« poprzedni wątek | następny wątek » |
41. Data: 2008-08-29 20:12:30
Temat: Re: Jednak nie zgniły!
Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał
> Od dawna rozgrzewam puste, suche talerze obiadowe w mikrofalowce przed
> nalozeniem na nie dan - lubie cieple jedzenie nakladac na cieply talerz, w
> ten sposob jedzenie jest dluzej cieple i smaczniejsze dla wolno jedzacych.
Nie mogę... Naprawdę to robisz?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
42. Data: 2008-08-30 01:22:29
Temat: Re: Jednak nie zgniły!wolim wrote:
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał
>
>
>>Od dawna rozgrzewam puste, suche talerze obiadowe w mikrofalowce przed
>>nalozeniem na nie dan - lubie cieple jedzenie nakladac na cieply talerz, w
>>ten sposob jedzenie jest dluzej cieple i smaczniejsze dla wolno jedzacych.
>
>
> Nie mogę... Naprawdę to robisz?
Nie rozumiem zdziwienia. Naprawde to robie.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
43. Data: 2008-08-30 09:00:11
Temat: Re: Jednak nie zgniły!Dnia Fri, 29 Aug 2008 22:12:30 +0200, wolim napisał(a):
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał
>
>> Od dawna rozgrzewam puste, suche talerze obiadowe w mikrofalowce przed
>> nalozeniem na nie dan - lubie cieple jedzenie nakladac na cieply talerz, w
>> ten sposob jedzenie jest dluzej cieple i smaczniejsze dla wolno jedzacych.
>
> Nie mogę... Naprawdę to robisz?
To dziwne, że się w ogóle rozgrzewają... bo niby nie powinny, ponieważ
szkło i porcelana nie pochłaniają promieniowania.
--
====================================================
================
"Jestem sam dla siebie bohaterem, ale jestem zbyt wielkim tchórzem, aby sam
sobie to przyznać."
M.A.S.H.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
44. Data: 2008-08-30 13:19:03
Temat: Re: Kiszenie ogórkówMagdalena Bassett pisze:
> ja uzywam 1 lyzke na litr wody, wyparzone naczynia i kamionke, zalewam
> goraca zalewa, a reszta tak jak Ty tylko jeszcze liscie z czeresni lub
> debu. Nawet po 2 tygodniach beda dobre, choc kapciowate.
A jak z zsiadłym mlekiem? Też dobre wychodzi?
--
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
45. Data: 2008-08-30 13:23:48
Temat: Re: Kiszenie ogórkówWładysław Łoś pisze:
>> Ciekawe w takim razie skąd nazwa *małosolne*. ;)
> Z rosyjskiego.
> Władysław
:-)
Małosolne są wówczas, kiedy tuż po ukiszeniu się je spożywa. I
bynajmniej niekoniecznie według ruskich zasad.
;-)
--
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
46. Data: 2008-08-30 13:28:00
Temat: Re: Kiszenie ogórkówIkselka pisze:
> U NAS w Polsce i na Litwie (ale Litwa to też kiedyś była Polska (ba,
> Europa!) [...]
Za co Litwini nie lubią nas po dziś dzień?
Za Ikselkę.
I jej poglądy.
--
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
47. Data: 2008-08-30 13:29:31
Temat: Re: Kiszenie ogórkówIkselka pisze:
[...]
> A arbuzy (kawony) to już w 19 w. hodowano przy dworach, zapewne też
> kiszono.
Tak jak ty kisisz ogóry.
;-)
--
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
48. Data: 2008-08-30 13:30:53
Temat: Re: Kiszenie ogórkówDnia Sat, 30 Aug 2008 15:28:00 +0200, JerzyN napisał(a):
> Ikselka pisze:
>> U NAS w Polsce i na Litwie (ale Litwa to też kiedyś była Polska (ba,
>> Europa!) [...]
>
> Za co Litwini nie lubią nas po dziś dzień?
> Za Ikselkę.
> I jej poglądy.
To nie są niczyje poglądy, lecz historia Polski, śmieciu
"Obok Orła znak Pogoni", śmieciu. Unia Polsko-Litewska, śmieciu.
Poglądy to ty masz - na poziomie śmietnika, a co wyżej, to już dla ciebie
świetlany kosmos.
Śmieciu.
--
====================================================
================
"Jestem sam dla siebie bohaterem, ale jestem zbyt wielkim tchórzem, aby sam
sobie to przyznać."
M.A.S.H.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
49. Data: 2008-08-30 13:33:04
Temat: Re: Kiszenie ogórkówMagdalena Bassett pisze:
[....]
> Dlaczego niesamowite? A czy wiesz, ze pierogi pochodza z Chin?
[...]
Że makaron to wiem, ale pierogi? Wątpię, masz jakiś dowód na to?
--
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
50. Data: 2008-08-30 13:46:21
Temat: Re: Kiszenie ogórkówMagdalena Bassett pisze:
> Artur Fortuna wrote:
>
>> Czyżby sztuka kiszenia ogórków nie byłaby czysto polską specjalnością?
>> Któż jeszcze prócz nas uprawia ją?
>>
>>
> LOL! Wydaje mi sie, ze bigos jest jedyna czysto polska specjalnoscia.[...]
Naprawdę?!
--
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |