From: "Joanna" <a...@i...pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
References: <cennlm$72u$1@nemesis.news.tpi.pl>
Subject: Re: Musli:Vitalis bakaliowe
Date: Tue, 3 Aug 2004 14:22:07 +0200
Lines: 48
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
NNTP-Posting-Host: 83.27.35.174
Message-ID: <410f8372$1@news.home.net.pl>
X-Trace: news.home.net.pl 1091535730 83.27.35.174 (3 Aug 2004 14:22:10 +0200)
Organization: home.pl news server
X-Authenticated-User: b...@p...pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.home.net.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:39397
Ukryj nagłówki
zdaje sie , ze odpadaja takie skladniki :
- syrop skrobiowy (i ogolnie skrobia)
- cukier
- ekstrat sodu
- rodzynki
- figa (ale nie jestem pewna)
pozdrawiam,
Joanna
Użytkownik "^Lan" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cennlm$72u$1@nemesis.news.tpi.pl...
> skład:
> granola (platki owsiane, syrop skrobiowy, olej roslinny, wiorki kokosowe,
> platki ryzowe, ziarno slonecznika, aromat, emuglator: lecytyna, sol)
platki
> pszenne pieczone (ziarno pszenicy, cukier, sol, ekstrakt sodu, emuglator E
> 471) rodzynki (11,4%) owoce suszone: jabłko (2,8%), figa (2,8%0, daktyl
> (2,8%), gruszka (2,8%), aromat.
>
> Czy ten sklad jest ok jesli chodzi o MM? Czy tez za duzo roznych dziwnych
> aromatow i emuglatorow?
>
> Mam tez jeszcze pytanie o serek wiejski. Kiedys juz byla o tym dyskusja,
ale
> nie wiem jak sie skonczyla. Czy mozna go w koncu jesc czy nie?Nie
przepadam
> za jogurtem naturalnym, wiec chcialabym go czyms zastapic.
> Podam sklad :)
> Pasteryzowane mleko i smietanka. Nie zawiera konserwantow. Bialko 12g,
> tluszcz 3g (jest to serek o obnizonej zawartosci tluszczu do 3%),
> węglowodany 2,4 oraz substancje mineralne 0,5 g.
>
> Na koniec: czy moge pic kawe zbozowa Inka z odtluszczonym mlekiem? W
ksiazce
> pisalo cos o tym, ze tak ale sie pogubilam.
>
> Dzieki z gory za odpowiedz
> I przepraszam za moja upierdliwosc.
>
> ^Lan
>
>
|