Data: 2005-04-18 11:13:00
Temat: Re: Kiedy rozkopczykować winogrona?
Od: Anna Kowalska <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 15 Apr 2005 21:56:38 +0200, Grzegorz Sapijaszko
<g...@s...net> wrote:
> Sibera: owocuje przyzwoicie, smak ma zacny, ale
>niestety, pod koniec sezonu łapie mączniaka właściwego. Przynajmniej u
>mnie.
A dziękuję, ten mączniak ją wyklucza. Nie lubię pryskać.
>Nie, żebym był purystą, bo już zdarzało mi się pić i z białych
>porzeczek o smaku prawie-gronowego, ale dla mnie wino to w podtekście
>z winogron :). A to z ryżu zawsze w rurę można puścić :).
E tam, trzeba być otwartym na nowe doznania, wina owocowe bywają
ciekawe :-) Poza tym fascynujący jest sam proces tworzenia. Ten
miły bulgot....
No właśnie się ciągle zbieram, żeby rozpracować to wyjście
awaryjne i "puścić w rurę", tylko jakiegoś "młodego chemika"
muszę skompletować ;-)
Pora szykować półprodukty, wszak sezon owocowania coraz bliżej.
Pozdrawiam,
Anka :)
|