« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-06-25 13:38:42
Temat: Nie wiem co mnie podkusiło... :)
30 stopni w cieniu, żar się leje z nieba a mnie nie wiem co podkusiło,
żeby zrobić dziś duszone żeberka ...
No i duszę teraz te żebra a przy okazji wszystkich dookoła... ufff jak
gorąco :)
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-06-25 19:32:42
Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)Użytkownik "@nn" <jurek@post> napisał w wiadomości
news:42bd5d62$1@news.home.net.pl...
>
> 30 stopni w cieniu, żar się leje z nieba a mnie nie wiem co
> podkusiło, żeby zrobić dziś duszone żeberka ...
> No i duszę teraz te żebra a przy okazji wszystkich dookoła... ufff
> jak gorąco :)
No i udusiłam - wyszło pysznościowe :) Najadłam się jak Sławek SWP zupą
ogórkową :)), a teraz siedzę i tyję....
Jeśli kogoś ewentualnie interesowałby przepis na te super mniamniuśne
żeberki to wklejam:
Duszone żeberka
1 kg żeberek wieprzowych
2 cebule
2 ząbki czosnku
1 szkl oleju
2 szkl rosołu
1 słoiczek marynowanych pieczarek
2 zielone papryki
4 pomidory
1 szkl śmietany (lepsze ze słodką)
1 łyżka masła
2 łyżki mąki
sól
pieprz
papryka
Mięso umyć, osuszyć. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Mięso
posolić, popieprzyć i obsmażyć na oleju na złoty kolor, dodać posiekaną
cebulę i czosnek, po chwili wlać rosół i lekko zamieszać. Dusić pod
przykryciem 1.5 godziny.
Pieczarki osączyć, paprykę drobno pokroić, pomidory sparzyć, obrać ze
skórki, następnie pokroić na małe kawałki. Paprykę i pomidory dodać do
mięsa po 40 minutach duszenia. Na 5 minut przed końcem dodać do mięsa
pieczarki. Mięso wyjąć i odstawić. Do warzyw dodać masło i śmietanę
wymieszaną z mąką. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Włożyć mięso,
zagotować.
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-06-25 21:57:17
Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)>Użytkownik "@nn" Jeśli kogoś ewentualnie interesowałby przepis na te super
>mniamniuśne żeberki to wklejam:
>
> Duszone żeberka
>
> 1 szkl oleju
1 (jedna) szklanka oleju ?
--
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-06-25 22:22:37
Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)On Sat, 25 Jun 2005 15:38:42 +0200, "@nn" <jurek@post> wrote:
>
>30 stopni w cieniu, ?ar si? leje z nieba a mnie nie wiem co podkusi?o,
>?eby zrobi? dzi? duszone ?eberka ...
>No i dusz? teraz te ?ebra a przy okazji wszystkich dooko?a... ufff jak
>gor?co :)
>Ania
ja przez ostatnie pare dni prze-upalnych robilam
zapiekanki...takie co to sredni piekarnik i poltorej godziny
rzecz w piecu....rodzina nie wiedziala czy to taki az upal czy to
ja :PPP
Pierz, dzis na kolacje - kawalek bulki z coronation chicken i
napoj pomaranczowo-malinowo-truskawkowy...a zimno dzis bylo za
dnia...znaczy cos 15 stopni
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-06-26 00:23:05
Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)Użytkownik "Janusz Zabłocki" <j...@w...pl> napisał w
wiadomości news:af4bd$42bdd33a$3eb320fd$16875@news.chello.pl...
> >Użytkownik "@nn" Jeśli kogoś ewentualnie interesowałby przepis na te
> >super mniamniuśne żeberki to wklejam:
>>
>> Duszone żeberka
>>
>> 1 szkl oleju
>
> 1 (jedna) szklanka oleju ?
>
Sorry...nie zwróciłam na to uwagi, to jest przepis z gazety - tego
oleju ma być tyle żeby się udało dokładnie obsmażyć wszystkie żeberka -
jednemu pójdzie do tego 3 łyżki innemu szklanka :)
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-06-26 00:26:15
Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał
w wiadomości news:d6mrb19ti1lhhdo6urldsqafdti3ikjnpe@4ax.com...
> On Sat, 25 Jun 2005 15:38:42 +0200, "@nn" <jurek@post> wrote:
>
>
> ja przez ostatnie pare dni prze-upalnych robilam
> zapiekanki...takie co to sredni piekarnik i poltorej godziny
> rzecz w piecu....rodzina nie wiedziala czy to taki az upal czy to
> ja :PPP
>
Dobre, dobre...., ale zważywszy na to co kupiłam podczas ostatnich
większych zakupów to moją rodzinkę też to czeka - golonkę (mam nadzieję
że jednak troszkę się ochłodzi) - pół dnia gotowania i karczek - 2
godz. pieczenia :))))
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-06-26 07:31:36
Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)On Sun, 26 Jun 2005 02:26:15 +0200, "@nn" <jurek@post> wrote:
>U?ytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisa?
>w wiadomo?ci news:d6mrb19ti1lhhdo6urldsqafdti3ikjnpe@4ax.com...
>> On Sat, 25 Jun 2005 15:38:42 +0200, "@nn" <jurek@post> wrote:
>>
>>
>> ja przez ostatnie pare dni prze-upalnych robilam
>> zapiekanki...takie co to sredni piekarnik i poltorej godziny
>> rzecz w piecu....rodzina nie wiedziala czy to taki az upal czy to
>> ja :PPP
>>
>Dobre, dobre...., ale zwa?ywszy na to co kupi?am podczas ostatnich
>wi?kszych zakupów to moj? rodzink? te? to czeka - golonk? (mam nadziej?
>?e jednak troszk? si? och?odzi) - pó? dnia gotowania i karczek - 2
>godz. pieczenia :))))
>Ania
To co? Licytacja? :)))) i tak przegram, bo Ciebie z ta ta golonka
nie dogonie na pewno...tylko mam deser pieczony, kokosowy - 3 dni
pod rzad (niecala godz w piecu) nim zameczalam rodzine....:P
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-06-26 09:11:22
Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał
w wiadomości news:2bmsb1dj6o8g20qbfa5fbg418omkaerken@4ax.com...
> On Sun, 26 Jun 2005 02:26:15 +0200, "@nn" <jurek@post> wrote:
>>>
>>> ja przez ostatnie pare dni prze-upalnych robilam
>>> zapiekanki...takie co to sredni piekarnik i poltorej godziny
>>> rzecz w piecu....rodzina nie wiedziala czy to taki az upal czy to
>>> ja :PPP
>>>
>>Dobre, dobre...., ale zwa?ywszy na to co kupi?am podczas ostatnich
>>wi?kszych zakupów to moj? rodzink? te? to czeka - golonk? (mam
>>nadziej?
>>?e jednak troszk? si? och?odzi) - pó? dnia gotowania i karczek - 2
>>godz. pieczenia :))))
>>Ania
>
>
> To co? Licytacja? :)))) i tak przegram, bo Ciebie z ta ta golonka
> nie dogonie na pewno...tylko mam deser pieczony, kokosowy - 3 dni
> pod rzad (niecala godz w piecu) nim zameczalam rodzine....:P
>
Moje życzenie się spełniło :) dziś jest duużo chłodniej, rzec by można
nawet, że za dużo - więc taka licytycaja jest nieważna :)
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-06-26 09:46:39
Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)>Użytkownik "@nn"
> Sorry...nie zwróciłam na to uwagi, to jest przepis z gazety - tego oleju
> ma być tyle żeby się udało dokładnie obsmażyć wszystkie żeberka - jednemu
> pójdzie do tego 3 łyżki innemu szklanka :)
> Ania
Dzięki.
--
Janusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-06-26 14:45:44
Temat: Re: Nie wiem co mnie podkusiło... :)On Sun, 26 Jun 2005 11:11:22 +0200, "@nn" <jurek@post> wrote:
>U?ytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisa?
>w wiadomo?ci news:2bmsb1dj6o8g20qbfa5fbg418omkaerken@4ax.com...
>> On Sun, 26 Jun 2005 02:26:15 +0200, "@nn" <jurek@post> wrote:
>>>>
>>>> ja przez ostatnie pare dni prze-upalnych robilam
>>>> zapiekanki...takie co to sredni piekarnik i poltorej godziny
>>>> rzecz w piecu....rodzina nie wiedziala czy to taki az upal czy to
>>>> ja :PPP
>>>>
>>>Dobre, dobre...., ale zwa?ywszy na to co kupi?am podczas ostatnich
>>>wi?kszych zakupów to moj? rodzink? te? to czeka - golonk? (mam
>>>nadziej?
>>>?e jednak troszk? si? och?odzi) - pó? dnia gotowania i karczek - 2
>>>godz. pieczenia :))))
>>>Ania
>>
>>
>> To co? Licytacja? :)))) i tak przegram, bo Ciebie z ta ta golonka
>> nie dogonie na pewno...tylko mam deser pieczony, kokosowy - 3 dni
>> pod rzad (niecala godz w piecu) nim zameczalam rodzine....:P
>>
>
>Moje ?yczenie si? spe?ni?o :) dzi? jest duu?o ch?odniej, rzec by mo?na
>nawet, ?e za du?o - wi?c taka licytycaja jest niewa?na :)
>Ania
Pfffffffffffff, wczoraj u nas bylo prawie zimno i popadywalo a
dzis nazad cieplo...wiec jak? :P
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |