Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia łosoś i co z nim dalej

Grupy

Szukaj w grupach

 

łosoś i co z nim dalej

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-05-24 09:37:51

Temat: łosoś i co z nim dalej
Od: "sMOCZYCA" <smoczyca @NOSPAMgower.pl> szukaj wiadomości tego autora

mam usmażonego w sobotę łososia w dzwonkach i teraz mam pustkę w głowie bo
bym chciała go jakoś inaczej podać. Chodzi mi o to że w sobotę był tak
zupełnie normalnie podany z pieczarkami oraz z ziemniaczkami młodymi i
pomidorem + koperek do posypania a zostały mi dwie porcje i nie wiem co by
tu wykombinować - może jakoś zapiec? albo beszamel albo jakieś tosty z tym
zrobić - kto wspomoże radą.
Dzięki z góry i pozdrowienia z Gdańska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-05-24 10:04:37

Temat: Re: łosoś i co z nim dalej
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"sMOCZYCA" <smoczyca @NOSPAMgower.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:c8sfvf$4ka$1@nemesis.news.tpi.pl...
> mam usmażonego w sobotę łososia w dzwonkach i teraz mam pustkę w głowie bo
> bym chciała go jakoś inaczej podać. Chodzi mi o to że w sobotę był tak
> zupełnie normalnie podany z pieczarkami oraz z ziemniaczkami młodymi i
> pomidorem + koperek do posypania a zostały mi dwie porcje i nie wiem co by
> tu wykombinować - może jakoś zapiec? albo beszamel albo jakieś tosty z tym
> zrobić - kto wspomoże radą.
> Dzięki z góry i pozdrowienia z Gdańska
A moze interesuje Cie podgrzanie tego lososia i podanie z sosem ze szparagow
i bialego wina?
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-24 10:11:28

Temat: Re: łosoś i co z nim dalej
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"sMOCZYCA" <smoczyca @NOSPAMgower.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:c8sfvf$4ka$1@nemesis.news.tpi.pl...
> mam usmażonego w sobotę łososia w dzwonkach i teraz mam pustkę w głowie bo
> bym chciała go jakoś inaczej podać. Chodzi mi o to że w sobotę był tak
> zupełnie normalnie podany z pieczarkami oraz z ziemniaczkami młodymi i
> pomidorem + koperek do posypania a zostały mi dwie porcje i nie wiem co by
> tu wykombinować - może jakoś zapiec? albo beszamel albo jakieś tosty z tym
> zrobić - kto wspomoże radą.
> Dzięki z góry i pozdrowienia z Gdańska

A moze moglabys go zapiec, poniewaz on juz nie surowy, to trwaloby to
krocej.Jak chcesz, to podam Ci przepis.
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-24 10:20:32

Temat: Re: łosoś i co z nim dalej
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

A może go zapiec? Podziabać i z ryżem? Takim kolorowym?
Albo rozdyziać z twarogiem i zrobić pastę do pieczywa.


--
KingAM

'just one year of love is better than a lifetime alone'
* freddie mercury*

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-24 10:48:33

Temat: Re: łosoś i co z nim dalej
Od: "sMOCZYCA" <smoczyca @NOSPAMgower.pl> szukaj wiadomości tego autora

a jak go zapiec? tak po prostu? czymś obłożyć? bo nie wiem czy nie wyschnie


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-24 10:55:41

Temat: Re: łosoś i co z nim dalej
Od: "sMOCZYCA" <smoczyca @NOSPAMgower.pl> szukaj wiadomości tego autora


> krocej.Jak chcesz, to podam Ci przepis.
> Ilona
>
================
pewnie ze chce tzn., poprosze
Ania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-24 11:02:49

Temat: Re: łosoś i co z nim dalej
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "sMOCZYCA" <smoczyca @NOSPAMgower.pl> napisał w wiadomości
news:c8sk3t$ngr$1@nemesis.news.tpi.pl...
> a jak go zapiec? tak po prostu? czymś obłożyć? bo nie wiem czy nie
wyschnie
>
Jest tak, że jeśli wszystko jest ugotowane, to wrzucasz do piekarnika max na
15 minut. Ja bym do tego ryżu wrzuciła porządny kawał masła i wymieszała z
łososiem, do tego jakieś zioła, pieczarki, może brokuły.

Nie wiem, tak sobie strzelam :)

--
KingAM

'just one year of love is better than a lifetime alone'
* freddie mercury*

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-24 15:00:11

Temat: Re: łosoś i co z nim dalej
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


> pewnie ze chce tzn., poprosze
> Ania
Aniu, napewno juz za pozno na ten przepis,ale moze przyda sie innym razem.
Ukladasz w wysmarowanvm naczyniu do zapiekanek nastepujace warstwy.
1. drobno pokrojona cebula
2. wiorki kokosowe
3. rozdrobniona pietruszka
4. kawalki lososia
5. 3 lyzki rozpuszczonego masla
6. 3 jaja rozmieszane z 2 ml sl. smietany
7. posypac czerwona slodka papryka
Ustawic na srodkowej blaszce piekarnika i zapiekac w temp. 180 °C ok. 35
min(jezeli ryba byla surowa).
Podawac z ryzem
smacznego
Ilona



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-24 17:17:53

Temat: Re: łosoś i co z nim dalej
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora



Kinga 'Słowotok' Macyszyn wrote:

> A może go zapiec? Podziabać i z ryżem? Takim kolorowym?
> Albo rozdyziać z twarogiem i zrobić pastę do pieczywa.
>

A moze pierogi z lososiem? Sa bardzo smaczne, szczegolnie podane z
mizeria.

Rowniez mozesz zrobic pizze z lososiem - pesto zamiast czerwonego sosu,
na to pokruszyc lososia, na to troche orzeszkow piniowych lub
pokruszonych migdalow, kawalki ugotowanych szparagow lub brokul, na
wierzchu posypac cienko serem, i zapiec w bardzo goracym piecu.

Albo mozesz zrobic rosol, do tego dodac mlodych jarzyn, jak groszek,
marchew, kalarepa, koniecznie koperek i wkruszyc w ostatniej chwili
lososia. Podac z ziemniakami polanymi maslem.

Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Placki z młodych ziemniaków
Re: Chipsy
Smakołyki z żółciaka siarkowego
udziec z indyka - chęć podzielenia si
Co ze śmietany kremówki?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »