Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Krowki metoda domowa - pytanie o P

Grupy

Szukaj w grupach

 

Krowki metoda domowa - pytanie o P

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-11-28 21:25:45

Temat: Krowki metoda domowa - pytanie o P
Od: "Agata Solon" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kochani, prosze o pomoc. Musze wykonac takie wlasnie krowki i nie jestem
pewna, czy gotowanie slodzonego mleka skondensowanego da pozadany efekt, to
znaczy czy mozna doprowadzic do takiej gestosci, zeby sie dalo kroic? Czy
moze macie jakies przepisy z dokladnymi proporcjami, na przyklad z mleka
nieslodzonego, smietanki itp. zeby wyszla z tego zgrabna krajanka? I czego
oprocz bakalii mozna dorzucic dla urozmaicenia?

Agata Solon, naturalna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-11-29 05:27:31

Temat: Re: Krowki metoda domowa - pytanie o P
Od: "Gazeta" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Agata Solon" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bq8e4r$4cb$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Kochani, prosze o pomoc. Musze wykonac takie wlasnie krowki i nie jestem
> pewna, czy gotowanie slodzonego mleka skondensowanego da pozadany efekt,
to
> znaczy czy mozna doprowadzic do takiej gestosci, zeby sie dalo kroic? Czy
> moze macie jakies przepisy z dokladnymi proporcjami, na przyklad z mleka
> nieslodzonego, smietanki itp. zeby wyszla z tego zgrabna krajanka? I czego
> oprocz bakalii mozna dorzucic dla urozmaicenia?
>
> Agata Solon, naturalna
>
>

Odsyłam do tematu "Krówki" z 24 listopada br.

pozdrawiam Renata


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-29 10:22:31

Temat: Re: Krowki metoda domowa - pytanie o P
Od: "Monika \"mitek\"" <m...@w...qbanet.com.invalid> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Gazeta napisał:
> Użytkownik "Agata Solon" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:bq8e4r$4cb$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>>Kochani, prosze o pomoc. Musze wykonac takie wlasnie krowki i nie jestem
>>pewna, czy gotowanie slodzonego mleka skondensowanego da pozadany efekt,
>
> to
>
>>znaczy czy mozna doprowadzic do takiej gestosci, zeby sie dalo kroic? Czy
>>moze macie jakies przepisy z dokladnymi proporcjami, na przyklad z mleka
>>nieslodzonego, smietanki itp. zeby wyszla z tego zgrabna krajanka? I czego
>>oprocz bakalii mozna dorzucic dla urozmaicenia?
>>
>>Agata Solon, naturalna
>>
>>
>
>
> Odsyłam do tematu "Krówki" z 24 listopada br.
>
> pozdrawiam Renata
>
>

Ja te krówki zrobiłam; wyszły wspaniałe. Dzięki za przepis.
Polecam.
Monika

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-29 19:02:18

Temat: Re: Krowki metoda domowa - pytanie o P
Od: "ania" <f...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Monika "mitek"" wrote:

> Ja te krówki zrobiłam; wyszły wspaniałe. Dzięki za przepis.
> Polecam.
> Monika

Skoro tak, to mam pytanie. Dodawalas aromatu waniliowego ? Jak tak to, w
ktorym momencie ?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-29 20:17:19

Temat: Re: Krowki metoda domowa - pytanie o P
Od: "Agata Solon" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Gazeta" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bq9alu$4i6$1@inews.gazeta.pl...


> Odsyłam do tematu "Krówki" z 24 listopada br.
>
> pozdrawiam Renata
>

Dzieki. U mnie nie wiedziec czemu sie ten watek nie pojawil, ale poszukam w
archiwum.

Agata Solon, naturalna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-29 20:21:32

Temat: Re: Krowki metoda domowa - pytanie o P
Od: "FeLicja" <insearch4myselfNOSPAM@hotmail_NO.comMENT> szukaj wiadomości tego autora

Agata Solon wrote:
> Sluchaj, zglupialam do reszty. Nie ma w moim Outlook'u, w archiwum
> przejrzalam listopad, tez nie ma. Dlaczego u licha?! Poratuj i
> zacytuj ten przepis, prosze.

"W weekend z braku czegos slodkiego w domu popelnilam krowki, na ktore
przepis wygrzebalam z jakiejs angielskiej gazety. Wyszly smaczne i bardzo
krowkowe.

Skladniki:
1 puszka mleka skondensowanego nieslodzonego
50 g masla (prawdziwego!)
22 dg cukru pudru (pewnie zwykly tez moze byc, tylko ze troche wiecej)
1 lyzka aromatu waniliowego

Mleko, maslo i cukier wrzucilam na duza patelnie teflonowa (zeby mi sie nie
spalilo) i ciagle mieszajac rozpuscilam wszystko na malym ogniu. Nastepnie
ogien dosc mocno zwiekszylam i gotowalam wszystko 12 minut, caly czas
mieszajac!, bo chce uciekac. Masa ma zbrazowiec i byc gesta i lepiaca. Jest
dobra, gdy kropla upuszczona na talerzyk schlodzony zimna woda zastygnie w
cos w rodzaju toffi. Zgasilam gaz i wszystko mieszalam drewniana lyzka okolo
5 minut, az masa zaczela odchodzic od patelni. Wylozylam na tace wysmarowana
maslem i zostawilam w spokoju na 2 godziny. Potem pokroilam w kostke i
przechowuje w szklanym sloju.

Mniam

Magda-Slonko(Wroclaw)"

A dwa posty pozniej jeszcze to:

"> tzn. 22 dkg/dag czy 22 g ?????
>
> Pytanie pewnie dla większości bezsensowne, ale naprawdę nie wiem.

dkg

Magda-Slonko(Wroclaw)"

Ja chcialabym wiedziec jeszcze jak duza jest ta puszka mleka. Agato, jak
bedzies probowac to daj znac, dobrze? :-)

Kasia







› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-29 20:25:16

Temat: Re: Krowki metoda domowa - pytanie o P
Od: "Agata Solon" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Gazeta" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bq9alu$4i6$1@inews.gazeta.pl...


>
> Odsyłam do tematu "Krówki" z 24 listopada br.
>
> pozdrawiam Renata
>


Sluchaj, zglupialam do reszty. Nie ma w moim Outlook'u, w archiwum
przejrzalam listopad, tez nie ma. Dlaczego u licha?! Poratuj i zacytuj ten
przepis, prosze.

Agata Solon, naturalna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-29 23:29:14

Temat: Re: Krowki metoda domowa - pytanie o P
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Agata Solon wrote:
>
> Kochani, prosze o pomoc. Musze wykonac takie wlasnie krowki i nie jestem
> pewna, czy gotowanie slodzonego mleka skondensowanego da pozadany efekt, to
> znaczy czy mozna doprowadzic do takiej gestosci, zeby sie dalo kroic?


Da się kroić, tylko musisz pamiętać o tym, ze najpierw musisz to z puchy
wydłubać
Czyli - w stanie ciepłym musi być w choć szcżatkowo lejne (choćby w
kosystencji zbliżonej do smalcu)

WB sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-30 07:58:02

Temat: Re: Krowki metoda domowa - pytanie o P
Od: "Monika \"mitek\"" <m...@w...qbanet.com.invalid> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik ania napisał:
> "Monika "mitek"" wrote:
>
>
>>Ja te krówki zrobiłam; wyszły wspaniałe. Dzięki za przepis.
>>Polecam.
>>Monika
>
>
> Skoro tak, to mam pytanie. Dodawalas aromatu waniliowego ? Jak tak to, w
> ktorym momencie ?
>

Dawałam. Zorientowałam się, że jest w składnikach przepisu a na patelni
nie, gdy pozostałe składniki już z lekka zaczynały gęstnieć. No i wtedy
chlapnęłam ten aromat.
Monika

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-30 10:19:02

Temat: Re: Krowki metoda domowa - pytanie o P
Od: "botet" <f...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

"FeLicja" wrote:

> Ja chcialabym wiedziec jeszcze jak duza jest ta puszka mleka. Agato,
> jak bedzies probowac to daj znac, dobrze? :-)


To ja odpowiem. Puszka mleka nieslodzonego jest ma 411 g, normalny rozmiar.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ptysie nie wyrastają
boje sie wchodzic do kuchni...
Pytanie zasadnicze o BLINY
naleśniki po meksykańsku
sylwestrowe żarcie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »