Data: 2005-12-03 21:57:57
Temat: Re: Klasy I i II jakości produktów spożywczych
Od: "ali " <a...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Are <b...@a...pl> napisał(a):
> ali napisał(a):
>
> > aruś dziecino - po pierwsze kto myślący kupuje w oszołomach?
> > po wtóre - gatunek I i II powinien różnić się tylko cechami zewnętrznymi
> > (wyglądem) a nie chemią
>
> Ale ja pytalem serio...
to Ci serio mówie
wszystkie przemysłowe produkty faszerowane są chemią
nie wiem jak to obecnie wygląda
ale za tej oplutej komuny obowiązywały normy dopuszczające do obrotu
produkty spełniające odpowiednie kryteria wg BN lub PN
natomiast obecnie większość norm uchylono jako obowiązujące i producent sam
może określać jakość produktu a dopuszczenie do obrotu dostanie jeśli w
produkcie nie przekracza określonych dopuszczalnych wartości
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|