Data: 2005-02-02 23:36:00
Temat: Re: Krochmal
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 2 Feb 2005 16:26:20 +0100, "PATI.R" <b...@n...pl> wrote:
>
>U?ytkownik <a...@p...onet.pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:7228.00000c23.4200ef49@newsgate.onet.pl...
>> Jak si? robi dobry krochmal?
>> Jak dobrze "wykrochmali?" obrus?
>> Jak inaczej zabezpieczy? obrus?
>>
>>
>Krochmal robi si? z maki ziemniaczanej. Gotuje si? jak kisiel - dok?adnie
>tak samo, tylko bez cukru :)
>i potem w ten kisiel wk?ada sie wyprany, mokry jeszcze obrus - a potem sie
>wyrzyma i suszy i
>z duzym trudem prasuje, ajak si? wyprasuje to ma si? pi?kny obrus.
>Mozna tak tez po?ciel i wtedy to dopiero si? ?pi...
>pozdrawiam
>
>PAT
>> Wys?ano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
>
A ja zyje od wielu lat przekonana, ze sie merda szmata w
nieugotowanym kislu/kisielu...naprawde w takiej paciai sie miedli
to cos?
Matku bosku
Pierz, co zakupil w PL bardzo fajny krochmal w plynie, co go
czasem miesza z woda, wklada do psikadelka i psika bezposrednio
na dosc sucha szmatke
K.T. - starannie opakowana
|