Data: 2008-09-12 08:55:00
Temat: Re: Jaka najzdrowsza margaryna? - pomoc w przygotowaniu rankingu
Od: "gargamel" <s...@d...na>
Pokaż wszystkie nagłówki
> dzizes, chłopie, tutaj nic się kupy nie trzyma - najpierw porównujesz
> tłuszcz do cukru, potem miód (mieszaninę kilku tysięcy związków) do tegoż
> cukru, a na koniec stwierdzasz że trzeba spróbować.
ok, widzę ze mało skumałeś, wiec uproszczę, wszystko co nienaturalne jest
szkodliwe dla każdego organizmu,
> sorki, a co takiego NATURALNEGO jest w maśle? Od kiedy coś, co wycieka z
> krowy, jest NATURALNYM pokarmem dla człowieka?
krowa jest naturalna, a jej mięso i tłuszcze (masło jest krowim tłuszczem)
też są naturalne, człowiek żywi się nim od tysięcy lat wstecz (a kto wie czy
nie dłużej), natomiast tłuszcze występujące w margarynie to produkty po
pierwsze nie występujące naturalnie w przyrodzie, po drugie jest to baaardzo
wysoko przetworzony tłuszcz roślinny (czyli niezdrowy dla człowieka), no i
człowiek się nim żywi zaledwie od wojen napoleońskich (wtedy to chemicy
wynaleźli margarynę dla Napoleona, a w Polsce od jakichś 30 lat, i wcześniej
polska nigdy nie widziała takiej liczby grubasów i z chorymi układami
pokarmowymi co wcześniej)
|