« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2013-03-13 08:24:31
Temat: Re: Kuzu vel kudzu.
Użytkownik "Zansibar" <c...@y...com> napisał w wiadomości
news:51402378$0$1266$65785112@news.neostrada.pl...
> Swoją drogą, zdajesz sobie sprawę, że białka są nie tylko kwaśne, ale mogą
> być też zasadowe? Wszechobecne histony są bardzo zasadowe.
>
> Zansibar
A poranna golonka ww własnej galarecie z własnodomowowarzonym piwkiem to
kwaśne histonowo czy przeciwpołożznie?
pozdr
Stefan - miłośnik własnego
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2013-03-13 14:55:19
Temat: Re: Kuzu vel kudzu.Dnia Wed, 13 Mar 2013 07:57:55 +0100, Zansibar napisał(a):
> W dniu 2013-03-12 10:52, Ikselka pisze:
>> Dnia Tue, 12 Mar 2013 09:27:18 +0100, Bezznaczenia napisał(a):
>>
>>> W dniu 2013-03-11 23:02, Ikselka pisze:
>>>> Dnia Mon, 11 Mar 2013 20:53:34 +0100, Bezznaczenia napisał(a):
>>>>
>>>>> W dniu 2013-03-11 19:02, Ikselka pisze:
>>>>>> Skrobia takowa, podobno zdrowa.
>>>>>> Ktoś ozdrowiał? stosował?
>>>>>>
>>>>>> :-)
>>>>>>
>>>>> Kudzu to loader linux'owy dosyc znany.
>>>>>
>>>>> A skrobia jak skrobia bez roznicy z czego jest zalety ma te same.
>>>>
>>>> Jesli jest wysokooczyszczona, to tak. Ale...
>>>> http://www.krystynanosal.pl/?art=34
>>>>
>>>
>>> Przeczytaj opis z tego linku co podalas ze zrozumieniem.
>>> Ciezko to zrozumiec bo to stek bZdur, jak ma odkwaszac jak sam zawiera
>>> skrobie czyli weglowodany ?
>>
>> No popatrz, białka też zakwaszają, a poleca się spirulinę.
>>
> Taki przytyk od czapy, bo spirulina to przecież sprasowane algi - mało
> białka,
Preparat o nazwie "Spirulina" zawiera go 60 %.
> dużo węglowodanów i chlorofilu.
> Więc chyba jakaś pomyłka ;-)
> Swoją drogą, zdajesz sobie sprawę, że białka są nie tylko kwaśne, ale
> mogą być też zasadowe? Wszechobecne histony są bardzo zasadowe.
Tak, wącham, próbuję i od razu wiem, co podać, a co nie :->
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2013-03-13 15:11:33
Temat: Re: Kuzu vel kudzu.W dniu 2013-03-13 15:55, Ikselka pisze:
> Dnia Wed, 13 Mar 2013 07:57:55 +0100, Zansibar napisał(a):
>
>> W dniu 2013-03-12 10:52, Ikselka pisze:
>>>> Przeczytaj opis z tego linku co podalas ze zrozumieniem.
>>>> Ciezko to zrozumiec bo to stek bZdur, jak ma odkwaszac jak sam zawiera
>>>> skrobie czyli weglowodany ?
>>>
>>> No popatrz, białka też zakwaszają, a poleca się spirulinę.
>>>
>> Taki przytyk od czapy, bo spirulina to przecież sprasowane algi - mało
>> białka,
>
> Preparat o nazwie "Spirulina" zawiera go 60 %.
Faktycznie masz rację - aż 60% białka. Nie zwróciłem na to uwagi, choć
spirulinę stosuję od lat ... do karmienia ryb ;-)
Przy okazji, zobaczyłem jaki jest "przeskok" cenowy, między wysokiej
jakości tabletkami dla ryb, a "modnymi preparatami dla ludzi" ;-)
>
>> dużo węglowodanów i chlorofilu.
>> Więc chyba jakaś pomyłka ;-)
>> Swoją drogą, zdajesz sobie sprawę, że białka są nie tylko kwaśne, ale
>> mogą być też zasadowe? Wszechobecne histony są bardzo zasadowe.
>
>
> Tak, wącham, próbuję i od razu wiem, co podać, a co nie :->
No teraz to ja nie rozumiem? ;-<
Co wąchasz??
pozdrowienia
Zansibar
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2013-03-13 15:14:15
Temat: Re: Kuzu vel kudzu.Dnia Wed, 13 Mar 2013 16:11:33 +0100, Zansibar napisał(a):
> białka są nie tylko kwaśne, ale
>>> mogą być też zasadowe? Wszechobecne histony są bardzo zasadowe.
>>
>>
>> Tak, wącham, próbuję i od razu wiem, co podać, a co nie :->
> No teraz to ja nie rozumiem? ;-<
> Co wąchasz??
Bawię się w "Pachnidło" - po zapachu poznaję, czy coś jest kwasne, czy
zasadowe. Szczególnie mi śmierdzą te histony 333-)
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2013-03-13 15:21:57
Temat: Re: Kuzu vel kudzu.Am 13.03.2013 16:14, schrieb Ikselka:
> Dnia Wed, 13 Mar 2013 16:11:33 +0100, Zansibar napisał(a):
>
>> białka są nie tylko kwaśne, ale
>>>> mogą być też zasadowe? Wszechobecne histony są bardzo zasadowe.
>>>
>>>
>>> Tak, wącham, próbuję i od razu wiem, co podać, a co nie :->
>> No teraz to ja nie rozumiem? ;-<
>> Co wąchasz??
>
> Bawię się w "Pachnidło" - po zapachu poznaję, czy coś jest kwasne, czy
> zasadowe. Szczególnie mi śmierdzą te histony 333-)
Formalnie rzecz biorąc smakujesz, nawet, kiedy robisz to nosem. Kwaśnego
nie wywąchasz, tak samo jak słodkiego. To inny nerw ;-)
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2013-03-13 15:29:36
Temat: Re: Kuzu vel kudzu.
>> Tak, wącham, próbuję i od razu wiem, co podać, a co nie :->
> No teraz to ja nie rozumiem? ;-<
> Co wąchasz??
> pozdrowienia
> Zansibar
>
>
>
Niedlugo zaczna sprzedawac i reklamowac pasze dla swin jako super hiper
zarcie. Zreszta juz dzis zawartosc soi przemyslowej we wszystkim to
prawie 50%.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2013-03-13 16:00:35
Temat: Re: Kuzu vel kudzu.W dniu 2013-03-13 16:14, Ikselka pisze:
> Dnia Wed, 13 Mar 2013 16:11:33 +0100, Zansibar napisał(a):
>
>> białka są nie tylko kwaśne, ale
>>>> mogą być też zasadowe? Wszechobecne histony są bardzo zasadowe.
>>>
>>>
>>> Tak, wącham, próbuję i od razu wiem, co podać, a co nie :->
>> No teraz to ja nie rozumiem? ;-<
>> Co wąchasz??
>
> Bawię się w "Pachnidło" - po zapachu poznaję, czy coś jest kwasne, czy
> zasadowe. Szczególnie mi śmierdzą te histony 333-)
>
No to się powinnaś już dawno przyzwyczaić, wszak to ewolucyjnie
najbardziej niezmienne białko eukariotyczne ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2013-03-13 17:33:29
Temat: Re: Kuzu vel kudzu.Dnia Wed, 13 Mar 2013 16:21:57 +0100, Waldemar Krzok napisał(a):
> Am 13.03.2013 16:14, schrieb Ikselka:
>> Dnia Wed, 13 Mar 2013 16:11:33 +0100, Zansibar napisał(a):
>>
>>> białka są nie tylko kwaśne, ale
>>>>> mogą być też zasadowe? Wszechobecne histony są bardzo zasadowe.
>>>>
>>>>
>>>> Tak, wącham, próbuję i od razu wiem, co podać, a co nie :->
>>> No teraz to ja nie rozumiem? ;-<
>>> Co wąchasz??
>>
>> Bawię się w "Pachnidło" - po zapachu poznaję, czy coś jest kwasne, czy
>> zasadowe. Szczególnie mi śmierdzą te histony 333-)
>
> Formalnie rzecz biorąc smakujesz, nawet, kiedy robisz to nosem. Kwaśnego
> nie wywąchasz, tak samo jak słodkiego. To inny nerw ;-)
>
> Waldek
Czuję zapachy rzeczy, których inni nie czują - wąchałes kiedyś mosiadz np?
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2013-03-13 18:01:07
Temat: Re: Kuzu vel kudzu.Am 13.03.2013 18:33, schrieb Ikselka:
> Dnia Wed, 13 Mar 2013 16:21:57 +0100, Waldemar Krzok napisał(a):
>
>> Am 13.03.2013 16:14, schrieb Ikselka:
>>> Dnia Wed, 13 Mar 2013 16:11:33 +0100, Zansibar napisał(a):
>>>
>>>> białka są nie tylko kwaśne, ale
>>>>>> mogą być też zasadowe? Wszechobecne histony są bardzo zasadowe.
>>>>>
>>>>>
>>>>> Tak, wącham, próbuję i od razu wiem, co podać, a co nie :->
>>>> No teraz to ja nie rozumiem? ;-<
>>>> Co wąchasz??
>>>
>>> Bawię się w "Pachnidło" - po zapachu poznaję, czy coś jest kwasne, czy
>>> zasadowe. Szczególnie mi śmierdzą te histony 333-)
>>
>> Formalnie rzecz biorąc smakujesz, nawet, kiedy robisz to nosem. Kwaśnego
>> nie wywąchasz, tak samo jak słodkiego. To inny nerw ;-)
>>
>> Waldek
>
> Czuję zapachy rzeczy, których inni nie czują - wąchałes kiedyś mosiadz np?
Wąchałem. Ale, o ile nie jesteś wyjątkiem klasy dwuzerowej, to kwaśne
jest meldowane do mózgu przez nervus glossopharyngeus i chorda tympani,
a zapach przez nervus olfactorius (i trigeminus, ale to akurat tutaj
nieważne).
Dlatego napisałem, że FORMALNIE to smakujesz kwaśne, nawet jak wąchasz.
Ja też potrafię wyczuć nosem, czy herbata jest słodzona. Cytryna to
trochę inna parafia, bo można wywąchać związki aromatyczne.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |