Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.intelink.pl!news.bipnet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Saman_tha" <s...@p...fm>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: [MM] jajko i ser parmezan tarty (suchy)
Date: Fri, 25 Oct 2002 08:54:56 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 45
Message-ID: <apapmg$mq9$1@news.tpi.pl>
References: <B9DDF509.164A1%ithilhin@gazeta.pl> <ap9aoa$ksl$1@news2.tpi.pl>
<B9DDFDEA.164A5%ithilhin@gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: pd131.rzeszow.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1035528720 23369 213.76.242.131 (25 Oct 2002 06:52:00 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 25 Oct 2002 06:52:00 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:10876
Ukryj nagłówki
> a teraz ten moj pomysl:
> placuszki parmezanowe
> jajko wymieszac z tartym suchyn parmezanem (okolo 40 gram) (mozna wiecej
ale
> wtedy chyba jeszcze jedno jajo sie przyda) i na oliwie z oliwek rzecz
jasna
> uzmazyc male placuszki.
> nie trzeba zadnych przypraw. sa parmezanowe i pulchniutkie. na rozgrzanej
> oliwie szybko sie smaza.
> mi smakowalo bardzo.
> wrzucic przepis na strone?
no pewno ze wrzuc!
jest super !
> jeszcze raz hip hip hura dla Samanthy z okazji urodzin i "nie grzeszenia
> dietowego"!!!
mialam sie nie chwalic, bo czym tu sie chwalic ze czlowiek sie starzeje..
ale ja naprawde nie nagrzeszylam!!!!
choc mialam zamiar :)
> ps. a ten "syr wyprazanyj" to jaki? bialy czy zolty czy co?
zolty. Najlepiej twardy (ja kupuje salami okragle)
tak z 1,5 cm sie kroi obtacza w mace i na godzine do lodowki.
Potem obtacza w jajku i bulce tartej i na patelnie.
smazy sie bardzo krotko.
Jeskli ser jest twardy i polezy chwile w lodowce to nie rozleje sie na
patelni podczas smazenia.
Tak wiec, na MM odpada maka (mazna by sie bylo uprzec z ta zytnia
pelnowartosciowa) ale bulka teaz jest wykluczona a ona musi trzymac wszystko
w kupie.
Tak wiec mysle sobie zeby zamiast bulki tego parmezanu strartego.. i bedzie
super :)
--
pozdrawiam
Saman_tha
|