« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2007-02-15 08:20:14
Temat: Re: Miodownik-przepisUżytkownik "Aga_M" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
news:eq7257$f47$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Gocha" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:eq6pq2$8s8$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> A może taki??
>
> Ciasto
> 60 dag mąki, 3/4 szklanki cukru, 2 jaja, 2 żółtka, 20 dag margaryny, 3
> łyzki mleka, 3 łyzki miodu, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 opakowanie
> cukru waniliowego
>
> Polewa orzechowa
> 1/2 kostki margaryny, 4 łyżki cukru, 2 łyżki miodu, 20 dag posiekanych
> orzechów włoskich
>
> Krem I
> 2 opakowania budyniu smietankowego
>
> Krem II
> puszka skondesowanego mleka słodzonego
>
> 1. Mąkę wymieszaną z sodą oczyszczona i przesianą przez sito na stolnicę
> posiekać z margaryną. dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.
> podzielić na trzy części.
> 2. trzy identyczne prostokątne formy (20x30cm) wyłożone papierem wylepic
> cienko ciastem. Na jedną cześć ciasta wylac goraca polewę orzechowa. Upiec
> wszystkie placki.
> 3.Ugotowac budyń smietankowy wg przepisu zużywając o jedna trzecią mleka
> mniej niż podano w przepisie.
> 4.puszkę z mlekiem gotowac ok. 3 godzin.
>
> Na jeden upieczony placek wykładamy budyn, przykrywamy drugim na to karmel
> z puszki i przykrywamy ostatnim plackiem z orzechami.
>
>
> Pozdrawiam
> Aga
Aga, to był tzw. strzał w dziesiątkę.
Ciacho jest pyszne - upieczone wczoraj, właśnie znika ostatni kawałek :-)
Polecam wszystkim!
Pozdrawiam
Gocha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |