Data: 2010-09-30 18:40:31
Temat: Re: Kawa, herbata i miód (do Chirona)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 30 Sep 2010 20:29:06 +0200, Vilar napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:13jigta2ck8hm.1t9m5lmc2br1v$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Thu, 30 Sep 2010 12:35:44 +0200, Vilar napisał(a):
>>>>
>>>
>>> O matko...
>>> APAGE!!!!
>>>
>>>
>>> PS. Jak chcesz to Ci przeskrobie przepis na połówki antonówek w cieście
>>> (takie poduszeczki się robią).
>>> Aż łykam ślinkę.....
>>
>> Dawaj! Niech zginę!
>> ;-)
>>
>
> Tylko nie miej pretensji jak polegniesz....
>
> Szarlotka konsulowej.
>
> 1/2 kg mąki szymanowskiej
> 1 szklanka cukru pudru
> 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - wymieszać
>
> zetrzeć kostkę masła, dodać 2 jajka, 2,3 łyżki śmietany 18%
> 1/2 aromatu migdałowego
>
> obie części wymieszać, wyrobić ciasto, podzielić na 2 części
> 2kg kwaśnych jabłek (antonówek) obrać, połówki układać na wywałkowanej
> części ciasta, przykryć drugą częścią, piec 60min w 180 stopniach
>
> Lukier cytrynowy: 40dag cukru pudru rozpuścić w gorącym soku z 2 cytryn
> Polać lukrem ciepłe ciasto.
>
> MK
>
> PS. Można dodać cynamonu oczywiście, ale zapach migdałowy też jest
> intensywny.
Hmmm, nie wiem, co to mąka szymanowska, ale reszta brzmi bardzo smakowicie!
Wypróbuję ten przepis w sobotę, bo coś mi się widzi, że będzie popisowy.
Mam zamówienie na jakieś-coś-nowego. Dziękuję :-)
|