Data: 2010-09-30 18:29:06
Temat: Re: Kawa, herbata i miód (do Chirona)
Od: "Vilar" <v...@u...to.op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:13jigta2ck8hm.1t9m5lmc2br1v$.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 30 Sep 2010 12:35:44 +0200, Vilar napisał(a):
>>>
>>
>> O matko...
>> APAGE!!!!
>>
>>
>> PS. Jak chcesz to Ci przeskrobie przepis na połówki antonówek w cieście
>> (takie poduszeczki się robią).
>> Aż łykam ślinkę.....
>
> Dawaj! Niech zginę!
> ;-)
>
Tylko nie miej pretensji jak polegniesz....
Szarlotka konsulowej.
1/2 kg mąki szymanowskiej
1 szklanka cukru pudru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - wymieszać
zetrzeć kostkę masła, dodać 2 jajka, 2,3 łyżki śmietany 18%
1/2 aromatu migdałowego
obie części wymieszać, wyrobić ciasto, podzielić na 2 części
2kg kwaśnych jabłek (antonówek) obrać, połówki układać na wywałkowanej
części ciasta, przykryć drugą częścią, piec 60min w 180 stopniach
Lukier cytrynowy: 40dag cukru pudru rozpuścić w gorącym soku z 2 cytryn
Polać lukrem ciepłe ciasto.
MK
PS. Można dodać cynamonu oczywiście, ale zapach migdałowy też jest
intensywny.
|