Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Nie wiem co mnie podkusiło... :)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Nie wiem co mnie podkusiło... :)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 11


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-06-25 13:38:42

Temat: Nie wiem co mnie podkusiło... :)
Od: "@nn" <jurek@post> szukaj wiadomości tego autora


30 stopni w cieniu, żar się leje z nieba a mnie nie wiem co podkusiło,
żeby zrobić dziś duszone żeberka ...
No i duszę teraz te żebra a przy okazji wszystkich dookoła... ufff jak
gorąco :)
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-06-25 19:32:42

Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)
Od: "@nn" <jurek@post> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "@nn" <jurek@post> napisał w wiadomości
news:42bd5d62$1@news.home.net.pl...
>
> 30 stopni w cieniu, żar się leje z nieba a mnie nie wiem co
> podkusiło, żeby zrobić dziś duszone żeberka ...
> No i duszę teraz te żebra a przy okazji wszystkich dookoła... ufff
> jak gorąco :)


No i udusiłam - wyszło pysznościowe :) Najadłam się jak Sławek SWP zupą
ogórkową :)), a teraz siedzę i tyję....
Jeśli kogoś ewentualnie interesowałby przepis na te super mniamniuśne
żeberki to wklejam:

Duszone żeberka

1 kg żeberek wieprzowych
2 cebule
2 ząbki czosnku
1 szkl oleju
2 szkl rosołu
1 słoiczek marynowanych pieczarek
2 zielone papryki
4 pomidory
1 szkl śmietany (lepsze ze słodką)
1 łyżka masła
2 łyżki mąki
sól
pieprz
papryka

Mięso umyć, osuszyć. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Mięso
posolić, popieprzyć i obsmażyć na oleju na złoty kolor, dodać posiekaną
cebulę i czosnek, po chwili wlać rosół i lekko zamieszać. Dusić pod
przykryciem 1.5 godziny.
Pieczarki osączyć, paprykę drobno pokroić, pomidory sparzyć, obrać ze
skórki, następnie pokroić na małe kawałki. Paprykę i pomidory dodać do
mięsa po 40 minutach duszenia. Na 5 minut przed końcem dodać do mięsa
pieczarki. Mięso wyjąć i odstawić. Do warzyw dodać masło i śmietanę
wymieszaną z mąką. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Włożyć mięso,
zagotować.

Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-06-25 21:57:17

Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)
Od: "Janusz Zabłocki" <j...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

>Użytkownik "@nn" Jeśli kogoś ewentualnie interesowałby przepis na te super
>mniamniuśne żeberki to wklejam:
>
> Duszone żeberka
>
> 1 szkl oleju

1 (jedna) szklanka oleju ?

--
Janusz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-06-25 22:22:37

Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 25 Jun 2005 15:38:42 +0200, "@nn" <jurek@post> wrote:

>
>30 stopni w cieniu, ?ar si? leje z nieba a mnie nie wiem co podkusi?o,
>?eby zrobi? dzi? duszone ?eberka ...
>No i dusz? teraz te ?ebra a przy okazji wszystkich dooko?a... ufff jak
>gor?co :)
>Ania


ja przez ostatnie pare dni prze-upalnych robilam
zapiekanki...takie co to sredni piekarnik i poltorej godziny
rzecz w piecu....rodzina nie wiedziala czy to taki az upal czy to
ja :PPP

Pierz, dzis na kolacje - kawalek bulki z coronation chicken i
napoj pomaranczowo-malinowo-truskawkowy...a zimno dzis bylo za
dnia...znaczy cos 15 stopni
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-06-26 00:23:05

Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)
Od: "@nn" <jurek@post> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Janusz Zabłocki" <j...@w...pl> napisał w
wiadomości news:af4bd$42bdd33a$3eb320fd$16875@news.chello.pl...
> >Użytkownik "@nn" Jeśli kogoś ewentualnie interesowałby przepis na te
> >super mniamniuśne żeberki to wklejam:
>>
>> Duszone żeberka
>>
>> 1 szkl oleju
>
> 1 (jedna) szklanka oleju ?
>
Sorry...nie zwróciłam na to uwagi, to jest przepis z gazety - tego
oleju ma być tyle żeby się udało dokładnie obsmażyć wszystkie żeberka -
jednemu pójdzie do tego 3 łyżki innemu szklanka :)
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-06-26 00:26:15

Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)
Od: "@nn" <jurek@post> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał
w wiadomości news:d6mrb19ti1lhhdo6urldsqafdti3ikjnpe@4ax.com...
> On Sat, 25 Jun 2005 15:38:42 +0200, "@nn" <jurek@post> wrote:
>
>
> ja przez ostatnie pare dni prze-upalnych robilam
> zapiekanki...takie co to sredni piekarnik i poltorej godziny
> rzecz w piecu....rodzina nie wiedziala czy to taki az upal czy to
> ja :PPP
>
Dobre, dobre...., ale zważywszy na to co kupiłam podczas ostatnich
większych zakupów to moją rodzinkę też to czeka - golonkę (mam nadzieję
że jednak troszkę się ochłodzi) - pół dnia gotowania i karczek - 2
godz. pieczenia :))))
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2005-06-26 07:31:36

Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 26 Jun 2005 02:26:15 +0200, "@nn" <jurek@post> wrote:

>U?ytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisa?
>w wiadomo?ci news:d6mrb19ti1lhhdo6urldsqafdti3ikjnpe@4ax.com...
>> On Sat, 25 Jun 2005 15:38:42 +0200, "@nn" <jurek@post> wrote:
>>
>>
>> ja przez ostatnie pare dni prze-upalnych robilam
>> zapiekanki...takie co to sredni piekarnik i poltorej godziny
>> rzecz w piecu....rodzina nie wiedziala czy to taki az upal czy to
>> ja :PPP
>>
>Dobre, dobre...., ale zwa?ywszy na to co kupi?am podczas ostatnich
>wi?kszych zakupów to moj? rodzink? te? to czeka - golonk? (mam nadziej?
>?e jednak troszk? si? och?odzi) - pó? dnia gotowania i karczek - 2
>godz. pieczenia :))))
>Ania


To co? Licytacja? :)))) i tak przegram, bo Ciebie z ta ta golonka
nie dogonie na pewno...tylko mam deser pieczony, kokosowy - 3 dni
pod rzad (niecala godz w piecu) nim zameczalam rodzine....:P

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2005-06-26 09:11:22

Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)
Od: "@nn" <jurek@post> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał
w wiadomości news:2bmsb1dj6o8g20qbfa5fbg418omkaerken@4ax.com...
> On Sun, 26 Jun 2005 02:26:15 +0200, "@nn" <jurek@post> wrote:
>>>
>>> ja przez ostatnie pare dni prze-upalnych robilam
>>> zapiekanki...takie co to sredni piekarnik i poltorej godziny
>>> rzecz w piecu....rodzina nie wiedziala czy to taki az upal czy to
>>> ja :PPP
>>>
>>Dobre, dobre...., ale zwa?ywszy na to co kupi?am podczas ostatnich
>>wi?kszych zakupów to moj? rodzink? te? to czeka - golonk? (mam
>>nadziej?
>>?e jednak troszk? si? och?odzi) - pó? dnia gotowania i karczek - 2
>>godz. pieczenia :))))
>>Ania
>
>
> To co? Licytacja? :)))) i tak przegram, bo Ciebie z ta ta golonka
> nie dogonie na pewno...tylko mam deser pieczony, kokosowy - 3 dni
> pod rzad (niecala godz w piecu) nim zameczalam rodzine....:P
>

Moje życzenie się spełniło :) dziś jest duużo chłodniej, rzec by można
nawet, że za dużo - więc taka licytycaja jest nieważna :)
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2005-06-26 09:46:39

Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)
Od: "Janusz Zabłocki" <j...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

>Użytkownik "@nn"

> Sorry...nie zwróciłam na to uwagi, to jest przepis z gazety - tego oleju
> ma być tyle żeby się udało dokładnie obsmażyć wszystkie żeberka - jednemu
> pójdzie do tego 3 łyżki innemu szklanka :)
> Ania

Dzięki.
--
Janusz


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2005-06-26 14:45:44

Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 26 Jun 2005 11:11:22 +0200, "@nn" <jurek@post> wrote:

>U?ytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisa?
>w wiadomo?ci news:2bmsb1dj6o8g20qbfa5fbg418omkaerken@4ax.com...
>> On Sun, 26 Jun 2005 02:26:15 +0200, "@nn" <jurek@post> wrote:
>>>>
>>>> ja przez ostatnie pare dni prze-upalnych robilam
>>>> zapiekanki...takie co to sredni piekarnik i poltorej godziny
>>>> rzecz w piecu....rodzina nie wiedziala czy to taki az upal czy to
>>>> ja :PPP
>>>>
>>>Dobre, dobre...., ale zwa?ywszy na to co kupi?am podczas ostatnich
>>>wi?kszych zakupów to moj? rodzink? te? to czeka - golonk? (mam
>>>nadziej?
>>>?e jednak troszk? si? och?odzi) - pó? dnia gotowania i karczek - 2
>>>godz. pieczenia :))))
>>>Ania
>>
>>
>> To co? Licytacja? :)))) i tak przegram, bo Ciebie z ta ta golonka
>> nie dogonie na pewno...tylko mam deser pieczony, kokosowy - 3 dni
>> pod rzad (niecala godz w piecu) nim zameczalam rodzine....:P
>>
>
>Moje ?yczenie si? spe?ni?o :) dzi? jest duu?o ch?odniej, rzec by mo?na
>nawet, ?e za du?o - wi?c taka licytycaja jest niewa?na :)
>Ania


Pfffffffffffff, wczoraj u nas bylo prawie zimno i popadywalo a
dzis nazad cieplo...wiec jak? :P

Pierz
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ser do pizzy
kuchnia matki karmiacej?
Mama pojechala a ja gotuje :)
sos czosnkowy
Pizza- pomóżcie z proporcjami

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »