| « poprzedni wątek | następny wątek » |
61. Data: 2009-06-09 22:37:00
Temat: Re: Kapucha młoda po ikselsku :-DDnia Tue, 9 Jun 2009 22:54:46 +0200, Panslavista napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:b6ec7uqhyd0b$.lmj3tm0sz6gu.dlg@40tude.net...
>> Dnia Tue, 9 Jun 2009 22:38:13 +0200, Panslavista napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>
>>>> Zupy czyste to nie zupy przecedzane, lecz klarowne, tj nie
> zagęszczane -
>>>> zasmażką ani mąką. Najwyżej kleks śmietany na środek.
>>>
>>> Uczta Baltazara.
>>
>> To po co piszesz o odcedzaniu warzyw?
>
> Odcedezanie - wstęp do klarowania. Można jeszcze wymrażać, wirować,
> dekantować
... i frakcjonować (destylowanie frakcyjne, chromatografia, krystalizacja
frakcyjna) :-D
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
62. Data: 2009-06-10 01:44:12
Temat: Re: Kapucha młoda po ikselsku :-D
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1fuhtxcurlfa1.ynqb6ennc1q2.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 9 Jun 2009 22:54:46 +0200, Panslavista napisał(a):
>
> > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:b6ec7uqhyd0b$.lmj3tm0sz6gu.dlg@40tude.net...
> >> Dnia Tue, 9 Jun 2009 22:38:13 +0200, Panslavista napisał(a):
> >>
> >>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> >>
> >>>> Zupy czyste to nie zupy przecedzane, lecz klarowne, tj nie
> > zagęszczane -
> >>>> zasmażką ani mąką. Najwyżej kleks śmietany na środek.
> >>>
> >>> Uczta Baltazara.
> >>
> >> To po co piszesz o odcedzaniu warzyw?
> >
> > Odcedezanie - wstęp do klarowania. Można jeszcze wymrażać, wirować,
> > dekantować
>
> ... i frakcjonować (destylowanie frakcyjne, chromatografia, krystalizacja
> frakcyjna) :-D
Na frakcje, pierwiastki, wirusy i bakterie (zwłoki)....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |