« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-26 15:35:54
Temat: Maslo czosnkoweWitam moze mi ktos podac jakis przepis na smaczne maselko czosnkowe?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-06-26 16:03:02
Temat: Re: Maslo czosnkowe
Użytkownik "Skrapi" <s...@g...mm.pl> napisał w wiadomości
news:bdf3uk$1b5j$1@localhost.my.domain...
> Witam moze mi ktos podac jakis przepis na smaczne maselko czosnkowe?
Witam także.
A może po prostu utrzeć czosnek - np. jeden duży lub dwa małe ząbki,
wymieszać z masłem wyjętym godzinę wcześniej z lodówki, posolić do smaku i
gotowe? Pycha. Ale proponuję coś alternatywnego: masełko paprykowe. Puszczę
jako osobny wątek za trochę. Pozdrawiam, A.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-26 16:03:28
Temat: Re: Maslo czosnkoweJa do smarowania gorącego pieczywa robię tak:
do 2 lyzek miekkiego masla dodaje przecisniete przez praske 2 zabki (duze)
czosnq i tez przez praske pol sredniej cebuli. Dodaje odrobinke soli i
lyzeczke posiekanego koperq. Polecam i smacznego
ita
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-26 16:35:25
Temat: Odp: Maslo czosnkowe
maselko czosnkowe?
>
moje masełko czosnkowe
przecisnięty czosnek + trochę vegety + pietruszka + pieprz wymieszać z
masłem i gotowe...
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-26 17:26:51
Temat: Re: Maslo czosnkoweWielkie dzieki wszystkim za odpowiedz z checia skorzystam ze wszystkich rad.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-26 18:28:24
Temat: Re: Maslo czosnkoweJa do masełka śmietankowe dajęod 2 do 4 ząbków czosnku, w zależności ja kkto
lubi, do tego dodajębnazylię , oregano i trochęsłodkiej papryki. Dodanie
soli powoduje przy dluzszym przechowywaniu maselka wydzialanie sie wody...
Pozdr
Zbychu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-26 21:33:24
Temat: Re: Maslo czosnkoweUżytkownik Skrapi napisał:
> Witam moze mi ktos podac jakis przepis na smaczne maselko czosnkowe?
>
Moje maselko to czosnek, maslo, estragon, bazylia, oregano, sos sojowy
lub maggi.
Przyprawy przed dodaniem do maselka nalezy przetrzec przez sitko (troche
to zmudna robota) zeby byly jak najbardziej pyliste.
--
"Śmiejmy się! Kto wie czy świat potrwa jeszcze trzy tygodnie?" (Pierre
Augustin Beaumarchais)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |