« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2010-06-11 13:30:10
Temat: Re: KTO WIE...
"E." <e...@o...pl> wrote in message
news:hutdi6$nud$2@news.net.icm.edu.pl...
> Panslavista pisze:
>
>>> Poproszę córkę, by podpytała koleżankę w szkole - rodzina ortodoksyjnych
>>> żydów - może będą wiedzieć.
>>>
>>> E.
>>
>> E tam, nie chcecie rozumieć, co do was mówię. Najprościej się obrazić i
>> zabetonować w okopach...
>
>> A pierwsze kłamstwo do usunięcia - jako naród nie jesteście żadnymi
>> Żydami.
>
> Nie jesteście? Do mnie piszesz? Ja akurat z żydami nie mam nic wspólnego.
> A szkoda - może bylaby majętniejsza ;)
>
>> Tylko Chazarami - czyli tureckiego pochodzenia i religii talmudycznej,
>> która do was dotarła z okolic Iraku (Babilon) i Iranu (Persja).
>
> Za slabo znam, by się wypowiadać.
> Teoria mówi, że od Judy.
>
> E.
Przedstawiasz typowy dla nich poziom wiedzy... Nie mając innej teorii tylko
przyswojoną z religią...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2010-06-11 13:38:18
Temat: Re: KTO WIE...Panslavista pisze:
>> Nie jesteście? Do mnie piszesz? Ja akurat z żydami nie mam nic wspólnego.
>> A szkoda - może bylaby majętniejsza ;)
> Przedstawiasz typowy dla nich poziom wiedzy... Nie mając innej teorii tylko
> przyswojoną z religią...
>
>
Nie sądzę, myślę, że mój poziom wiedzy na temat zydów jest żaden.
Dlatego się nie wypowiadam.
E.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2010-06-11 23:49:59
Temat: Re: KTO WIE...Użytkownik Panslavista napisał:
> Nie, to był śledź z solanki - mięso bardzo ciemne, krajane w paski i z
> dodatkiem cebuli zjadane. To stary człowiek, syn mówi, że bardzo miły,
> Myślę, że koszerny, więc wydaje mi się że nie chodziło o smalec a o
> smalenie - czyli mógł być podwędzany i trzymany w solance.
Ale w kuchni żydowskiej używa się smalcu, jak najbardziej - tyle że
koszernego, gęsiego.
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2010-06-12 04:27:58
Temat: Re: KTO WIE...""Dariusz K. Ładziak"" <d...@n...pl> wrote in message
news:4c12cb5e$0$2591$65785112@news.neostrada.pl...
Użytkownik Panslavista napisał:
> Nie, to był śledź z solanki - mięso bardzo ciemne, krajane w paski i
> z
> dodatkiem cebuli zjadane. To stary człowiek, syn mówi, że bardzo miły,
> Myślę, że koszerny, więc wydaje mi się że nie chodziło o smalec a o
> smalenie - czyli mógł być podwędzany i trzymany w solance.
Ale w kuchni żydowskiej używa się smalcu, jak najbardziej - tyle że
koszernego, gęsiego.
Tyle o koszernych to ja nauczyłem się na grupach...
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2010-06-12 13:34:24
Temat: Re: KTO WIE...
Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:4c1201ed$0$2584$65785112@news.neostrada.pl...
> Mam zapytanie od starego żyda z Anglii, który jest przykuty do wózka
> inwalidzkiego. Prosił syna, o znalezienie śledzi, a jak to nie będzie
> możliwe to przynajmniej przepisu na nie) o nazwie "szmolc herring' rzekomo
> pochodzące z Ukrainy.
niech grubej bercie powącha pizdę. Będize miał namiastkę śledzia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2010-06-12 15:00:10
Temat: Re: KTO WIE...
"WMP" <w...@w...pl> wrote in message
news:12b2c188e178c4ce74c4ee835ff8a3d7@www.curva.com.
..
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:4c1201ed$0$2584$65785112@news.neostrada.pl...
>> Mam zapytanie od starego żyda z Anglii, który jest przykuty do wózka
>> inwalidzkiego. Prosił syna, o znalezienie śledzi, a jak to nie będzie
>> możliwe to przynajmniej przepisu na nie) o nazwie "szmolc herring'
>> rzekomo pochodzące z Ukrainy.
>
> niech grubej bercie powącha pizdę. Będize miał namiastkę śledzia
Starty człowiek (80 lat), na wózku - trzasnął mu kręgosłup. Przyjacielski
nam, Polakom.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |