« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-03-18 08:32:12
Temat: Majonez domowy i jego swiezoscWitajcie!
Zamierzam zrobic na te swieta domowy majonez. Po raz pierwszy:-)Czy jak go
zrobie tydzien wczesniej to na niedzielne sniadanko bedzie swiezy?
A moze lepiej zrobic tuz przed?
Przepis z grupy mam:-) chetnie poeksperymentuje z innymi, jakie Znacie?
--
Pozdrawiam serdecznie - Cyganka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-03-18 09:13:36
Temat: Re: Majonez domowy i jego swiezosc
> Zamierzam zrobic na te swieta domowy majonez. Po raz pierwszy:-)Czy jak go
> zrobie tydzien wczesniej to na niedzielne sniadanko bedzie swiezy?
> A moze lepiej zrobic tuz przed?
>
> Przepis z grupy mam:-) chetnie poeksperymentuje z innymi, jakie Znacie?
ja bym robił na świeżo, surowe jajka i tydzień, nawet w lodówce to mi
trochę nie pasuje. Choć jak zachowasz czystość prawie sterylną oraz
sparzysz jajka to powinien przetrzymać.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-18 19:25:59
Temat: Re: Majonez domowy i jego swiezosc
Użytkownik "Cyganka" <f...@o...pl> napisał w wiadomości
news:a749kc$7de$1@news.tpi.pl...
> Witajcie!
>
> Zamierzam zrobic na te swieta domowy majonez. Po raz pierwszy:-)Czy jak go
> zrobie tydzien wczesniej to na niedzielne sniadanko bedzie swiezy?
Na pewno nie bedzie. Ten domowy psuje sie szybko. A.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-19 01:39:43
Temat: Re: Majonez domowy i jego swiezosc" Ola" <t...@w...pl> wrote in message news:a75fj9$pvb$3@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Cyganka" <f...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:a749kc$7de$1@news.tpi.pl...
> > Witajcie!
> >
> > Zamierzam zrobic na te swieta domowy majonez. Po raz pierwszy:-)Czy jak
go
> > zrobie tydzien wczesniej to na niedzielne sniadanko bedzie swiezy?
> Na pewno nie bedzie. Ten domowy psuje sie szybko. A.
Nie wiem jak Ty robisz ten majonez ale u mnie jest jadalny i bez zmian
smakowo wygladowych ponad 2 tygodnie.
Tak nawiasem to nie kupuje majonezu gotowego juz od lat a stosowany jest
codziennie do kanapek do pracy.
pozdrawiam,
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-03-19 10:10:23
Temat: Re: Majonez domowy i jego swiezosc
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał w >
ja bym robił na świeżo, surowe jajka i tydzień, nawet w lodówce to mi
> trochę nie pasuje. Choć jak zachowasz czystość prawie sterylną oraz
> sparzysz jajka to powinien przetrzymać.
Dziękuje, chyba jednak zrobie rano, ze sterylnoscia moze byc trudno:-)
Pozdrawiam serdecznie - Cyganka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |