« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-17 12:18:33
Temat: Mięso na gulaszMarynujecie jakoś przed przyrządzeniem? Moczycie w mleku? Czy od razu do
gara?
Kinga z szynką wieprzową.
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-17 12:24:57
Temat: Re: Mięso na gulasz
> Marynujecie jakoś przed przyrządzeniem? Moczycie w mleku? Czy od razu do
> gara?
>
>
> Kinga z szynką wieprzową.
>
Ja mieszam garnuszku z oliwą sól, przyprawy, czosnek, czy co tam kto używa
i zalewam tą mieszanką mięso już pokrojone. Wybełtuję w misce i do lodówki
na noc. dopiero rano do gara. W ten sposób smak i aromat ma także mięso, a
nie tylko powstały podczas duszenia sos.
mirkal
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-17 12:25:49
Temat: Re: Mięso na gulaszKinga 'Słowotok' Macyszyn wrote:
> Marynujecie jakoś przed przyrządzeniem? Moczycie w mleku? Czy od razu
> do gara?
Ja posypuję pieprzem, solą i mąką ziemniaczaną - i na patelnię.
--
Pozdrawiam,
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-17 12:42:25
Temat: Re: Mięso na gulaszIn article <cv222p$gb6$1@inews.gazeta.pl>,
Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl> wrote:
> Marynujecie jakoś przed przyrządzeniem? Moczycie w mleku? Czy od razu do
> gara?
Do gara. Co za szaleństwo z tym marynowaniem?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-17 12:52:38
Temat: Re: Mięso na gulasz
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:cv222p$gb6$1@inews.gazeta.pl...
> Marynujecie jakoś przed przyrządzeniem? Moczycie w mleku? Czy od razu do
> gara?
>
>
> Kinga z szynką wieprzową.
Szynka wieprzowa jest delikatnym mięsem i bardzo kruchym, więc nie trzeba go
marynować. A solić najlepiej, jak juz troche miękkie.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-17 12:53:43
Temat: Re: Mięso na gulasz
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:cv222p$gb6$1@inews.gazeta.pl...
> Marynujecie jakoś przed przyrządzeniem? Moczycie w mleku? Czy od razu do
> gara?
>
>
Kroję w kostkę, niczym nie przyprawiam, osmażam (od razu) i wkładam do gara,
gdzie już bulgocze woda + przyprawy (jakie kto lubi)
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-17 12:55:47
Temat: Re: Mięso na gulaszDzięki wszystkim za odpowiedzi.
Nie będę marynować, wrzucę na olej, pamiętając, żeby solić na końcu.
I papryka, koniecznie papryka. Jako warzywo i jako przyprawa :)
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-17 21:04:20
Temat: Re: Mięso na gulaszKinga:
> Marynujecie jakoś przed przyrządzeniem? Moczycie w mleku? Czy od razu do
> gara?
> Kinga z szynką wieprzową.
A ja wczoraj wykorzystałam łosinę i wieprzowinę, obie podsmażyłam mocno,
tę pierwszą dusiłam nieco dłużej niż drugą (ponad dwie godziny). Wyszła
całkiem ciekawa kombinacja.
I kluski śląskie, mniam :-)
--
Pozdrawiam ciepło,
Magda
********************
http://42.pl/url/aQt
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-17 23:02:04
Temat: Re: Mięso na gulasz
Użytkownik "'madzik'" <m...@g...niet.pl> napisał w wiadomości
news:cv30t6$gh2$1@inews.gazeta.pl...
> A ja wczoraj wykorzystałam łosinę (...)
O matko jedyna, Władysław!
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-02-18 15:02:35
Temat: Re: Mięso na gulaszUżytkownik "cherokee" <c...@n...o2.pl>
> Użytkownik "'madzik'" <m...@g...niet.pl>
> > A ja wczoraj wykorzystałam łosinę (...)
>
> O matko jedyna, Władysław!
A mówiłem mu aby nie robił błędów :-)
--
Pozdrawiam, Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |