« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2011-04-01 21:23:05
Temat: Re: JabłkaW dniu 2011-04-01 19:52, medea pisze:
>>
>
> Możliwe, ale u mnie na targowisku kortlandy to jedne z najdroższych
> jabłek. Za te płaciłam 5zł za kg.
>
> Poza tym bardzo je lubię, ale po tym zakupie chyba przerzucę się na inne.
>
> Ewa
>
Jasne, na dzień dzisiejszy to tylko Gloster zachowuje jeszcze właściwy
smak.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2011-04-01 21:25:44
Temat: Re: JabłkaDnia Fri, 01 Apr 2011 23:23:05 +0200, jadryś napisał(a):
> W dniu 2011-04-01 19:52, medea pisze:
>
>>>
>>
>> Możliwe, ale u mnie na targowisku kortlandy to jedne z najdroższych
>> jabłek. Za te płaciłam 5zł za kg.
>>
>> Poza tym bardzo je lubię, ale po tym zakupie chyba przerzucę się na inne.
>>
>> Ewa
>>
>
> Jasne, na dzień dzisiejszy to tylko Gloster zachowuje jeszcze właściwy
> smak.
Nie ma jak polska reneta i boskop - jedyne jabłka o smaku jabłek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2011-04-01 21:37:53
Temat: Re: JabłkaW dniu 2011-04-01 23:25, Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 01 Apr 2011 23:23:05 +0200, jadryś napisał(a):
>
>> W dniu 2011-04-01 19:52, medea pisze:
>>
>>>>
>>>
>>> Możliwe, ale u mnie na targowisku kortlandy to jedne z najdroższych
>>> jabłek. Za te płaciłam 5zł za kg.
>>>
>>> Poza tym bardzo je lubię, ale po tym zakupie chyba przerzucę się na inne.
>>>
>>> Ewa
>>>
>>
>> Jasne, na dzień dzisiejszy to tylko Gloster zachowuje jeszcze właściwy
>> smak.
>
> Nie ma jak polska reneta i boskop - jedyne jabłka o smaku jabłek.
Jak dla mnie reneta jest za słodka. A boskopa nie znam, - nigdy nie
próbowałem. Ja lubię jabłka takie z aromatem, raczej o smaku kwaskowatym
niż słodkim.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2011-04-01 21:39:28
Temat: Re: JabłkaDnia Fri, 01 Apr 2011 23:37:53 +0200, jadryś napisał(a):
> W dniu 2011-04-01 23:25, Ikselka pisze:
>> Dnia Fri, 01 Apr 2011 23:23:05 +0200, jadryś napisał(a):
>>
>>> W dniu 2011-04-01 19:52, medea pisze:
>>>
>>>>>
>>>>
>>>> Możliwe, ale u mnie na targowisku kortlandy to jedne z najdroższych
>>>> jabłek. Za te płaciłam 5zł za kg.
>>>>
>>>> Poza tym bardzo je lubię, ale po tym zakupie chyba przerzucę się na inne.
>>>>
>>>> Ewa
>>>>
>>>
>>> Jasne, na dzień dzisiejszy to tylko Gloster zachowuje jeszcze właściwy
>>> smak.
>>
>> Nie ma jak polska reneta i boskop - jedyne jabłka o smaku jabłek.
>
> Jak dla mnie reneta jest za słodka.
Słodycz w jabłku jest niezbędna - ale oprócz niej renety (i boskopy) mają
tę ostrość, którą uwielbiam.
> A boskopa nie znam, - nigdy nie
> próbowałem. Ja lubię jabłka takie z aromatem, raczej o smaku kwaskowatym
> niż słodkim.
Boskop jest podobny do renety, ale mniej słodki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2011-04-01 21:47:22
Temat: Re: JabłkaW dniu 2011-04-01 23:39, Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 01 Apr 2011 23:37:53 +0200, jadryś napisał(a):
>
>> W dniu 2011-04-01 23:25, Ikselka pisze:
>>> Dnia Fri, 01 Apr 2011 23:23:05 +0200, jadryś napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2011-04-01 19:52, medea pisze:
>>>>
>>>>>>
>>>>>
>>>>> Możliwe, ale u mnie na targowisku kortlandy to jedne z najdroższych
>>>>> jabłek. Za te płaciłam 5zł za kg.
>>>>>
>>>>> Poza tym bardzo je lubię, ale po tym zakupie chyba przerzucę się na inne.
>>>>>
>>>>> Ewa
>>>>>
>>>>
>>>> Jasne, na dzień dzisiejszy to tylko Gloster zachowuje jeszcze właściwy
>>>> smak.
>>>
>>> Nie ma jak polska reneta i boskop - jedyne jabłka o smaku jabłek.
>>
>> Jak dla mnie reneta jest za słodka.
>
> Słodycz w jabłku jest niezbędna - ale oprócz niej renety (i boskopy) mają
> tę ostrość, którą uwielbiam.
Owszem, dla mnie też, ale żeby ta słodkość nie byla aż tak dominujaca
jak u renety.
>
>> A boskopa nie znam, - nigdy nie
>> próbowałem. Ja lubię jabłka takie z aromatem, raczej o smaku kwaskowatym
>> niż słodkim.
>
> Boskop jest podobny do renety, ale mniej słodki.
No, muszę spróbować.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2011-04-02 00:54:02
Temat: Re: JabĹ?ka
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:1ij2jm69r3kuk.10mlxhd0sr75j$.dlg@40tude.net...
> Dopuszczalne dawki, dzienne spożycie itp... Wszystko cudownie. A kto
> udowodni, że te normy NIE są przekraczane?
Brak danych na temat smaku i dawek letalnych dla ludzi, a zwłaszcza małycgh
dzieci.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2011-04-07 15:18:03
Temat: Re: Jab??kamedea <x...@p...fm> napisał(a):
> W dniu 2011-04-01 20:29, andro pisze:
> >> Ale te jab�ka wygl�daj� wyj�tkowo �adnie! S� w �rodku bia�e
> i niemal bez
> >> uszkodze� sk�rki. Poniewa� to s� moje ulubione jab�ka i cz�sto j
> e kupujďż˝,
> >> to mam por�wnanie - zazwyczaj mia�y sporo uszkodze� i by�y gdzienieg
> dzie
> >> obite, bo to bardzo delikatne jab�ka.
> >> No a te dodatkowo maj� bia�awy nalot, mo�e to jest to wapno, o kt�ry
> m
> >> pisa�a�?
> >>
> >> Ewa
> >>
> > ............................
> > Kortland to jab�ko w zasadzie najlepsze do pieczenia i pr�enia (nawet w
> > mikrofali wychodzi) jako deserowe jest bez wyrazu.
>
> A jak lubi�, to co mam zrobi�?
>
> Ewa
>
Jak lubisz to je zjedz. Albo wyrzuć do śmietnika i kup inne.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |