« poprzedni wątek | następny wątek » |
51. Data: 2004-01-12 09:22:40
Temat: Re: Konsystencja stolca
Użytkownik "Sowa" <m...@b...pl> napisał w wiadomości
news:bttn1d$eoj$1@inews.gazeta.pl...
> > no to może być uzależnienie
>
> To samo sugerowałam, ale zostałam zakrzyczana, a najgłośniej powtarzanym
> argumentem, był ten o bólu głowy powstającym w wyniku nie wypicia wapna.
> :)))
>
He he to większość ludzi powinna mieć ból głowy spowodowany nie piciem
wapna ;)))
> > > Sowa - w pełni rozumiejąca różnorakie bóle głowy. :)
> > ale juz chyba nie masz ??
>
> W sumie to w ogóle rzadko miewam.
> Raz w ciąży taki ból mnie sieknął, że musiałam wziąć paracetamol. :-)
> Reszta, to sporadyczne objawy nadciągającego kataru.
>
No tak , ja jak "jabłek"(czytaj owoców) nie jem to też głowa mnie nie
boli.
Slawek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
52. Data: 2004-01-12 19:07:57
Temat: Re: Konsystencja stolcaUżytkownik "Leszek Serdyński" <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:btsq0a$80d$1@absinth.dialog.net.pl...
...
no tak
Adam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
53. Data: 2004-01-12 19:10:49
Temat: Re: Kto się boi fruktozy? bylo:Konsystencja stolca
Użytkownik "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:bttmgf$ce4$1@inews.gazeta.pl...
> > Z tego co pamiętam podawałeś kiedyś swój poziom glukozy
> > na czczo - 115 (jeśli dobrze pamiętam) nie byłeś osamotniony
> > z tym wynikiem, oznacza to, iż glikolizacja białka dotyczy również
> > optymalnych tym bardziej, że uważają oni rośliny za zło tego świata.
>
>
> Owszem nie jest osamotniony :) ale to wciąż za mało , po jedzeniu cukier
> jest w podobnych wartościach (mało cukru jemy )
Ciekawe czy Ty czytałeś w ogóle ten artykuł?
Oto cytat:
'Zjawisko to opisywane jest graficznie "krzywą tolerancji glukozy",
która odzwierciedla jego przebieg w czasie.
Pod krzywą znajduje się obszar zagrożenia glikozylacją.'
Mam nadzieje że rozumiemy to podobnie, chodzi o pole
pod krzywą, wy macie na czczo 115 po posiłkach wam
niewiele rośnie. Przykładowe wartości dla ludzi zdrowych:
http://www.phschool.com/science/biosurf/more/body_sy
stems/do33.html#top
przed posiłkiem 75
godzinę po 130
dwie godziny po 115
trzy godziny po 80
Jeśli nadal uważasz że Ciebie Leszka i innych 'optymalnych'
glikolizacja białek nie dotyczy to mogę Ci policzyć
z grubsza to pole pod wykresem, o którym mówi autorka.
Dokładając do tego niski poziom kwasu salicylowego
w organizmach ludzi unikających jedzenia warzyw i owoców,
uważam że artykuł jest strzałem na własną bramkę.
To że zawiera dużo długich, mądrych słów nie znaczy
że trzeba przed nim klękać na kolana ;)
pozdrawiam Chaciur
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
54. Data: 2004-01-12 19:12:34
Temat: Re: Konsystencja stolcaUżytkownik "Leszek Serdyński" <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:btsoal$74p$1@absinth.dialog.net.pl...
[ciach głupoty]
I z tego powodu, że Steve Jobs zjadł jedno jabłko (nadal jego ulubiony owoc)
przy biografii zjadł pewnie drugie i od toksycznej fruktozy wpadł na pomysł
z historyjką o jedzeniu niemal samych jabłek w pewnym okresie swojego życia.
Zresztą tak głupia historyjka z jabłkami jak i twierdzenie, że jest
wegetarianinem (+ żona i dzieci) to spisek mafii farmaceutycznej, bo napewno
taki człowiek żywi się "optymalnie";)))
Pozdrawiam,
Adam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
55. Data: 2004-01-12 21:16:55
Temat: Re: Kto się boi fruktozy? bylo:Konsystencja stolca
Użytkownik "Chaciur" <gchat@na_wp.pl> napisał w wiadomości
news:bturm1$mr7$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Mam nadzieje że rozumiemy to podobnie, chodzi o pole
> pod krzywą, wy macie na czczo 115 po posiłkach wam
> niewiele rośnie. Przykładowe wartości dla ludzi zdrowych:
> http://www.phschool.com/science/biosurf/more/body_sy
stems/do33.html#top
> przed posiłkiem 75
> godzinę po 130
> dwie godziny po 115
> trzy godziny po 80
no u mnie to jakoś koło 100 sie cały czas waha czyli pod krzywą ;))??
> Jeśli nadal uważasz że Ciebie Leszka i innych 'optymalnych'
> glikolizacja białek nie dotyczy to mogę Ci policzyć
> z grubsza to pole pod wykresem, o którym mówi autorka.
> Dokładając do tego niski poziom kwasu salicylowego
> w organizmach ludzi unikających jedzenia warzyw i owoców,
ależ glikolizacja następuje u wszystkich , niestety nie wiadomo jak bardzo,
lub jak mało u opty i jak sobie z tym radzi organizm
> uważam że artykuł jest strzałem na własną bramkę.
> To że zawiera dużo długich, mądrych słów nie znaczy
> że trzeba przed nim klękać na kolana ;)
>
artykuł nie jest opty , on przecież traktuje przede wszystkim o cukrzykach ,
gdzie pozimy cukru bywają nawet 500 , a jest tam umieszczony już od dość
dawna nie po to zeby proagować DO
Slawek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
56. Data: 2004-01-13 07:38:35
Temat: Re: Konsystencja stolca> znajdziesz ten sam post na grupie dzieci.
I na medycynie...
"Jadarek" - Dariusz Kral
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
57. Data: 2004-01-13 12:22:09
Temat: Re: Kto się boi fruktozy? bylo:Konsystencja stolca
"slawek" <slawekkonin@usuńwp.pl> wrote in message news:btv2ng$nm6$1@news.onet.pl...
> > Mam nadzieje że rozumiemy to podobnie, chodzi o pole
> > pod krzywą, wy macie na czczo 115 po posiłkach wam
> > niewiele rośnie. Przykładowe wartości dla ludzi zdrowych:
> > http://www.phschool.com/science/biosurf/more/body_sy
stems/do33.html#top
> > przed posiłkiem 75
> > godzinę po 130
> > dwie godziny po 115
> > trzy godziny po 80
>
> no u mnie to jakoś koło 100 sie cały czas waha czyli pod krzywą ;))??
Sławku drogi, te wahania to właśnie jest krzywa.
Pod tą krzywą jest pole którego wielkość, jak twierdzi
pani Anna Furth, określa zagrożenia glikozylacją.
Jednak Ci policzę, taki będę dobry.
- Człowiek standartowy (z przykładu)
75 * 24 + 3 * ~100 = 2100
Sławek 100 * 24 + 2 * ~30 = 2460
Leszek 115 * 24 + 2 * ~30 = 2820
Pierwszy iloczyn to prostokąt poziomu na czczo,
drugi to ilość posiłków i ich przybliżone pole.
Czyli Leszek najwyższe zagrożenie, Sławek średnie,
a zwykły śmiertelnik najmniejsze.
> > Jeśli nadal uważasz że Ciebie Leszka i innych 'optymalnych'
> > glikolizacja białek nie dotyczy to mogę Ci policzyć
> > z grubsza to pole pod wykresem, o którym mówi autorka.
> > Dokładając do tego niski poziom kwasu salicylowego
> > w organizmach ludzi unikających jedzenia warzyw i owoców,
>
>
> ależ glikolizacja następuje u wszystkich , niestety nie wiadomo jak bardzo,
Ten artykuł jest o tym, że już coś wiadomo.
A to trudne słówko, które obydwaj przekręcamy
brzmi 'glikozylacja' (złośliwe te naukowce).
> lub jak mało u opty i jak sobie z tym radzi organizm
'jak mało' powiadasz :))) Ciekawe wyrażenie, pełne optymizmu,
to bardzo dobrze, że jesteś optymistą, ale mieliśmy dyskutować o artykule.
> > uważam że artykuł jest strzałem na własną bramkę.
> > To że zawiera dużo długich, mądrych słów nie znaczy
> > że trzeba przed nim klękać na kolana ;)
> >
>
> artykuł nie jest opty ,
Ho, ho czyli są różne artykuły: opty i nieopty?
Czy opty są pisane w jakiś szczególny sposób?
> on przecież traktuje przede wszystkim o cukrzykach ,
> gdzie pozimy cukru bywają nawet 500 , a jest tam umieszczony już od dość
> dawna nie po to zeby proagować DO
Czyli został zamieszczony ku przestrodze, jako równowaga
pełnych 'optymizmu' artykułów? To czemu się z nim Leszek
tak obnosi?
pozdrawiam Chaciur
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
58. Data: 2004-01-13 12:55:56
Temat: Re: Kto się boi fruktozy? bylo:Konsystencja stolca
Użytkownik "Chaciur" <gchat@na_wp.pl> napisał w wiadomości
news:bu0nv9$rk4$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Czyli został zamieszczony ku przestrodze, jako równowaga
> pełnych 'optymizmu' artykułów? To czemu się z nim Leszek
> tak obnosi?
>
Zwyczajnie rozumie go
Slawek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
59. Data: 2004-01-13 17:22:05
Temat: Re: Kto się boi fruktozy? bylo:Konsystencja stolca
Użytkownik "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:bu0plk$mc7$1@inews.gazeta.pl...
> > Czyli został zamieszczony ku przestrodze, jako równowaga
> > pełnych 'optymizmu' artykułów? To czemu się z nim Leszek
> > tak obnosi?
> >
>
> Zwyczajnie rozumie go
Noo, tośmy pogadali ...
pozdrawiam Chaciur
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
60. Data: 2004-01-13 18:41:31
Temat: Re: Kto się boi fruktozy? bylo:Konsystencja stolcaChaciur <gchat@na_wp.pl> napisał(a):
>
> Użytkownik "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:bu0p
> >
> > Zwyczajnie rozumie go
>
> Noo, tośmy pogadali ...
>
> pozdrawiam Chaciur
To nie sa badania optymalne!:-)). Takie dopiero sie przeprowadza:-)
Dzieki za cenna informacje.
Serdecznie pozdrawiam anna.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |