« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-21 09:00:01
Temat: Kurki w kuchenceWitam,
Mam taki maly dylemat, bo wybralam sobie kuchenke gazowo-elektryczna z
kurkami u gory, przy palnikach. No i moja mama zauwazyla, ze to jest
niezbyt praktyczne, bo beda sie szybko stapiac i ciagle trzeba bedzie je
wymieniac. Czy moze ktos z grupowiczow ma taka kuchenke i rzeczywiscie
tak sie dzieje?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-21 09:13:32
Temat: Re: Kurki w kuchence
"Gosiaczek" <g...@i...net.pl> wrote in message
news:sskl7vsr8ksr45qibsjpt5osrn5qf38fch@4ax.com...
> Witam,
> Mam taki maly dylemat, bo wybralam sobie kuchenke gazowo-elektryczna z
> kurkami u gory, przy palnikach.
Uzytkuje plyte gazowa z kurkami metalowymi u gory. Topic sie nie topia, bo
nie maja jak, ale rowniez sie nie nagrzewaja. Sa rozmieszczone w poblizu
najmniejszego palnika i nie ma mozliwosci tak tego palnika ustawic aby
nagrzewal kurki
--
Pozdrawiam
Joanna
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-21 10:42:43
Temat: Re: Kurki w kuchenceGosiaczek wrote:
> No i moja mama zauwazyla, ze to jest
> niezbyt praktyczne, bo beda sie szybko stapiac i ciagle trzeba bedzie
> je wymieniac.
Topic sie nie powinny, ale niepraktyczne to jest tak czy tak - kurki na
blacie utrudniaja utrzymanie kuchenki w czystosci po prostu.
J.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-21 11:09:54
Temat: Re: Kurki w kuchence
Użytkownik "Jarek P." <j...@n...poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:b5eqai$n9t$1@news.mch.sbs.de...
> Gosiaczek wrote:
> > No i moja mama zauwazyla, ze to jest
> > niezbyt praktyczne, bo beda sie szybko stapiac i ciagle trzeba bedzie
> > je wymieniac.
>
> Topic sie nie powinny,
No i się nie topią. Płyta gazowa Whirlpool
ale niepraktyczne to jest tak czy tak - kurki na
> blacie utrudniaja utrzymanie kuchenki w czystosci po prostu.
A nie prawda. W mojej płycie kurki są na podwyższeniu i się nie zalewają. W
żaden sposób nie utrudniają w myciu płyty. Bardiej mnie wkurzają takie
zagłębienia do mocowania rusztów. Aby je wymyć, potrzebne mi są patyczki do
uszu, bo grubość moich palców plus grubość ściereczki są większe niż
zagłębienia :)
Pozdrawiam
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-21 11:45:42
Temat: Re: Kurki w kuchence
"Janoush" informuje:
> A nie prawda. W mojej płycie kurki są na podwyższeniu i się nie zalewają.
I pryskający tłuszcz z patelni też tam nie dolatuje?
Pozdrawiam, Chopek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-21 12:03:27
Temat: Re: Kurki w kuchence
"Chopek" <w...@p...onet.pl> wrote in message
news:b5eu17$juc$1@zeus.polsl.gliwice.pl...
>
> I pryskający tłuszcz z patelni też tam nie dolatuje?
>
Wiesz jak postawisz patelnie z olejem na najwiekszym ogniu to po takim
smazeniu bedziesz mial nie tylko do mycia kuchenke i kurki ale rowniez
sciany, podloge i wszystko w okolicy. Jak sie piecze na malym ogniu nic nie
pryska i kuchenka jak i kurki nie wymagaja mycia. Taka kuchenka jest o tyle
wygodna, ze moze istniec bez piekarnika. Piekarnik mozna umiesci w osobnym
miejscu, np. w slupku na wysokosci takiej, aby nie trzeba sie bylo do niego
schylac.
--
Pozdrawiam
Joanna
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-21 12:15:51
Temat: Re: Kurki w kuchenceJoanna wrote:
> Wiesz jak postawisz patelnie z olejem na najwiekszym ogniu to po takim
> smazeniu bedziesz mial nie tylko do mycia kuchenke i kurki ale rowniez
> sciany, podloge i wszystko w okolicy. Jak sie piecze na malym ogniu
> nic nie pryska
Aby na pewno? Moze nie jestem mistrzem gotowania, ale wydaje mi się, że
tłuszcz z patelni pryska zawsze, co najwyżej w mniejszym lub większym
stopniu. Pozatym nie ma siły, na kuchni zawsze się coś rozchlapie, wykipi,
wypryśnie...
> kuchenka jest o tyle wygodna, ze moze istniec bez piekarnika.
Oczywiście, kurki na blacie mają wiele zalet i nikt ich nie neguje. Ale mają
też i wady. A która strona dla kogo będzie ważniejsza - to już trzeba
samemu...
J.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-21 12:19:37
Temat: Re: Kurki w kuchenceDnia Friday, March 21, 2003 1:15 PM,
osobnik >> Jarek P. <<, napisał coś takiego:
(...)
> Aby na pewno? Moze nie jestem mistrzem gotowania, ale wydaje mi się,
> że tłuszcz z patelni pryska zawsze, co najwyżej w mniejszym lub
> większym stopniu [...]
No co Ty!? Nie używasz Ramy Cullinese?
* * * * *
A.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.dom
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-21 14:09:49
Temat: Re: Kurki w kuchence
"Joanna" informuje:
> Jak sie piecze na malym ogniu nic nie
> pryska i kuchenka jak i kurki nie wymagaja mycia.
To co robię źle, że jak mam rozgrzany olej i kładę na patelnię zwykłego
schabowego to olej pryska wokoło?
Pozdrawiam, Chopek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-21 17:06:07
Temat: Re: Kurki w kuchenceChopek <w...@p...onet.pl> napisał(a):
>
> To co robię źle, że jak mam rozgrzany olej i kładę na
> patelnię zwykłego schabowego to olej pryska wokoło?
>
Bo olej lubi panierowanego ;)))
A powaznie, przed wlaniem oleju dokladnie osusz
patelnie, postaw na plomien i posyp szczypta soli.
Dopiero wtedy wlej olej i poczekaj az rozgrzeje sie do
takiego stopnia, ze znikna babelki (a z ogonkiem).
Potem wrzuc schabowego i przykrec plomien.
Co nie znaczy, ze przy innej okazji kuchnia i kurki sie
nie pobrudza. Nie ma takiego kucharza, ktoremu nic sie
nie popryskalo, wylalo, itp.
Iris
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |