« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2014-09-10 11:14:53
Temat: Smakowało mi, dyniaokoło 1/3 małej skorupy z małej dyni (około 40dkg)
około 150 ml śmietanki 12%
2 łyżeczki gotowej pszyprawy do sernika
sok pomarańczowy
Dynię obrać ze skurki, zetszeć na najmniejsze wiurki w mikserku (bez
miksera, nie robić),
ugotować (15-20min), dodać śmietankę, gotować jeszcze 5-10 min (5 dla
śmietanki UHT, dla zwykłej 10min), wsypać 2 łyżeczki gotowej pszyprwy do
sernika.
Do szklanki nalać 1/3 soku pomarańczowego, dopełnić pseudo.zupą z dyni,
gotowe.
--
http://ortografia.3-2-1.pl/ w zakładce 'inne' animacja dowód Tw Pitagorasa
bez mnożenia,
syntezator mowy Gdak i program dietetyczny Ananas.
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny,
ktury ludzie ociężali umysłowo, nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2014-09-10 19:17:07
Temat: Re: Smakowało mi, dynia
"Stokrotka" <o...@g...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:lup4s7$1qo$1@usenet.news.interia.pl...
> około 1/3 małej skorupy z małej dyni (około 40dkg)
> około 150 ml śmietanki 12%
> 2 łyżeczki gotowej pszyprawy do sernika
> sok pomarańczowy
>
> Dynię obrać ze skurki, zetszeć na najmniejsze wiurki w mikserku (bez
> miksera, nie robić),
> ugotować (15-20min), dodać śmietankę, gotować jeszcze 5-10 min (5 dla
> śmietanki UHT, dla zwykłej 10min), wsypać 2 łyżeczki gotowej pszyprwy do
> sernika.
> Do szklanki nalać 1/3 soku pomarańczowego, dopełnić pseudo.zupą z dyni,
> gotowe.
>
Po "zetszeć" nie dałem rady dalej.
Idiotko, przestań.....
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2014-09-10 22:04:37
Temat: Re: Smakowało mi, dyniaW dniu 2014-09-10 11:14, Stokrotka pisze:
> około 1/3 małej skorupy z małej dyni (około 40dkg)
> około 150 ml śmietanki 12%
> 2 łyżeczki gotowej pszyprawy do sernika
> sok pomarańczowy
>
> Dynię obrać ze skurki, zetszeć na najmniejsze wiurki w mikserku (bez
> miksera, nie robić),
Ale dlaczego moszna szcierać tylko w miksesze? Traci na smaku?
Pozdrawiam,
MW
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2014-09-11 12:04:56
Temat: Re: Smakowało mi, dynia
>> około 1/3 małej skorupy z małej dyni (około 40dkg)
>> około 150 ml śmietanki 12%
>> 2 łyżeczki gotowej pszyprawy do sernika
>> sok pomarańczowy
>>
>> Dynię obrać ze skurki, zetszeć na najmniejsze wiurki w mikserku (bez
>> miksera, nie robić),
>
> Ale dlaczego moszna szcierać tylko w miksesze? Traci na smaku?
>
Traci się na czasie i na obtartej kostce paluszka rączki tszymającej
ścieraną dynię.
--
http://ortografia.3-2-1.pl/ w zakładce 'inne' animacja dowód Tw Pitagorasa
bez mnożenia,
syntezator mowy Gdak i program dietetyczny Ananas.
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny,
ktury ludzie ociężali umysłowo, nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2014-09-11 22:32:58
Temat: Re: Smakowało mi, dyniaMoszna w miksesze...
Trzeba ją mieć...
:-DDDD
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2014-09-11 22:45:28
Temat: Re: Smakowało mi, dyniaczeremcha wrote:
> Moszna w miksesze...
Auć! :(
--
mst <at> gazeta <.> pl
"-Mam lęk gruntu! -Chyba wysokości?
-Wiem co mówię. To grunt zabija!" T.Pratchett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2014-09-12 00:34:32
Temat: Re: Smakowało mi, dynia
Użytkownik "masti" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:lut1l7$b6n$...@d...me...
czeremcha wrote:
> Moszna w miksesze...
Auć! :(
----------------------------------------------------
----------------------------
Dobsze że nie nasa. :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2014-09-12 07:30:42
Temat: Re: Smakowało mi, dyniaW dniu 2014-09-11 22:32, czeremcha pisze:
> Moszna w miksesze...
Ależ prącie bardzo!
Pozdrawiam,
MW:)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2014-09-14 13:44:02
Temat: Re: Smakowało mi, dyniaW dniu 2014-09-10 11:14, Stokrotka pisze:
> około 1/3 małej skorupy z małej dyni (około 40dkg)
> około 150 ml śmietanki 12%
> 2 łyżeczki gotowej pszyprawy do sernika
> sok pomarańczowy
A ja właśnie planuję zupkę hokkaidodyniową i - żeby nie było nudno ;) -
gulasz kurczakowo-dyniowo-awokadowy. Psz...tfu! przepisu dokładnego na
to danie nie podam, bo sama nie pamiętam i będą po raz drugi improwizować.
--
Nie sztuka być wielkim kucharzem mając kasę i kuchnię wielką
jak studio TV. Sztuką jest tworzyć dzieła kucharskie na 4m. kw.,
bez spiżarni i z lodówką, w której zwykle spore luzy ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2014-09-15 00:53:06
Temat: Re: Smakowało mi, dyniaW dniu 2014-09-14 13:44, Aicha pisze:
> A ja właśnie planuję zupkę hokkaidodyniową i - żeby nie było nudno ;) -
> gulasz kurczakowo-dyniowo-awokadowy. Psz...tfu! przepisu dokładnego na
> to danie nie podam, bo sama nie pamiętam i będą po raz drugi improwizować.
Cebulka+czosnek podsmażone na oleju, do tego pokrojona dynia ze skórką,
odrobina rosołu. Kiedy zaczęła mięknąć, dodałam awokado pokrojone z
kostkę i kolendrę w ziarnach. Na opróżnionej patelni poddusiłam pierś z
kurczaka z sosem chilli łagodnym. Potem wymieszałam wszystko i jeszcze
chwilę się pogrzało, doprawiłam solą, pieprzem. Pycha :)
--
Nie sztuka być wielkim kucharzem mając kasę i kuchnię wielką
jak studio TV. Sztuką jest tworzyć dzieła kucharskie na 4m. kw.,
bez spiżarni i z lodówką, w której zwykle spore luzy ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |