« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-06-25 11:56:59
Temat: Mama pojechala a ja gotuje :)Witam!
mam szybkie pytanie bo juz prawie 14 i pora cos zjesc,
kupilem sobie pstraga i chce zawinac w folie aluminiowa i wrzucic do
piekarnika.
Ile czasu piec i w jakiej temperaturze??
aha co mozna wrzucic aby ryba dobrze smakowala? mozna posolic??
p.s. jestem tylko facetem wiec prosze bez docinkow i komentarzy :))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-06-26 13:31:25
Temat: Re: Mama pojechala a ja gotuje :)Marcin M wrote:
> kupilem sobie pstraga i chce zawinac w folie aluminiowa i wrzucic do
> piekarnika.
Iiii tam piekarnik. Patelnia + olej + ryba - to wszystko czego Ci
trzeba.
> Ile czasu piec i w jakiej temperaturze??
Smażysz na patelni; po prostu, tak jak jajka (chyba potrafisz usmażyć
jaja sadzone?) tyle że z dwóch stron. Smażysz aż się usmaży - "na oko",
żeby ryba nie była surowa i żęby nie spalić skórki zanadto.
> aha co mozna wrzucic aby ryba dobrze smakowala? mozna posolic??
Tak, można lekko posolić; możesz też dodać jakichś ziół, ale IMHO nie
warto - pstrąg smażony bez żadnych innych dodatkó jest najlepszy. A w
piekarniku to sobie co najwyżej frytki (mrożone) usmaż.
--
Pozdrawiam
PWZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-06-26 17:45:49
Temat: Re: Mama pojechala a ja gotuje :)Piotr W. Zawadzki napisał(a):
> Marcin M wrote:
>
>
>>kupilem sobie pstraga i chce zawinac w folie aluminiowa i wrzucic do
>>piekarnika.
>
>
> Iiii tam piekarnik. Patelnia + olej + ryba - to wszystko czego Ci trzeba
Zgadzam się z przedpiscą, ale polecam uniwersalny sosik do kazdej ryby:
roztopić masełko, dorzucić doń troszkę czosnku, natki pietruszki i parę
kropli cytrynki i tym polac. Pychotka :)
--
pozdrawiam
tapta
GG:4082847
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-06-26 19:35:46
Temat: Re: Mama pojechala a ja gotuje :)Użytkownik "tapta" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d9mpmn$6b9$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Zgadzam się z przedpiscą, ale polecam uniwersalny sosik do kazdej
> ryby: roztopić masełko, dorzucić doń troszkę czosnku, natki
> pietruszki i parę kropli cytrynki i tym polac. Pychotka :)
>
A dlaczego tylko sosik, masełko i cytrynki, a już rybeńka, czosneczek,
pietruszeczka i kropeleczka nie??? :PPPPPP
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |