« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-06-24 17:42:05
Temat: Przepisy wegetariankie -QuesadiliaQuesadilia wegetarianka i inne:
http://viva.wp.pl/kat,24199,wid,7212166,wiadomosc.ht
ml
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-06-24 18:13:59
Temat: Re: Przepisy wegetariankie -QuesadiliaIn article <w...@r...com>,
"Arielka" <a...@y...ca> wrote:
> http://viva.wp.pl/kat,24199,wid,7212166,wiadomosc.ht
ml
Typowo meksykańskie dodatki -- mozarella i cheddar. ;-)
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-06-24 20:02:21
Temat: Re: Przepisy wegetariankie -QuesadiliaOn Fri, 24 Jun 2005 20:13:59 +0200, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:
>In article <w...@r...com>,
> "Arielka" <a...@y...ca> wrote:
>
>> http://viva.wp.pl/kat,24199,wid,7212166,wiadomosc.ht
ml
>
>Typowo meksykańskie dodatki -- mozarella i cheddar. ;-)
>
>Władysław
Moze salvadorskie...
pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-06-24 20:03:09
Temat: Re: Przepisy wegetariankie -Quesadilia"Arielka" <a...@y...ca> wrote in message
news:wLadnUebe5hp2CHfRVn-2g@rogers.com...
> Quesadilia wegetarianka i inne:
Moze quesadilla ..?
--
><Uklony><eM eL><
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-06-24 20:28:51
Temat: Re: Przepisy wegetariankie -Quesadilia"Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
news:tlpob1d90bfnk8sh4ilik5v0b86saif7al@4ax.com...
> Moze salvadorskie...
Quesadilla to wytwor jedzony pod wieloma postaciami w calej ameryce lacinskiej - wiec
nic w tym specyficznie nie ma z Salvadoru. Tortilla z farszem byla popularna w
czasach prekolumbijskich ale poniewaz indianie nie hodowali bydla domowego a wiec nie
mieli sera a, sama quesadilla to wytwor krzyzowek kultur kulinarnych najezdzcow i
pokonanych.
A kombinacja mozzarella/cheddar to akurat dobry zamiennik smakowy pewnego sera
niepasteryzowanego, ktorego poza krajami am. latynoskiej kupic sie nie da.
--
><Uklony><eM eL><
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-06-24 20:53:06
Temat: Re: Przepisy wegetariankie -QuesadiliaOn Fri, 24 Jun 2005 20:28:51 GMT, "eM eL"
<badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com> wrote:
>"Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
>news:tlpob1d90bfnk8sh4ilik5v0b86saif7al@4ax.com...
>
>> Moze salvadorskie...
>
>Quesadilla to wytwor jedzony pod wieloma postaciami w calej ameryce lacinskiej -
wiec
>nic w tym specyficznie nie ma z Salvadoru. Tortilla z farszem byla popularna w
>czasach prekolumbijskich ale poniewaz indianie nie hodowali bydla domowego a wiec
nie
>mieli sera a, sama quesadilla to wytwor krzyzowek kultur kulinarnych najezdzcow i
>pokonanych.
>
>A kombinacja mozzarella/cheddar to akurat dobry zamiennik smakowy pewnego sera
>niepasteryzowanego, ktorego poza krajami am. latynoskiej kupic sie nie da.
No przeciez napisalam "moze"...moglam napisac "moze salvadorska,
moze nikaraguanska...etc etc", nie chcialo mi sie a teraz wyszlo,
z emusze :PPP
Pierz, co by tam jeszcze dodal parmezanu
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |