« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-08-25 13:01:00
Temat: Koktail z lodemWitam!
Szukam wszelkich mozliwych informacji na temat shake'ów, czy koktaili
owocowych robionych z lodem (z kruszonym lodem w mixerze)
Chodzi mi o jakies przepisy, mozliwe ciekawe dodatki do takich koktaili
i przede wszystkim gdzie mozna kupic mixery, które potrafią (dłużej niż
tydzień ;) ) kruszyć lód.
Za wszelkie informacje z góry dzięki.
Pozdrowienia
Wiktor
--
_ _ _ ___ ____ ____ __ _ Wiktor
| |-:_ | [__] |--< | \| Schmidt
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-08-25 13:18:25
Temat: Re: Koktail z lodemUżytkownik Iktorn napisał:
> Szukam wszelkich mozliwych informacji na temat shake'ów, czy koktaili
> owocowych robionych z lodem (z kruszonym lodem w mixerze)
>
> Chodzi mi o jakies przepisy, mozliwe ciekawe dodatki do takich koktaili
> i przede wszystkim gdzie mozna kupic mixery, które potrafi? (d?u?ej ni?
> tydzie? ;) ) kruszyae lód.
Zależy czy chcesz do domowego użytku, czy jakąś małą gastronomię masz na
myśli?
Moja firma sprzedaje blendery "Hamilton Beach Commercial" do robienia
mrożonych drinków, coctaili i cappucicino. To ich wyłączne przeznaczenie
i mogą pracować non stop np w barach. Niestety, najtańszy kosztuje ok.
1000 zł. Wygląda to jak zwykły mikser do koktaili - tz. nie jest ta
jakiś kombajn-maszyna. Gdybyć chciał więcej informacji, prosze na priv.
Co do przepisów - również w pracy mam dostęp do syropów Monin -
oryginalne francuskie syropy smakowe stosowane do napojów i jako dodatki
do alkoholi i kaw.
Obejrzeć można na:
www. kuger.pl
Tam też znajdziesz przepisy na drinki i napoje oraz potrawy kuchni
francuskiej i nie tylko z użyciem syropów.
Tutaj wrzucę kilka, resztę na priv jak będziesz zainteresowany
ARBUZOWA LEMONIADA:
30 ml syropu arbuzowego Monin
250 ml lemoniady (7UP, Sprite itp)
wymieszać dokładnie w szklanicy z lodem
FROZEN WATERBERRY
20 ml syrop arbuzowy Monin
20 ml syrop truskawkowy Monin
100 ml wody
250 ml kruszonego lodu
blenderować na wysokich obrotach
FROZEN GINGERBREAD
4 gałki lodów waniliowych
30 ml syrop Monin Gingerbread (PIERNIK)
30 ml espresso
150 ml kruszonego lodu
miksować w blenderze do uzyskania jednolitej konsystencji.Dekorować bitą
aromatyzowaną śmietaną i ludzikiem piernikowym.
Od biedy można spróbowac soki zastąpić prawdziwymi owocami, ale -
szczerze mówiąc - nie próbowałam.
Smacznego
Eulalka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-26 06:08:52
Temat: Re: Koktail z lodemUżytkownik Iktorn napisał:
> Szukam wszelkich mozliwych informacji na temat shake'ów, czy koktaili
> owocowych robionych z lodem (z kruszonym lodem w mixerze)
>
> Chodzi mi o jakies przepisy, mozliwe ciekawe dodatki do takich koktaili
> i przede wszystkim gdzie mozna kupic mixery, które potrafi? (d?u?ej ni?
> tydzie? ;) ) kruszyae lód.
>
Zależy czy chcesz do domowego użytku, czy jakąś małą gastronomię masz na
myśli?
Moja firma sprzedaje blendery "Hamilton Beach Commercial" do robienia
mrożonych drinków, coctaili i cappucicino. To ich wyłączne przeznaczenie
i mogą pracować non stop np w barach. Niestety, najtańszy kosztuje ok.
1000 zł. Wygląda to jak zwykły mikser do koktaili - tz. nie jest ta
jakiś kombajn-maszyna. Gdybyć chciał więcej informacji, prosze na priv.
Co do przepisów - również w pracy mam dostęp do syropów Monin -
oryginalne francuskie syropy smakowe stosowane do napojów i jako dodatki
do alkoholi i kaw.
Obejrzeć można na:
www. kuger.pl
Tam też znajdziesz przepisy na drinki i napoje oraz potrawy kuchni
francuskiej i nie tylko z użyciem syropów.
Tutaj wrzucę kilka, resztę na priv jak będziesz zainteresowany
ARBUZOWA LEMONIADA:
30 ml syropu arbuzowego Monin
250 ml lemoniady (7UP, Sprite itp)
wymieszać dokładnie w szklanicy z lodem
FROZEN WATERBERRY
20 ml syrop arbuzowy Monin
20 ml syrop truskawkowy Monin
100 ml wody
250 ml kruszonego lodu
blenderować na wysokich obrotach
FROZEN GINGERBREAD
4 gałki lodów waniliowych
30 ml syrop Monin Gingerbread (PIERNIK)
30 ml espresso
150 ml kruszonego lodu
miksować w blenderze do uzyskania jednolitej konsystencji.Dekorować bitą
aromatyzowaną śmietaną i ludzikiem piernikowym.
Od biedy można spróbowac soki zastąpić prawdziwymi owocami, ale -
szczerze mówiąc - nie próbowałam.
Smacznego
Eulalka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-08-26 06:09:58
Temat: Re: Koktail z lodemUżytkownik Iktorn napisał:
> Szukam wszelkich mozliwych informacji na temat shake'ów, czy koktaili
> owocowych robionych z lodem (z kruszonym lodem w mixerze)
>
> Chodzi mi o jakies przepisy, mozliwe ciekawe dodatki do takich koktaili
> i przede wszystkim gdzie mozna kupic mixery, które potrafi? (d?u?ej ni?
> tydzie? ;) ) kruszyae lód.
>
Zależy czy chcesz do domowego użytku, czy jakąś małą gastronomię masz na
myśli?
Moja firma sprzedaje blendery "Hamilton Beach Commercial" do robienia
mrożonych drinków, coctaili i cappucicino. To ich wyłączne przeznaczenie
i mogą pracować non stop np w barach. Niestety, najtańszy kosztuje ok.
1000 zł. Wygląda to jak zwykły mikser do koktaili - tz. nie jest ta
jakiś kombajn-maszyna. Gdybyć chciał więcej informacji, prosze na priv.
Co do przepisów - również w pracy mam dostęp do syropów Monin -
oryginalne francuskie syropy smakowe stosowane do napojów i jako dodatki
do alkoholi i kaw.
Obejrzeć można na:
www. kuger.pl
Tam też znajdziesz przepisy na drinki i napoje oraz potrawy kuchni
francuskiej i nie tylko z użyciem syropów.
Tutaj wrzucę kilka, resztę na priv jak będziesz zainteresowany
ARBUZOWA LEMONIADA:
30 ml syropu arbuzowego Monin
250 ml lemoniady (7UP, Sprite itp)
wymieszać dokładnie w szklanicy z lodem
FROZEN WATERBERRY
20 ml syrop arbuzowy Monin
20 ml syrop truskawkowy Monin
100 ml wody
250 ml kruszonego lodu
blenderować na wysokich obrotach
FROZEN GINGERBREAD
4 gałki lodów waniliowych
30 ml syrop Monin Gingerbread (PIERNIK)
30 ml espresso
150 ml kruszonego lodu
miksować w blenderze do uzyskania jednolitej konsystencji.Dekorować bitą
aromatyzowaną śmietaną i ludzikiem piernikowym.
Od biedy można spróbowac soki zastąpić prawdziwymi owocami, ale -
szczerze mówiąc - nie próbowałam.
Smacznego
Eulalka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |