| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-05-24 09:37:51
Temat: łosoś i co z nim dalejmam usmażonego w sobotę łososia w dzwonkach i teraz mam pustkę w głowie bo
bym chciała go jakoś inaczej podać. Chodzi mi o to że w sobotę był tak
zupełnie normalnie podany z pieczarkami oraz z ziemniaczkami młodymi i
pomidorem + koperek do posypania a zostały mi dwie porcje i nie wiem co by
tu wykombinować - może jakoś zapiec? albo beszamel albo jakieś tosty z tym
zrobić - kto wspomoże radą.
Dzięki z góry i pozdrowienia z Gdańska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-05-24 10:04:37
Temat: Re: łosoś i co z nim dalej
"sMOCZYCA" <smoczyca @NOSPAMgower.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:c8sfvf$4ka$1@nemesis.news.tpi.pl...
> mam usmażonego w sobotę łososia w dzwonkach i teraz mam pustkę w głowie bo
> bym chciała go jakoś inaczej podać. Chodzi mi o to że w sobotę był tak
> zupełnie normalnie podany z pieczarkami oraz z ziemniaczkami młodymi i
> pomidorem + koperek do posypania a zostały mi dwie porcje i nie wiem co by
> tu wykombinować - może jakoś zapiec? albo beszamel albo jakieś tosty z tym
> zrobić - kto wspomoże radą.
> Dzięki z góry i pozdrowienia z Gdańska
A moze interesuje Cie podgrzanie tego lososia i podanie z sosem ze szparagow
i bialego wina?
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-24 10:11:28
Temat: Re: łosoś i co z nim dalej
"sMOCZYCA" <smoczyca @NOSPAMgower.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:c8sfvf$4ka$1@nemesis.news.tpi.pl...
> mam usmażonego w sobotę łososia w dzwonkach i teraz mam pustkę w głowie bo
> bym chciała go jakoś inaczej podać. Chodzi mi o to że w sobotę był tak
> zupełnie normalnie podany z pieczarkami oraz z ziemniaczkami młodymi i
> pomidorem + koperek do posypania a zostały mi dwie porcje i nie wiem co by
> tu wykombinować - może jakoś zapiec? albo beszamel albo jakieś tosty z tym
> zrobić - kto wspomoże radą.
> Dzięki z góry i pozdrowienia z Gdańska
A moze moglabys go zapiec, poniewaz on juz nie surowy, to trwaloby to
krocej.Jak chcesz, to podam Ci przepis.
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-24 10:20:32
Temat: Re: łosoś i co z nim dalejA może go zapiec? Podziabać i z ryżem? Takim kolorowym?
Albo rozdyziać z twarogiem i zrobić pastę do pieczywa.
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
* freddie mercury*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-24 10:48:33
Temat: Re: łosoś i co z nim daleja jak go zapiec? tak po prostu? czymś obłożyć? bo nie wiem czy nie wyschnie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-24 10:55:41
Temat: Re: łosoś i co z nim dalej
> krocej.Jak chcesz, to podam Ci przepis.
> Ilona
>
================
pewnie ze chce tzn., poprosze
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-24 11:02:49
Temat: Re: łosoś i co z nim dalej
Użytkownik "sMOCZYCA" <smoczyca @NOSPAMgower.pl> napisał w wiadomości
news:c8sk3t$ngr$1@nemesis.news.tpi.pl...
> a jak go zapiec? tak po prostu? czymś obłożyć? bo nie wiem czy nie
wyschnie
>
Jest tak, że jeśli wszystko jest ugotowane, to wrzucasz do piekarnika max na
15 minut. Ja bym do tego ryżu wrzuciła porządny kawał masła i wymieszała z
łososiem, do tego jakieś zioła, pieczarki, może brokuły.
Nie wiem, tak sobie strzelam :)
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
* freddie mercury*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-24 15:00:11
Temat: Re: łosoś i co z nim dalej
> pewnie ze chce tzn., poprosze
> Ania
Aniu, napewno juz za pozno na ten przepis,ale moze przyda sie innym razem.
Ukladasz w wysmarowanvm naczyniu do zapiekanek nastepujace warstwy.
1. drobno pokrojona cebula
2. wiorki kokosowe
3. rozdrobniona pietruszka
4. kawalki lososia
5. 3 lyzki rozpuszczonego masla
6. 3 jaja rozmieszane z 2 ml sl. smietany
7. posypac czerwona slodka papryka
Ustawic na srodkowej blaszce piekarnika i zapiekac w temp. 180 °C ok. 35
min(jezeli ryba byla surowa).
Podawac z ryzem
smacznego
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-24 17:17:53
Temat: Re: łosoś i co z nim dalej
Kinga 'Słowotok' Macyszyn wrote:
> A może go zapiec? Podziabać i z ryżem? Takim kolorowym?
> Albo rozdyziać z twarogiem i zrobić pastę do pieczywa.
>
A moze pierogi z lososiem? Sa bardzo smaczne, szczegolnie podane z
mizeria.
Rowniez mozesz zrobic pizze z lososiem - pesto zamiast czerwonego sosu,
na to pokruszyc lososia, na to troche orzeszkow piniowych lub
pokruszonych migdalow, kawalki ugotowanych szparagow lub brokul, na
wierzchu posypac cienko serem, i zapiec w bardzo goracym piecu.
Albo mozesz zrobic rosol, do tego dodac mlodych jarzyn, jak groszek,
marchew, kalarepa, koniecznie koperek i wkruszyc w ostatniej chwili
lososia. Podac z ziemniakami polanymi maslem.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |