Data: 2011-05-11 19:02:38
Temat: Re: Jaka sól?
Od: Arkady <p...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-05-11 20:14, Waldemar Krzok pisze:
> Arkady wrote:
>
>>
>> "
>>> Taka sól ma naprawdę obniżoną zawartość sodu,"
>>
>> Smiesz twierdzic ze przez kilka lat chemii uczyli mnie debile ?
>
> Niekoniecznie, może nie uważałeś.
>
>> Qrwa co za oqrwienco to wypisuja i skad ich biora. Przeciez to
>> przedszkole specjalne.
>
> Sól spożywcza może być mieszanką NaCl i KCl w różnych proporcjach. Też sól
> spożywcza bezsodowa oparta na KCl się zdarza.
>
> Waldek
>
Wybacz ale na chemii uwazalem i sol kwasu solnego nie moze miec wiecej
soli w soli. Ma okreslona mase molowa i nie mozna tego zmienic. Jesli
ktos sprzedaje Nacl +Kcl to nie jest sol kuchenna a mieszanka soli kwasu
solnego i soli chlorkowej potasu.
Tak wiec ta sol nie ma zmnijszonej zawartosci sodu a zwiekszona
zawartosc soli chlorkowej potasu.
Typowy Belkot marketingowy w ktory wieza przyglupy bez wyksztalcenia.
|