Strona główna Grupy pl.misc.dieta Konsystencja stolca

Grupy

Szukaj w grupach

 

Konsystencja stolca

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 62


« poprzedni wątek następny wątek »

51. Data: 2004-01-12 09:22:40

Temat: Re: Konsystencja stolca
Od: "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Sowa" <m...@b...pl> napisał w wiadomości
news:bttn1d$eoj$1@inews.gazeta.pl...
> > no to może być uzależnienie
>
> To samo sugerowałam, ale zostałam zakrzyczana, a najgłośniej powtarzanym
> argumentem, był ten o bólu głowy powstającym w wyniku nie wypicia wapna.
> :)))
>

He he to większość ludzi powinna mieć ból głowy spowodowany nie piciem
wapna ;)))

> > > Sowa - w pełni rozumiejąca różnorakie bóle głowy. :)
> > ale juz chyba nie masz ??
>
> W sumie to w ogóle rzadko miewam.
> Raz w ciąży taki ból mnie sieknął, że musiałam wziąć paracetamol. :-)
> Reszta, to sporadyczne objawy nadciągającego kataru.
>


No tak , ja jak "jabłek"(czytaj owoców) nie jem to też głowa mnie nie
boli.


Slawek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


52. Data: 2004-01-12 19:07:57

Temat: Re: Konsystencja stolca
Od: "Adamo 2." <a...@c...com> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Leszek Serdyński" <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:btsq0a$80d$1@absinth.dialog.net.pl...

...
no tak

Adam

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


53. Data: 2004-01-12 19:10:49

Temat: Re: Kto się boi fruktozy? bylo:Konsystencja stolca
Od: "Chaciur" <gchat@na_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:bttmgf$ce4$1@inews.gazeta.pl...
> > Z tego co pamiętam podawałeś kiedyś swój poziom glukozy
> > na czczo - 115 (jeśli dobrze pamiętam) nie byłeś osamotniony
> > z tym wynikiem, oznacza to, iż glikolizacja białka dotyczy również
> > optymalnych tym bardziej, że uważają oni rośliny za zło tego świata.
>
>
> Owszem nie jest osamotniony :) ale to wciąż za mało , po jedzeniu cukier
> jest w podobnych wartościach (mało cukru jemy )

Ciekawe czy Ty czytałeś w ogóle ten artykuł?
Oto cytat:
'Zjawisko to opisywane jest graficznie "krzywą tolerancji glukozy",
która odzwierciedla jego przebieg w czasie.
Pod krzywą znajduje się obszar zagrożenia glikozylacją.'

Mam nadzieje że rozumiemy to podobnie, chodzi o pole
pod krzywą, wy macie na czczo 115 po posiłkach wam
niewiele rośnie. Przykładowe wartości dla ludzi zdrowych:
http://www.phschool.com/science/biosurf/more/body_sy
stems/do33.html#top
przed posiłkiem 75
godzinę po 130
dwie godziny po 115
trzy godziny po 80
Jeśli nadal uważasz że Ciebie Leszka i innych 'optymalnych'
glikolizacja białek nie dotyczy to mogę Ci policzyć
z grubsza to pole pod wykresem, o którym mówi autorka.
Dokładając do tego niski poziom kwasu salicylowego
w organizmach ludzi unikających jedzenia warzyw i owoców,
uważam że artykuł jest strzałem na własną bramkę.
To że zawiera dużo długich, mądrych słów nie znaczy
że trzeba przed nim klękać na kolana ;)

pozdrawiam Chaciur


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


54. Data: 2004-01-12 19:12:34

Temat: Re: Konsystencja stolca
Od: "Adamo 2." <a...@c...com> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Leszek Serdyński" <l...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:btsoal$74p$1@absinth.dialog.net.pl...

[ciach głupoty]

I z tego powodu, że Steve Jobs zjadł jedno jabłko (nadal jego ulubiony owoc)
przy biografii zjadł pewnie drugie i od toksycznej fruktozy wpadł na pomysł
z historyjką o jedzeniu niemal samych jabłek w pewnym okresie swojego życia.
Zresztą tak głupia historyjka z jabłkami jak i twierdzenie, że jest
wegetarianinem (+ żona i dzieci) to spisek mafii farmaceutycznej, bo napewno
taki człowiek żywi się "optymalnie";)))

Pozdrawiam,
Adam

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


55. Data: 2004-01-12 21:16:55

Temat: Re: Kto się boi fruktozy? bylo:Konsystencja stolca
Od: "slawek" <slawekkonin@usuńwp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Chaciur" <gchat@na_wp.pl> napisał w wiadomości
news:bturm1$mr7$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Mam nadzieje że rozumiemy to podobnie, chodzi o pole
> pod krzywą, wy macie na czczo 115 po posiłkach wam
> niewiele rośnie. Przykładowe wartości dla ludzi zdrowych:
> http://www.phschool.com/science/biosurf/more/body_sy
stems/do33.html#top
> przed posiłkiem 75
> godzinę po 130
> dwie godziny po 115
> trzy godziny po 80

no u mnie to jakoś koło 100 sie cały czas waha czyli pod krzywą ;))??


> Jeśli nadal uważasz że Ciebie Leszka i innych 'optymalnych'
> glikolizacja białek nie dotyczy to mogę Ci policzyć
> z grubsza to pole pod wykresem, o którym mówi autorka.
> Dokładając do tego niski poziom kwasu salicylowego
> w organizmach ludzi unikających jedzenia warzyw i owoców,


ależ glikolizacja następuje u wszystkich , niestety nie wiadomo jak bardzo,
lub jak mało u opty i jak sobie z tym radzi organizm


> uważam że artykuł jest strzałem na własną bramkę.
> To że zawiera dużo długich, mądrych słów nie znaczy
> że trzeba przed nim klękać na kolana ;)
>

artykuł nie jest opty , on przecież traktuje przede wszystkim o cukrzykach ,
gdzie pozimy cukru bywają nawet 500 , a jest tam umieszczony już od dość
dawna nie po to zeby proagować DO

Slawek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


56. Data: 2004-01-13 07:38:35

Temat: Re: Konsystencja stolca
Od: "Jadarek" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> znajdziesz ten sam post na grupie dzieci.

I na medycynie...

"Jadarek" - Dariusz Kral


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


57. Data: 2004-01-13 12:22:09

Temat: Re: Kto się boi fruktozy? bylo:Konsystencja stolca
Od: "Chaciur" <gchat@na_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


"slawek" <slawekkonin@usuńwp.pl> wrote in message news:btv2ng$nm6$1@news.onet.pl...
> > Mam nadzieje że rozumiemy to podobnie, chodzi o pole
> > pod krzywą, wy macie na czczo 115 po posiłkach wam
> > niewiele rośnie. Przykładowe wartości dla ludzi zdrowych:
> > http://www.phschool.com/science/biosurf/more/body_sy
stems/do33.html#top
> > przed posiłkiem 75
> > godzinę po 130
> > dwie godziny po 115
> > trzy godziny po 80
>
> no u mnie to jakoś koło 100 sie cały czas waha czyli pod krzywą ;))??

Sławku drogi, te wahania to właśnie jest krzywa.
Pod tą krzywą jest pole którego wielkość, jak twierdzi
pani Anna Furth, określa zagrożenia glikozylacją.

Jednak Ci policzę, taki będę dobry.

- Człowiek standartowy (z przykładu)
75 * 24 + 3 * ~100 = 2100

Sławek 100 * 24 + 2 * ~30 = 2460
Leszek 115 * 24 + 2 * ~30 = 2820

Pierwszy iloczyn to prostokąt poziomu na czczo,
drugi to ilość posiłków i ich przybliżone pole.

Czyli Leszek najwyższe zagrożenie, Sławek średnie,
a zwykły śmiertelnik najmniejsze.


> > Jeśli nadal uważasz że Ciebie Leszka i innych 'optymalnych'
> > glikolizacja białek nie dotyczy to mogę Ci policzyć
> > z grubsza to pole pod wykresem, o którym mówi autorka.
> > Dokładając do tego niski poziom kwasu salicylowego
> > w organizmach ludzi unikających jedzenia warzyw i owoców,
>
>
> ależ glikolizacja następuje u wszystkich , niestety nie wiadomo jak bardzo,

Ten artykuł jest o tym, że już coś wiadomo.
A to trudne słówko, które obydwaj przekręcamy
brzmi 'glikozylacja' (złośliwe te naukowce).

> lub jak mało u opty i jak sobie z tym radzi organizm

'jak mało' powiadasz :))) Ciekawe wyrażenie, pełne optymizmu,
to bardzo dobrze, że jesteś optymistą, ale mieliśmy dyskutować o artykule.

> > uważam że artykuł jest strzałem na własną bramkę.
> > To że zawiera dużo długich, mądrych słów nie znaczy
> > że trzeba przed nim klękać na kolana ;)
> >
>
> artykuł nie jest opty ,

Ho, ho czyli są różne artykuły: opty i nieopty?
Czy opty są pisane w jakiś szczególny sposób?

> on przecież traktuje przede wszystkim o cukrzykach ,
> gdzie pozimy cukru bywają nawet 500 , a jest tam umieszczony już od dość
> dawna nie po to zeby proagować DO

Czyli został zamieszczony ku przestrodze, jako równowaga
pełnych 'optymizmu' artykułów? To czemu się z nim Leszek
tak obnosi?

pozdrawiam Chaciur


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


58. Data: 2004-01-13 12:55:56

Temat: Re: Kto się boi fruktozy? bylo:Konsystencja stolca
Od: "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Chaciur" <gchat@na_wp.pl> napisał w wiadomości
news:bu0nv9$rk4$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Czyli został zamieszczony ku przestrodze, jako równowaga
> pełnych 'optymizmu' artykułów? To czemu się z nim Leszek
> tak obnosi?
>

Zwyczajnie rozumie go

Slawek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


59. Data: 2004-01-13 17:22:05

Temat: Re: Kto się boi fruktozy? bylo:Konsystencja stolca
Od: "Chaciur" <gchat@na_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:bu0plk$mc7$1@inews.gazeta.pl...
> > Czyli został zamieszczony ku przestrodze, jako równowaga
> > pełnych 'optymizmu' artykułów? To czemu się z nim Leszek
> > tak obnosi?
> >
>
> Zwyczajnie rozumie go

Noo, tośmy pogadali ...

pozdrawiam Chaciur


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


60. Data: 2004-01-13 18:41:31

Temat: Re: Kto się boi fruktozy? bylo:Konsystencja stolca
Od: "annaklay " <a...@W...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Chaciur <gchat@na_wp.pl> napisał(a):

>
> Użytkownik "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:bu0p


> >
> > Zwyczajnie rozumie go
>
> Noo, tośmy pogadali ...
>
> pozdrawiam Chaciur

To nie sa badania optymalne!:-)). Takie dopiero sie przeprowadza:-)
Dzieki za cenna informacje.
Serdecznie pozdrawiam anna.




--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 5 . [ 6 ] . 7


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Cos dla Wiedzmy;-)
Czy znacie diete HML ? :-)
soja - poczytajcie
galaretak MM
Co po kopenhaskiej?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Prasa do oleju na domowy użytek
niedobory skł. mineralnych a alergie skórne
Sekret Odchudzania z Pasją
Darmowe Mp3 Discopolo 2015 i premiery
Re: Solution Manual Switching and Finite Automata Theory, 3rd Ed by Kohavi, K. Jha

zobacz wszyskie »