Data: 2002-10-24 17:43:38
Temat: Re: [MM] jajko i ser parmezan tarty (suchy)
Od: Gosia <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
in article ap9aoa$ksl$...@n...tpi.pl, Saman_tha at s...@p...fm wrote
on 24/10/02 19:35:
>> czy to dobre "monti-polaczenie"?
>> jak tak, to wymyslilam i zjadlam cos dobrego :-) i podam przepis
>> jak nie - toz zjadlam cos niedozwolonego i juz nie bede.
>>
>> moze pytanie trywailane, ale sie juz pogubilam (ciagle czekam na ksiazke).
>>
>> nbo i ta panierka z parmezanu - robi sie to jak panierke z bulki czyli
>> miecho w jajo i potem w parmezan czy bez jaja?
>>
> jajko w niczym nie przeszkadza :)
> parmezan lepiej sie przyklei..
>
> gorzej z tym smazeniem ...... pamietaj wybieraj miesko, ktore smazy sie
> bardzo krotko
>
> ale jak czytalam twoj list to przyszedl mi do glowy pewnien pomysl.
> W domu wszyscy bardzo lubimy slowacka potrawe
> "wyprazanyj syr z haranolkami"
> wiem wiem frytki wyilam sobie z glowy!
> ale ten ser jak rbie dzieciom, to czasem mi zal..
> a jakby tak go obtoczyc wlasnie w parmezanie i usmazyc.. powinno byc jeszcze
> lepsze :)
> do tego.. jakas salatka, moze byc to purre Hafsy z selera... i juz :)
>
> pozdrawiam uodzinowo (niczym dzis nie zgrzeszylam)
> Saman_tha
>
>
Samantho!!!
spelnienia marzen i slonca duzo Ci zycze.
a teraz ten moj pomysl:
placuszki parmezanowe
jajko wymieszac z tartym suchyn parmezanem (okolo 40 gram) (mozna wiecej ale
wtedy chyba jeszcze jedno jajo sie przyda) i na oliwie z oliwek rzecz jasna
uzmazyc male placuszki.
nie trzeba zadnych przypraw. sa parmezanowe i pulchniutkie. na rozgrzanej
oliwie szybko sie smaza.
mi smakowalo bardzo.
wrzucic przepis na strone?
jeszcze raz hip hip hura dla Samanthy z okazji urodzin i "nie grzeszenia
dietowego"!!!
*gosia*
ps. a ten "syr wyprazanyj" to jaki? bialy czy zolty czy co?
:-)
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|