« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-12 15:31:42
Temat: Re: Kuchnia żydowska
Użytkownik "Qwax" <...@...Q> napisał w wiadomości
news:18274-1031844499@213.17.138.62...
> >
> > Kiedyś znalazłam stronę społeczności żydowskiej w Polsce. Jest tam
> > trochę o kuchni. Czy ta strona jest na serwerze izraelskim - nie
> > wiem. :-))-
> http://www.jewish.org.pl/polskie/materialy/JewFAQ/fo
od.htm.
> >
> Dzięki - wreszcie wiem dlaczego mam wewnętrzną - wprost biologiczną -
> niechęć do używania margaryny do smażenia mięsa - właściwie to do
> smażenia mięsa tylko smalec.
A co to w ogóle za pomysł, ze smażeniem mięsa na margarynie? Smażeniem
czegokolwiek na margarynie?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-12 16:53:46
Temat: Re: Kuchnia żydowska
Qwax wrote:
>> Dzięki - wreszcie wiem dlaczego mam wewnętrzną - wprost biologiczną -
> niechęć do używania margaryny do smażenia mięsa - właściwie to do
> smażenia mięsa tylko smalec.
>
> Jednak chyba w poprzednim wcieleniu byłem Żydem.
>
> Pozdrawiam
> Qwax
No ale smalec to raczej ze swini, a jak wiadomo, Zydzi nie jedza
wieprzowiny :)
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 17:30:06
Temat: Re: Kuchnia żydowska>
> Kiedyś znalazłam stronę społeczności żydowskiej w Polsce. Jest tam
> trochę o kuchni. Czy ta strona jest na serwerze izraelskim - nie
> wiem. :-))-
http://www.jewish.org.pl/polskie/materialy/JewFAQ/fo
od.htm.
>
Dzięki - wreszcie wiem dlaczego mam wewnętrzną - wprost biologiczną -
niechęć do używania margaryny do smażenia mięsa - właściwie to do
smażenia mięsa tylko smalec.
Jednak chyba w poprzednim wcieleniu byłem Żydem.
Pozdrawiam
Qwax
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 17:39:52
Temat: Re: Kuchnia żydowskaOn Thu, 12 Sep 2002 09:53:46 -0700, Magdalena Bassett <m...@w...net>
wrote:
>
>
>No ale smalec to raczej ze swini, a jak wiadomo, Zydzi nie jedza
>wieprzowiny :)
>MB
Tylko niektorzy...;-))) moj znzjomy bmowi "Swinia czy nie ale dobre
jest to zjesc trzeba..."
;-)))
Art.(Gruby).
El Commandante.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 17:47:28
Temat: Re: Kuchnia żydowska>
> A co to w ogóle za pomysł, ze smażeniem mięsa na margarynie?
Smażeniem
> czegokolwiek na margarynie?
> --
niestety znałem takie domy w których masło i margaryna (fuj) są do
chleba a olej i margaryna (fuj) są do pieczenia. Nawet bułka tarta do
polania kalafiora była robiona na margarynę (FUJ!!!!) - u mnie w domu
margaryny używa się tylko do ciast i to też wtedy gdy nie zależy na
tym by były dobre (świątecznie dobre)
Pozdrawiam
Qwax
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 19:27:20
Temat: Re: Kuchnia żydowska> Dzięki - wreszcie wiem dlaczego mam wewnętrzną - wprost biologiczną -
> niechęć do używania margaryny do smażenia mięsa - właściwie to do
> smażenia mięsa tylko smalec.
>
> Jednak chyba w poprzednim wcieleniu byłem Żydem.
Nie przejmuj się, nie ty jeden masz podobne wątpliwości!
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
PS
Uwielbiam macę, a najlepsza to ta z Placu Grzybowskiego.
Tylko nikomu o tym nie mów.
Bo stracę źródło dostaw.
O Boże, wygadałem się?!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 19:57:23
Temat: Re: Kuchnia żydowskaOn Thu, 12 Sep 2002 17:39:52 GMT, Rudy102 <j...@p...net>
wrote:
>On Thu, 12 Sep 2002 09:53:46 -0700, Magdalena Bassett <m...@w...net>
>wrote:
>
>
>>
>>
>>No ale smalec to raczej ze swini, a jak wiadomo, Zydzi nie jedza
>>wieprzowiny :)
>>MB
>
>
>Tylko niektorzy...;-))) moj znzjomy bmowi "Swinia czy nie ale dobre
>jest to zjesc trzeba..."
>;-)))
>
>
>Art.(Gruby).
>
>El Commandante.
wzglednie juz moje stare - zydowski dylemat - darmowa szynka.
mnie tam sie stale podoba
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 20:24:40
Temat: Re: Kuchnia żydowska
"Rudy102" <j...@p...net> a écrit dans le message de news:
i...@4...com...
>
> Tylko niektorzy...;-))) moj znzjomy bmowi "Swinia czy nie ale dobre
> jest to zjesc trzeba..."
> ;-)))
>
>
> Art.(Gruby).
TO TY ???
Ewcia
(Czterezj Pancerni i Pies)
--
Niesz !
ps . Kocham Cie
(Szarik)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 20:34:06
Temat: Re: Kuchnia żydowskaOn Thu, 12 Sep 2002 20:57:23 +0100, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>wzglednie juz moje stare - zydowski dylemat - darmowa szynka.
>mnie tam sie stale podoba
>
>Trys
>K.T. - starannie opakowana
>
Jak to gosciowi przetlumaczylem to spadl z krzesla...
;-))))
Art.(Gruby).
El Commandante.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 20:58:01
Temat: Re: Kuchnia ?ydowskaOn Thu, 12 Sep 2002 22:24:40 +0200, "Ewa \(siostra Ani\) N."
<n...@y...com> wrote:
>
>TO TY ???
>
>Ewcia
>(Czterezj Pancerni i Pies)
To ja !!!
;-)))))
PS
Kocham Szarika.
(Rudy)
;->>.
Art.(Gruby).
El Commandante.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |