Data: 2003-05-23 18:29:03
Temat: Re: (MM) mąka razowa i pp - róznice
Od: m...@t...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Mozesz podac przepis na ciasto do tych pierogow? Z jakiej dokladnie maki
> je robilas?
>
> Suita
>
Właściwie nie ma jako takiego przepisu. Robiłam tak na czuja -
eksperymentalnie. Mąke miałam razowa ale nic wiecej o niej nie pamietam, wtedy
to była jedyna razowa jaką widziałam w sklepie. Dodałam do niej odrobine soli i
wode zimną tyle ile trzeba było do uzyskania odpowiedniej gęstości i lepkości.
Było to wszystko bardzo proste, bo mąka razowa dużo lepiej sie łączy z wodą.
Nie ma wyrabiania, ugniatania. Jak robiłam pojedyncze porcje to mieszałam to
nawet w kubku łyżką. Dopiero potem wyjmowalam, wałkowalam, lepiłam itp. Spróbuj
najpierw na małej porcji to sama sie szybko zorientujesz co i jak.
Smacznego,
Mysia
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|