Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Mięso na gulasz

Grupy

Szukaj w grupach

 

Mięso na gulasz

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-02-17 12:18:33

Temat: Mięso na gulasz
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Marynujecie jakoś przed przyrządzeniem? Moczycie w mleku? Czy od razu do
gara?


Kinga z szynką wieprzową.


--
KingAM

'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-02-17 12:24:57

Temat: Re: Mięso na gulasz
Od: M...@m...pl (Miroslawa Lipinska) szukaj wiadomości tego autora



> Marynujecie jakoś przed przyrządzeniem? Moczycie w mleku? Czy od razu do
> gara?
>
>
> Kinga z szynką wieprzową.
>
Ja mieszam garnuszku z oliwą sól, przyprawy, czosnek, czy co tam kto używa
i zalewam tą mieszanką mięso już pokrojone. Wybełtuję w misce i do lodówki
na noc. dopiero rano do gara. W ten sposób smak i aromat ma także mięso, a
nie tylko powstały podczas duszenia sos.

mirkal

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-17 12:25:49

Temat: Re: Mięso na gulasz
Od: "A.L." <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kinga 'Słowotok' Macyszyn wrote:
> Marynujecie jakoś przed przyrządzeniem? Moczycie w mleku? Czy od razu
> do gara?

Ja posypuję pieprzem, solą i mąką ziemniaczaną - i na patelnię.
--
Pozdrawiam,
Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-17 12:42:25

Temat: Re: Mięso na gulasz
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

In article <cv222p$gb6$1@inews.gazeta.pl>,
Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl> wrote:

> Marynujecie jakoś przed przyrządzeniem? Moczycie w mleku? Czy od razu do
> gara?

Do gara. Co za szaleństwo z tym marynowaniem?

Władysław

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-17 12:52:38

Temat: Re: Mięso na gulasz
Od: "cherokee" <c...@n...o2.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:cv222p$gb6$1@inews.gazeta.pl...
> Marynujecie jakoś przed przyrządzeniem? Moczycie w mleku? Czy od razu do
> gara?
>
>
> Kinga z szynką wieprzową.

Szynka wieprzowa jest delikatnym mięsem i bardzo kruchym, więc nie trzeba go
marynować. A solić najlepiej, jak juz troche miękkie.

pozdr

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-17 12:53:43

Temat: Re: Mięso na gulasz
Od: "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:cv222p$gb6$1@inews.gazeta.pl...
> Marynujecie jakoś przed przyrządzeniem? Moczycie w mleku? Czy od razu do
> gara?
>
>
Kroję w kostkę, niczym nie przyprawiam, osmażam (od razu) i wkładam do gara,
gdzie już bulgocze woda + przyprawy (jakie kto lubi)
Pozdrawiam - Agnieszka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-17 12:55:47

Temat: Re: Mięso na gulasz
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Nie będę marynować, wrzucę na olej, pamiętając, żeby solić na końcu.
I papryka, koniecznie papryka. Jako warzywo i jako przyprawa :)


--
KingAM

'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-17 21:04:20

Temat: Re: Mięso na gulasz
Od: 'madzik' <m...@g...niet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Kinga:

> Marynujecie jakoś przed przyrządzeniem? Moczycie w mleku? Czy od razu do
> gara?
> Kinga z szynką wieprzową.

A ja wczoraj wykorzystałam łosinę i wieprzowinę, obie podsmażyłam mocno,
tę pierwszą dusiłam nieco dłużej niż drugą (ponad dwie godziny). Wyszła
całkiem ciekawa kombinacja.
I kluski śląskie, mniam :-)

--
Pozdrawiam ciepło,
Magda
********************
http://42.pl/url/aQt

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-17 23:02:04

Temat: Re: Mięso na gulasz
Od: "cherokee" <c...@n...o2.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "'madzik'" <m...@g...niet.pl> napisał w wiadomości
news:cv30t6$gh2$1@inews.gazeta.pl...
> A ja wczoraj wykorzystałam łosinę (...)

O matko jedyna, Władysław!

pozdr

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-02-18 15:02:35

Temat: Re: Mięso na gulasz
Od: "JerzyN" <N0,007,SPAM@megapolis.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "cherokee" <c...@n...o2.pl>
> Użytkownik "'madzik'" <m...@g...niet.pl>
> > A ja wczoraj wykorzystałam łosinę (...)
>
> O matko jedyna, Władysław!

A mówiłem mu aby nie robił błędów :-)
--
Pozdrawiam, Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Garnuszki?!
jak zabezpieczyć utarte ziemniaki przed zsinieniem
POMOCYYYY
Krucha piana - jak?
Dlaczego nie wychodzi ciasto?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »