Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Piotr" <p...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: Jaka dieta dla oslabionego chorego?
Date: Fri, 26 Apr 2002 16:45:27 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 38
Message-ID: <aabpa4$74n$1@news.tpi.pl>
References: <aab848$orv$1@julia.coi.pw.edu.pl> <aabm7u$6nc$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pe106.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1019832452 7319 213.76.63.106 (26 Apr 2002 14:47:32 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 26 Apr 2002 14:47:32 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:5516
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Jacek" <o...@p...com> napisał w wiadomości
news:aabm7u$6nc$1@news.tpi.pl...
> A dlaczego chudy rosół a nie tłusty?
> Tłuszcz wchłania sie bezpośrednio w jelici i z krwią omijając wątrobę
zasila
> wprost tkanki łaknące tego doskonałego paliwa.
To wątroba nie łaknie tego paliwa? I jaki procent krwi krąży po
organiźmie celowo omijając wątrobę?:-))) Masz jakieś dane na ten
temat???
> Dlatego ja bym proponował esencjonalne rosoły z wołu albo kaczki.
> Aby taki zrobić mięso powinno dzien wczesniej być włożone do wody w
której
> się bedzie gotować, wtedy odda wiele składników to rosołu
No, wszystkie sztucznie wytworzone hormony, którymi je żywiono w
tuczarni, witaminy, sterydy, puryny, a w szczególności kwas moczowy.
Smacznego:-)))
> Do tego dodałbym kluski lane z zółtka i odrobiny mąki, tłuszczu nie
sciągać
> a wołowina powinna być tłusta.
> Żółtka jaj również dostarczą jej witamin i najlepszych tłuszczów.
> Jeśli lubi to ja bym jej dawał jeszcze śmietanki np z dzemem do smaku
jako
> deserki.
Zapomniałeś jeszcze dodać o warzywach, ziołach i przyprawach. Bez
tego taki wywar będzie po prostu cuchnął, i niewiele będzie się różnił
składem od moczu;-)))
Piotr
( Wegetarianin od 25 dni:-)
|