« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-05-24 10:07:56
Temat: Murzynek - czarna masa... :((Pomozcie, plz
Jestem w stanie zrobic zakalec z kazdego murzynka.
probowalam juz kilku przepisow i... nic!
Boje sie ze jest to kwestia pieczenia.
Czy ktos podjalby sie napisania za pomoca ktorych funkcji, w jakiej
temperaturze i ile czasu piec.
Przepisy pewnie sa OK - a ciach mimo to nie wychodzi.
Plz, plz, plz!!!
Pomozcie
Pzdr
Fiona
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-05-24 10:13:53
Temat: Re: Murzynek - czarna masa... :((> Jestem w stanie zrobic zakalec z kazdego murzynka.
> probowalam juz kilku przepisow i... nic!
>
podaje przepis który zawsze wychodzi i nawet ja (laik pieczenia ciast) :))
3 szklanki mąki
2 łyżki kakao
łyżeczka sody
1,5 szklanki cukru
1,5 kubeczka smietany (kwąsnej lepiej)
3 jajka
4 łyżki oliwy
5 łyżek powideł
orzechy
wszytsko do michy wiymieszac i do piekarnika 180 stopni na 30-40 minut (mam
piekarnik ekektryczny ,moja mama na gazowy i piecze to samo ciacho ok. 50
min) ,najlepiej sprawdzic patyczkiem.
powodzenia i jesli zrobisz to daj znac :))
pzdr.
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-24 10:13:58
Temat: Re: Murzynek - czarna masa... :((
"Fiona" <k...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:503c.00000a85.40b1c97b@newsgate.onet.pl...
> Pomozcie, plz
> Jestem w stanie zrobic zakalec z kazdego murzynka.
> probowalam juz kilku przepisow i... nic!
>
> Boje sie ze jest to kwestia pieczenia.
> Czy ktos podjalby sie napisania za pomoca ktorych funkcji, w jakiej
> temperaturze i ile czasu piec.
> Przepisy pewnie sa OK - a ciach mimo to nie wychodzi.
>
> Plz, plz, plz!!!
> Pomozcie
>
> Pzdr
> Fiona
A jaki masz piekarnik, na gaz, termoobieg?W przepisach podawana jest temp. w
zaleznosci od rodzaju piekarnika.
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-24 10:14:58
Temat: Re: Murzynek - czarna masa... :((On 24 May 2004 12:07:56 +0200 I had a dream that Fiona
<k...@p...onet.pl> wrote:
> Pomozcie, plz
> Jestem w stanie zrobic zakalec z kazdego murzynka.
> probowalam juz kilku przepisow i... nic!
Skarb, a nie kobieta. Zakalec z murzynka jest najlepszą rzeczą na
świecie, duuużo lepszą niż "prawidłowy" murzynek.
I to nie tylko ja taki jestem, w mojej rodzinie większość przepada za
"mokrym ciastem", a takiego wyrośniętego to nikt nie chce jeść :)
--
Grzegorz Janoszka odpowiadając POPRAW adres
UWAGA, mam specyficzne poczucie humoru! Na newsach wyrażam swoje prywatne
specyficzne poglądy, a nie moich byłych, obecnych i przyszłych pracodawców.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-24 10:26:46
Temat: Re: Murzynek - czarna masa... :((
> A jaki masz piekarnik, na gaz, termoobieg?W przepisach podawana jest temp. w
> zaleznosci od rodzaju piekarnika.
Elektryczny: piecze:
gore, dol, gore i dol razem
ma tez termoobieg.
To tym termoobiegiem potraktowalam swoje ciacho...
40 min, potem jeszcze 10, gdy sie okazalo, ze jezt mokry w srodku.
temp 180st. C
niestety nie wyrosl w ogole...
Dzieki za chec niesienia pomocy - dzis znowu poeksperymentuje
F.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-24 12:49:15
Temat: Re: Murzynek - czarna masa... :((
z kazdego murzynka.
> probowalam juz kilku przepisow i... nic!
>
> Boje sie ze jest to kwestia pieczenia.
> Czy ktos podjalby sie napisania za pomoca ktorych funkcji, w jakiej
> temperaturze i ile czasu piec.
>
Fioneczko złota (Twój chleb to cudo, nb. przy 3 szklankach wody mniejsza
szansa na zakalec ;-). Spróbuj murzyna inwalidę czyli murzyna bez jaj. Jeśli
nie masz przepisu, wrzucę go wieczorem.
Piekę w piekarniku bez termometru (bo zepsuty) , a zawsze wyrośnie.
D.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-24 12:49:32
Temat: Re: Murzynek - czarna masa... :((24 May 2004 12:07:56 +0200, na pl.rec.kuchnia, Fiona napisał(a):
> Boje sie ze jest to kwestia pieczenia.
A może spróbuj w prodiżu ?
--
Eva Sheers
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-24 14:50:46
Temat: Re: Murzynek - czarna masa... :((> Fioneczko złota (Twój chleb to cudo, nb. przy 3 szklankach wody mniejsza
> szansa na zakalec ;-).
Dziekuje! Mile mnie dowartosciowalas... mam cukierniczy kompleks od wczoraj :((
> Spróbuj murzyna inwalidę czyli murzyna bez jaj.
Sek w tym, ze przepis na inwalide jest mojego autorstwa, i to ON!!!! nie
wyszedl :((
Dzisiaj sprobuje wedlug przepisu Pamany.
No nie moge dac ciala drugi raz!!!
Pzdr
Fiona
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-24 15:08:57
Temat: Re: Murzynek - czarna masa... :((
"Fiona" <k...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:503c.00000a9c.40b1cde5@newsgate.onet.pl...
>
> > A jaki masz piekarnik, na gaz, termoobieg?W przepisach podawana jest
temp. w
> > zaleznosci od rodzaju piekarnika.
>
> Elektryczny: piecze:
> gore, dol, gore i dol razem
> ma tez termoobieg.
> To tym termoobiegiem potraktowalam swoje ciacho...
> 40 min, potem jeszcze 10, gdy sie okazalo, ze jezt mokry w srodku.
> temp 180st. C
> niestety nie wyrosl w ogole...
>
> Dzieki za chec niesienia pomocy - dzis znowu poeksperymentuje
> F.
Wlasciwie tez pieke w termoobiegu, temp.180°C, ale dluzej , bo 50 min w
kawalku, moze to wczesniejsze wyjecie z piekarnika zaszkodzilo, tez kiedys
nie dopieklam innego ciasta i dodatkowe pieczenie niewiele pomoglo.
A moze dlugosc pieczenia zalezy tez ile tego murzynka w foremce, bo napewno
wieksza(wyzsze ciasto) ilosc musisz dluzej piec.Moj murzynek to taki troche
kombinowany.Najpierw wlewam do foremki 2/3 murzyna, potem warstwe
sernika(taki lekki z homogenizowanego) i na gore reszte murzyna i to cale
wlanie potrzrbuje 50 min-
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-24 17:21:24
Temat: Re: Murzynek - czarna masa... :((
Grzegorz Janoszka wrote:
> On 24 May 2004 12:07:56 +0200 I had a dream that Fiona
<k...@p...onet.pl> wrote:
> > Pomozcie, plz
> > Jestem w stanie zrobic zakalec z kazdego murzynka.
> > probowalam juz kilku przepisow i... nic!
>
> Skarb, a nie kobieta. Zakalec z murzynka jest najlepszą rzeczą na
> świecie, duuużo lepszą niż "prawidłowy" murzynek.
> I to nie tylko ja taki jestem, w mojej rodzinie większość przepada za
> "mokrym ciastem", a takiego wyrośniętego to nikt nie chce jeść :)
>
> -
Jesli tak, to proponuje moj przepis na Brownies, z ktorego wychodzi mokre,
czekoladowe, mazace sie
ciasto. Przepis jest w archiwum, ale daj znac, jesli nie mozesz znalezc.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |