu, ze nie ma lisci powcinanych
nadają
> >>> się
> >>>>> one do zawijania gołąbków.
> >> Ja gołąbki kładę na talerzu. Bez zwijania.
> >> Zawijam farsz.
> >
> > Tylko to ci pozostało. Widać nie jadłaś gołąbków zawiniętych w liście
> > kapusty. Ani chleba pieczonego na lisciach kapusty lub chrzanu.
>
> Farsz zawinięty w liście kapusty to gołąbki.
> Farsz zawinięty w liście winorośli to dolmades, wielkości męskiego kciuka.
Dzięki za instruktarz, pewnie jadłem zanim byłaś na świecie. Jadłem też
gołębie zawinięte w liście kapusty i zapieczone. Pewnie stąd nazwa...
Przepraszam, nie chciałem być złośliwy, ale czasem mnie ponosi, mimo 60
lat...
|