Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kapusta kiszona zasmażana

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kapusta kiszona zasmażana

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-07-31 10:14:16

Temat: Kapusta kiszona zasmażana
Od: "Gocha" <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Prosze o jakiś dobry sposób na wykonanie takiego smakołyky. Jeszcze ani razu
nie wyszła mi taka pyszna jak podają w knajpach do schabowych.

Gocha z Bielska




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-07-31 10:20:17

Temat: Re: Kapusta kiszona zasmażana
Od: Lia <L...@a...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2003-07-31 12:14:16 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Gocha* skreślił te oto słowa:

> Prosze o jakiś dobry sposób na wykonanie takiego smakołyky. Jeszcze ani razu
> nie wyszła mi taka pyszna jak podają w knajpach do schabowych.

Gotujesz kapuste w wodzie z dodatkiem liscia laurowego, pieprzu w ziarnach
i ziela angielskiego (nie za duzo tego ostatniego) tak długo, az nie bedzie
bardzo twarda, ale IMO nie moze byc zbyt miękka.

Potem odcedzasz.

Robisz zasmażke - dobry smalec plus mąka, dolewasz do kapusty, i chwile
razem trzymasz na ogniu mieszając.

Doprawiasz do smaku ewentualnie solą (czasem kapusta jest jakos mało słona)
i pieprzem.


Mozna tez dodac boczek podsmazony, ja to uwielbiam :)


--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=39102

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-31 10:45:24

Temat: Re: Kapusta kiszona zasmażana
Od: maruda - Ryszard <maruda_smurf@#usun#gdynia.mm.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2003-07-31 12:20, osoba przedstawiająca się jako 'Lia' zechciała
zauważyć:

> Dnia 2003-07-31 12:14:16 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
> przyrody grupowicz *Gocha* skreślił te oto słowa:
>
>> Prosze o jakiś dobry sposób na wykonanie takiego smakołyky. Jeszcze ani razu
>> nie wyszła mi taka pyszna jak podają w knajpach do schabowych.
>
> Gotujesz kapuste w wodzie z dodatkiem liscia laurowego, pieprzu w ziarnach
> i ziela angielskiego (nie za duzo tego ostatniego) tak długo, az nie bedzie
> bardzo twarda, ale IMO nie moze byc zbyt miękka.
>
> Potem odcedzasz.
>
> Robisz zasmażke - dobry smalec plus mąka, dolewasz do kapusty, i chwile
> razem trzymasz na ogniu mieszając.
>
> Doprawiasz do smaku ewentualnie solą (czasem kapusta jest jakos mało słona)
> i pieprzem.
>
>
> Mozna tez dodac boczek podsmazony, ja to uwielbiam :)
>

I dużo kminku ;)

R.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-31 10:46:17

Temat: Re: Kapusta kiszona zasmażana
Od: "Sławek" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

...i do zasmażki dodajesz łyżeczkę( lub 2) koncentratu pomidorowego. Jeżeli
kapusta kiszona jest bardzo kwaśna to uważaj , albo ją odcedź , albo możesz
dodać trochę cukru. Do kapusty zalecany jest kminek i ja odrobinkę zawsze
dodaje.
S


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-31 10:49:20

Temat: Re: Kapusta kiszona zasmażana
Od: Lia <L...@a...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2003-07-31 12:45:24 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *maruda - Ryszard* skreślił te oto słowa:

> I dużo kminku ;)

No mozna by, gdyby nie to, ze mnie po nim mdli ;D


--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=39102

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-31 10:58:18

Temat: Re: Kapusta kiszona zasmażana
Od: "Sławek" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


> ...i do zasmażki dodajesz łyżeczkę( lub 2) koncentratu pomidorowego.
Jeżeli
> kapusta kiszona jest bardzo kwaśna to uważaj , albo ją odcedź , albo
możesz
> dodać trochę cukru. Do kapusty zalecany jest kminek i ja odrobinkę zawsze
> dodaje.
> S
Słodką kapustę też się zasmaża i wtedy koncentratu nie żałuj.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-31 11:00:45

Temat: Re: Kapusta kiszona zasmażana
Od: "ogr" <o...@N...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Lia" <L...@a...poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:1tnslid5elad6.dlg@Lia.pyry.net...
> Dnia 2003-07-31 12:45:24 w sprzyjających i niepowtarzalnych
okolicznościach
> przyrody grupowicz *maruda - Ryszard* skreślił te oto słowa:
>
> > I dużo kminku ;)
>
> No mozna by, gdyby nie to, ze mnie po nim mdli ;D
>
Jak byłem mały nie znosiłem kminku. A moja babcia robiła taki wspaniały
serek gnilny właśnie z kminkiem, i specjalnie dla mnie zastąpiła go
pieprzem. Teraz jak podrosłem nie wyobrażam sobie ww serka bez kminku.
Zresztą w domowych chlebach tez jest świetny (kminek oczywiście) i w innych
potrawach tyż.

kminkowy ogr

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-31 11:01:45

Temat: Re: Kapusta kiszona zasmażana
Od: "dżdżownica" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Lia" <L...@a...poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:1tnslid5elad6.dlg@Lia.pyry.net...
> Dnia 2003-07-31 12:45:24 w sprzyjających i niepowtarzalnych
okolicznościach
> przyrody grupowicz *maruda - Ryszard* skreślił te oto słowa:
>
> > I dużo kminku ;)
>
> No mozna by, gdyby nie to, ze mnie po nim mdli ;D
Ale dobrze przewietrza, co w przypadku kapustki jest nie od rzeczy. ;D
dżdżownica

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-31 11:02:24

Temat: Re: Kapusta kiszona zasmażana
Od: m...@d...silesia.pik-net.pl szukaj wiadomości tego autora

In <1opj3n6xo0ob5$.dlg@Lia.pyry.net>, Lia <L...@a...poczta.onet.pl>
writes:
>Dnia 2003-07-31 12:14:16 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
>przyrody grupowicz *Gocha* skreślił te oto słowa:
>
>> Prosze o jakiś dobry sposób na wykonanie takiego smakołyky. Jeszcze ani razu
>> nie wyszła mi taka pyszna jak podają w knajpach do schabowych.
>
>Gotujesz kapuste w wodzie z dodatkiem liscia laurowego, pieprzu w ziarnach
>i ziela angielskiego (nie za duzo tego ostatniego) tak długo, az nie bedzie
>bardzo twarda, ale IMO nie moze byc zbyt miękka.
>
>Potem odcedzasz.

No tak ... a ja po przeczytaniu o pysznej młodej kapuście z czosnkim
usiłowałem posiekaną podsmażyć na masełku oczekując że sama
"puści sok" . Efekt końcowy wylądował w koszu :)


Marek

--
Never go out, and, if you do,
you'll never come back


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-07-31 11:03:00

Temat: Re: Kapusta kiszona zasmażana
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora



>
To zupełnie tak, jak ze skrzydełkami z KFC, z nieznanych mi powodów,
nigdy nie wyjdzie tak jak w knajpie. Szkoda nawet próbować.

--
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński
Gdańsk; GG 5420750
www.marusinski.prv.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Witam !!!
Ostrygi
Brokuly
[P] zupa kukurydziana
przetwory z ogórków

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »