« poprzedni wątek | następny wątek » |
61. Data: 2007-01-16 15:52:10
Temat: Re: Ja chcę o kuchni!
"ikselka" <i...@w...pl> wrote in message
news:1168958562.904157.209210@11g2000cwr.googlegroup
s.com...
Panslavista napisał(a):
> He..he, oszukaniec psi.
Slavi, wyluzuj. On wyluzował (mam nadzieję). Weź mu pomóż trochę
w nauce gotowania, mogę Cię o to prosić?
Mam nadzieję, że Was obu stać na taką płaszczyznę porozumienia.
Kto wie, co się może jeszcze wydarzyć :-)
Nie sądzę, chyba, że to ona...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
62. Data: 2007-01-16 16:26:24
Temat: Re: Ja chcę o kuchni!
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eoiscd$m54$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "ikselka" <i...@w...pl> wrote in message
> news:1168958562.904157.209210@11g2000cwr.googlegroup
s.com...
>
> Panslavista napisał(a):
> > He..he, oszukaniec psi.
> Slavi, wyluzuj. On wyluzował (mam nadzieję). Weź mu pomóż trochę
> w nauce gotowania, mogę Cię o to prosić?
> Mam nadzieję, że Was obu stać na taką płaszczyznę porozumienia.
> Kto wie, co się może jeszcze wydarzyć :-)
>
> Nie sądzę, chyba, że to ona...
>
Wrociłem z zakupow,
A ty mozesz sadzic?????????
Juz napisałem, nie bede uzywał pewnych słow,
A na zwidy idealna melisa....
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
63. Data: 2007-01-16 16:30:10
Temat: Re: Ja chcę o kuchni!
"Jan" <b...@t...pl> wrote in message
news:eoiui4$99e$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:eoiscd$m54$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> "ikselka" <i...@w...pl> wrote in message
>> news:1168958562.904157.209210@11g2000cwr.googlegroup
s.com...
>>
>> Panslavista napisał(a):
>> > He..he, oszukaniec psi.
>> Slavi, wyluzuj. On wyluzował (mam nadzieję). Weź mu pomóż trochę
>> w nauce gotowania, mogę Cię o to prosić?
>> Mam nadzieję, że Was obu stać na taką płaszczyznę porozumienia.
>> Kto wie, co się może jeszcze wydarzyć :-)
>>
>> Nie sądzę, chyba, że to ona...
>>
> Wrociłem z zakupow,
> A ty mozesz sadzic?????????
> Juz napisałem, nie bede uzywał pewnych słow,
> A na zwidy idealna melisa....
Mi nie jest potrzebna...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
64. Data: 2007-01-16 16:40:42
Temat: Re: Ja chcę o kuchni!
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eoiujl$13e$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "Jan" <b...@t...pl> wrote in message
> news:eoiui4$99e$1@nemesis.news.tpi.pl...
[---------------]
> > Wrociłem z zakupow,
> > A ty mozesz sadzic?????????
> > Juz napisałem, nie bede uzywał pewnych słow,
> > A na zwidy idealna melisa....
>
> Mi nie jest potrzebna...
>
To dobrze...
Mam pytanie do ciebie, w kuchni moja ma zainsalowana płyte,
Na jakim ustawieniu mam gotowac, jak mam ustawic temp..
Ciagle przepalam,..
A nie wiem gdzie ona siekła instrukcje, nie chce pisac o pomoc nad Pacyfik..
Miała by radoche jak diabli,..
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
65. Data: 2007-01-16 17:02:52
Temat: Re: Ja chcę o kuchni!
"Jan" <b...@t...pl> wrote in message
news:eoivcu$b7k$1@nemesis.news.tpi.pl...
Najpierw na maxa - gdy coś jest gotowane, aby zagotować później
zmniejszyć aby pracowała na ubytki ciepła i widać było wrzenie (np wody,
zupy).
Makaron w dużym garnku, na całą pół kilową paczkę - 5 litrowy garnek i
około 60% -70% objętości wody, pół łyżki soli i jedną - dwie oleju. Nie
przykrywać. Makaron wkładać do wrzątku, z szybkością nie powodującą
przerwania wrzenia, gdy cały będzie w garnku zmniejszyć dopływ energii.
Przygotować duży cedzak i gdy miękki (utrata posmaku surowizny) wylać w
zlewozmywaku do cedzaka, przelać zimną wodą dla zahartowania. Po spłynięciu
wody kilka razy wstrząsnąć cedzakiem, aby reszta wody odciekła, pokropić
jeszcze olejem i kilka razy wstrząsnąć, gdy będzie przechowywany dłużej (aby
się nie sklejał), lub rozłożyć na talerze lub ułożyć w brytfannie na
zapiekankę.
Gdy nie ma dużego cedzaka odlać część wody, w której makaron się
gotował, nalać zimnej wody i po zamieszaniu wlewać na cedzak (durszlag)
porcjami i przekładać do innego naczynia.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
66. Data: 2007-01-16 17:03:19
Temat: Re: Ja chcę o kuchni!Misiek <p...@o...pl> napisał(a):
> A jadaja szpinak? Wszag to tez "znienawidzona" przez mlodsze pokolenie
> zielenina heh.
Jasne, że jadają, i to jak! I w formie "kupki", i w lasagne, w pierogach,
naleśnikach itp. Tylko Emilka ma wstręt do pietruszki i koperku. Dziś
odmówiła zupy jarzynowej z ryżem i pulpetami kurzanymi, bo dodałam lubczyk.
Mogłabym gotować nieszczęsny lubczyk w metalowym "jaku" z dziurkami, na
łańcuszku /takim jak do parzenia herbaty/, ale jakoś mi to gotowanie metalu
niespecjalnie pasuje. Chociaż gadam teraz bez sensu, bo gotuję w metalowych
garach przecież!
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
67. Data: 2007-01-16 17:05:33
Temat: Re: Ja chcę o kuchni!czeremcha <c...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał(a):
> Mogłabym gotować nieszczęsny lubczyk w metalowym "jaku" z dziurkami,
Taaa, w jaku, owcy albo danielu.
Miało być - w jajku.
Dlaczego takie błędy widzę PO kliknięciu "wyślij"?
Nawiasem - słyszeliście grupowicze historię o kąsku daniela w restauracji
myśliwskiej?
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
68. Data: 2007-01-16 17:06:27
Temat: Re: Ja chcę o kuchni!
"czeremcha " <c...@g...SKASUJ-TO.pl> wrote in message
news:eoj0gn$lti$1@inews.gazeta.pl...
> Misiek <p...@o...pl> napisał(a):
>
>> A jadaja szpinak? Wszag to tez "znienawidzona" przez mlodsze pokolenie
>> zielenina heh.
>
> Jasne, że jadają, i to jak! I w formie "kupki", i w lasagne, w pierogach,
> naleśnikach itp. Tylko Emilka ma wstręt do pietruszki i koperku. Dziś
> odmówiła zupy jarzynowej z ryżem i pulpetami kurzanymi, bo dodałam
> lubczyk.
> Mogłabym gotować nieszczęsny lubczyk w metalowym "jaku" z dziurkami, na
> łańcuszku /takim jak do parzenia herbaty/, ale jakoś mi to gotowanie
> metalu
> niespecjalnie pasuje. Chociaż gadam teraz bez sensu, bo gotuję w
> metalowych
> garach przecież!
>
> Ania
Kup przyprawę Maggi - poza solą jest trochę glutaminianu i wycią z lubczyka
właśnie...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
69. Data: 2007-01-16 17:54:11
Temat: Re: Ja chcę o kuchni!Panslavista <p...@w...pl> napisał(a):
> Kup przyprawę Maggi - poza solą jest trochę glutaminianu i wycią z
lubczyka
> właśnie...
Mam i maggi, i czysty glutaminian, i lubczyk. Jajka z metalu nie mam.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
70. Data: 2007-01-16 18:32:39
Temat: Re: Ja chcę o kuchni!
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eoj0gv$8j1$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "Jan" <b...@t...pl> wrote in message
> news:eoivcu$b7k$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Najpierw na maxa - gdy coś jest gotowane, aby zagotować później
> zmniejszyć aby pracowała na ubytki ciepła i widać było wrzenie (np wody,
> zupy).
> Makaron w dużym garnku, na całą pół kilową paczkę - 5 litrowy garnek i
> około 60% -70% objętości wody, pół łyżki soli i jedną - dwie oleju. Nie
> przykrywać. Makaron wkładać do wrzątku, z szybkością nie powodującą
> przerwania wrzenia, gdy cały będzie w garnku zmniejszyć dopływ energii.
> Przygotować duży cedzak i gdy miękki (utrata posmaku surowizny) wylać
w
> zlewozmywaku do cedzaka, przelać zimną wodą dla zahartowania. Po
spłynięciu
> wody kilka razy wstrząsnąć cedzakiem, aby reszta wody odciekła, pokropić
> jeszcze olejem i kilka razy wstrząsnąć, gdy będzie przechowywany dłużej
(aby
> się nie sklejał), lub rozłożyć na talerze lub ułożyć w brytfannie na
> zapiekankę.
> Gdy nie ma dużego cedzaka odlać część wody, w której makaron się
> gotował, nalać zimnej wody i po zamieszaniu wlewać na cedzak (durszlag)
> porcjami i przekładać do innego naczynia.
>
Okey....juz wiem gdzie robiłem blad...
Dzieki..
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |