« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-23 14:49:00
Temat: Leczo - pytania dwa1. Podsmażacie paprykę przed duszeniem, czy tylko kiełbasę? (i cebulę)
2. Zagęszczacie mąką?
--
Just one year of love
is better than a lifetime alone [Freddie Mercury]
K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-23 15:20:18
Temat: Re: Leczo - pytania dwaDnia 2003-07-23 16:49, Kinga Macyszyn przeslal(a) w wiadomosci:
> 1. Podsmażacie paprykę przed duszeniem, czy tylko kiełbasę? (i cebulę)
> 2. Zagęszczacie mąką?
>
> --
> Just one year of love
> is better than a lifetime alone [Freddie Mercury]
>
> K
>
>
>
>
Ja tylko kielbase z cebulka podsmazam (mozna troszke boczku wedzonego dodac)
A potem do gara i na to wszytko papryke i pomidory
Nie zageszczam maka
Ajgor
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-23 16:07:36
Temat: Re: Leczo - pytania dwaUżytkownik Kinga Macyszyn napisał:
> 1. Podsmażacie paprykę przed duszeniem, czy tylko kiełbasę? (i cebulę)
Podsmazam kielbase, z cebula, boczkiem, i papryka.
> 2. Zagęszczacie mąką?
Nie, daje duzo warzyw - cukinia, papryka, pomidory oraz wkladka
kielbasiano boczkowa ze samo z siebie jest geste.
>
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-23 16:46:55
Temat: Re: Leczo - pytania dwaPodsmażyć trzeba papryke pokrojona w paski oraz cebulke i pomidory
kabaczków oraz cuki staraj dawać się jak najmniej (ja nie daje wcale ,ale
niektórzy dają z oszczędności)
Prawdziwe leczo nienawidzi kiełbasy jego podstawą są wysokiej jakości
pokrojone w grube plasterki parówki opiecozne na smalcu i dodane do
posmażonych warzyw ,to razem trzeba dośyć długo dusić az wytworzy się sos .
Pozatym staraj nie używac się soli zamiast niej użyj warzywka lub wegety
,oczywiście pieprz,papryka w proszku .Ja dodaje trochę soku z cytryny i
cukru uzyskuje wten sposób winny smak
Pozdrawiam JULIUSZ
pS ŻYCZE smacznego teraz jest najlepszy czas na leczo papryka tania jak
barszcz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-23 16:51:04
Temat: Re: Leczo - pytania dwa
Użytkownik "Kinga Macyszyn" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bfm74t$o23$1@magusz.net...
> 1. Podsmażacie paprykę przed duszeniem, czy tylko kiełbasę? (i cebulę)
> 2. Zagęszczacie mąką?
>
> --
> Just one year of love
> is better than a lifetime alone [Freddie Mercury]
>
> K
Jezeli chcesz miec geste leczo mozesz dodac kawalki ziemniakow, ktore
rozgotuja sie i leczo stanie sie naprawde geste. Robie tak rowniez przy
gotowaniu fasoli szparagowej z warzywami, powstaje gesty fasolkowy eintopf,
a ja mam spokoj z gotowaniem na dwa dni :)
pozdrawiam
Mor.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-23 16:59:15
Temat: Re: Leczo - pytania dwaJuliusz <j...@g...pl> wrote:
> Podsmażyć trzeba papryke pokrojona w paski oraz cebulke i pomidory
> kabaczków oraz cuki staraj dawać się jak najmniej (ja nie daje wcale ,ale
> niektórzy dają z oszczędności)
> Prawdziwe leczo nienawidzi kie"basy jego podstawą są wysokiej jakości
> pokrojone w grube plasterki parówki opiecozne na smalcu i dodane do
> posmażonych warzyw ,to razem trzeba dośyć d"ugo dusić az wytworzy się sos .
Boze daj mi cierpliwosc. Ile razy moge jeszcze tu pisac, ze leczo
skalda sie z papryki, pomidorow i cebuli duszaonych na smalcu? Nigdy
nie jest jego skaldnikiem cukinia (przywedrowal tu facuskiej
ratatouille) a kielbasa owszem, moze byc dodatkiem.
Korzystajcie z googla i przegladnijcie srchiwum gruyp zanim o cos
zapytacie, a zwlaszcza, zanim sie wypowiecie na jakis temat.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-23 20:39:31
Temat: Re: Leczo - pytania dwa> 1. Podsmażacie paprykę przed duszeniem, czy tylko kiełbasę? (i cebulę)
> 2. Zagęszczacie mąką?
Niczego nie podsmażam przed duszeniem.Kiełbaskę,paprykę,cebulę i pomidory
(wszystkiego po równo)długo duszę na wolnym ogniu.Kiedy wszystko zmięknie
dodaję koncentrat pomidorowy (koniecznie Pudliszki), przyprawy i zdejmuje
przykrywkę żeby odparowywało.
Jeśli będzie się odpowiednio długo robiło będzie na pewno gęste.
--
Pozdrowienia
Iza
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |