Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.
pl!not-for-mail
From: "Saman_tha" <s...@p...fm>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: MM i fasola
Date: Tue, 10 Dec 2002 19:47:26 +0100
Organization: dom
Lines: 50
Message-ID: <at5cjb$ntn$1@news.tpi.pl>
References: <at54js$1lu7$1@news2.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: r4-p2.man.rsk.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1039545772 24503 80.48.35.6 (10 Dec 2002 18:42:52 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 10 Dec 2002 18:42:52 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:12667
Ukryj nagłówki
> Moi drodzy
>
> Mistrz konfuzji napisal ze fasola sucha ma niskie IG.
>
> Co mial na mysli - pytam interpretatorw Slowa.
>
> Czy ja mam ja wcinac sucha?
>
> Czy ugotowana ma inne IG?
>
> czy kazda fasola np Mamut jest OK?
>
> Czy fasola z puszki jest Be?
>
>
> No to juz.
>
> musta - pelny watpliwosci.
Witaj Musta!
Ty pytasz ?
Ty stary MMowiec :) to byl zart.. mam nadzieje, ze Cie nie obrazilam :)
z tego tez powodu.. az zagladnelam do ksiazki :)
i tak..
w tabeli IG nie ma napisane, ze sucha.. ( w mojej ksiazce nie ma :)
w ksiazce "szybki i szczuplo" podane sa przepisy dla I fazy ( dla II fazy sa
dopiski pod przepisem)
Znalazlam kilka przepisow na dania z fasoli.. chociazby:
zupa z fasoli brazowej lub bialej lub fageolet.
Gdzie pisze ze przyrzadza sie ja jak inne zupy lecz wzbogaca o pomidory
i/lub papryke.
pozatym pisze ze uzywajac innych warzyw straczkowych niz soczewica nalezy
naoczyc je od 4 do 12 godzin :)
Tak wiec sadze, ze gotowana fasola jest wg Mm dobra kazda. :)
Mysle, ze jak w wypadku kazdego warzywa jej IG podnosi sie podczas gotowania
ale skoro sam MM ja poleca to chyba nie za duzo.
a jesli chodzi o fasole z puszki, to musisz popatrzec na sklad.. ale to
chyba wiesz..
pozdrawiam
Saman_tha bezfasolowa :(
|