« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2014-09-09 20:29:53
Temat: Mrożone cytryny?Witam,
Ostatnio naczytałam się, jak to zdrowe są mrożone cytryny - że warto
je zetrzeć na tarce i dodawać do jedzenia, bo w skórce jest najwięcej
witamin. I mam pytania, na które nie udało mi się wygooglać
odpowiedzi:
1. O co chodzi z tym mrożeniem? To zwiększa ilość witamin, czy chodzi
o to, żeby łatwiej zużyć całą? Nie wyjdzie na to samo, jeśli sie
zetrze skórkę z surowej cytryny?
2. Ta biała skórka też taka super zdrowa? Jest sens ją też dodawać?
Zaznaczam, że pytam w kontekście działania na włosy, cerę itd..., a
nie przeciwko rakowi. Jeśli to ma mieć tylko działanie antyrakowe, no
to szkoda fatygi.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2014-09-10 11:08:56
Temat: Re: Mrożone cytryny?>2. Ta biała skórka też taka super zdrowa? Jest sens ją też dodawać?
To białe z pomarańczy, cytryny itp. zawiera substancje podobne do rutyny
wzmacniające naczynia krwionośne (to co jest w rutinoskorbinie) oraz błonnik
dobrej jakości, ale jest gożkawe.
Tak wiec, w zależności od potszeb mo że być dobre lub złe.
W zasadzie to wiadomo, że cytryny jak wszystko inne jest pryskane by było
bardziej trwałe.
Ta część cytryny jest na pewno niezdrowa.
--
http://ortografia.3-2-1.pl/ w zakładce 'inne' animacja dowód Tw Pitagorasa
bez mnożenia,
syntezator mowy Gdak i program dietetyczny Ananas.
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny,
ktury ludzie ociężali umysłowo, nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |