« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-06-24 01:26:13
Temat: Re: Pizza- pomóżcie z proporcjamiUżytkownik "dorka" <d...@i...pl> napisał w wiadomości
news:42bc8443$0$2130$f69f905@mamut2.aster.pl...
> Straszna ilość ciasta pizzowego mi wychodzi na jedną czarną blachę
> standardową z
> wyposażenia piekarnika.
Rzeczywiscie proporcje jak na pulk wojska.
>Jak dam 1/4 z tych ilości- będzie dobrze?
Ja robie z takich proporcji: 225 g krupczatki, 1 lyzeczka suchych drozdzy, 1
lyzeczka soli, 1 lyzeczka oliwy z oliwek 125-150 ml letniej wody. Z tego
wychodzi mi piekarnikowa blacha cienkiego ciasta.
> Pytanie drugie:
> Czy mąka krupczatka w składzie ciasta nie zaszkodzi?
> Mam mąkę szymanowską( typ chyba 500)- niewiele i trochę krupczatki,
> połączyć,
> czy dokupić pięćsetki?
Jak zapewne zauwazylas, podalam w proporcjach krupczatke. Ja robie wlasnie
tylko z krupczatki i wychodzi swietne ciasto.
almadka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-06-24 22:15:29
Temat: Pizza- pomóżcie z proporcjamiDobry wieczór wszystkim pomocnym ludkom,
mam zamiar zrobić pizze z ww przepisu http://glinki.com/?l=cuwhwu
Straszna ilość ciasta pizzowego mi wychodzi na jedną czarną blachę standardową z
wyposażenia piekarnika. Jak dam 1/4 z tych ilości- będzie dobrze?
Pytanie drugie:
Czy mąka krupczatka w składzie ciasta nie zaszkodzi?
Mam mąkę szymanowską( typ chyba 500)- niewiele i trochę krupczatki, połączyć,
czy dokupić pięćsetki?
Za porady z góry dziękuję
Pozdrawiam
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-06-24 22:54:59
Temat: Re: Pizza- pomóżcie z proporcjami
Le samedi 25 juin 2005 ŕ 00:15:29, dans <42bc8443$0$2130$f69f905@mamut2.aster.pl>
vous écriviez :
> Dobry wieczór wszystkim pomocnym ludkom,
> mam zamiar zrobić pizze z ww przepisu http://glinki.com/?l=cuwhwu
> Straszna ilość ciasta pizzowego mi wychodzi na jedną czarną blachę standardową z
> wyposażenia piekarnika. Jak dam 1/4 z tych ilości- będzie dobrze?
To glownie zalezy od wielkosci twojej blachy...
> Pytanie drugie:
> Czy mąka krupczatka w składzie ciasta nie zaszkodzi?
> Mam mąkę szymanowską( typ chyba 500)- niewiele i trochę krupczatki, połączyć,
> czy dokupić pięćsetki?
Jezeli pol kilo twojej pięćsetki wazy wiecej niz pol kilo krupczatki,
to tak, dokupic :D
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-06-25 07:52:34
Temat: Re: Pizza- pomóżcie z proporcjami
Użytkownik "almadka" <a...@U...TO.W.DIABŁY.onet.pl> napisał w wiadomości
news:d9ibrl$7kr$1@inews.gazeta.pl...
> Ja robie z takich proporcji: 225 g krupczatki, 1 lyzeczka suchych drozdzy, 1
> lyzeczka soli, 1 lyzeczka oliwy z oliwek 125-150 ml letniej wody. Z tego
> wychodzi mi piekarnikowa blacha cienkiego ciasta.
Dzięki, o to mi chodziło
Dorota
> almadka
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-06-26 18:24:26
Temat: Re: Pizza- pomóżcie z proporcjamiOn Sat, 25 Jun 2005 00:15:29 +0200, dorka wrote:
> Czy mąka krupczatka w składzie ciasta nie zaszkodzi?
> Mam mąkę szymanowską( typ chyba 500)- niewiele i trochę krupczatki, połączyć,
> czy dokupić pięćsetki?
Ja kiedyś dodawałem i nie zaszkodziło, ale dodawałem ttylko trochę.
Moje pytanie:
Czy ciasto na pizzę można wstawić na noc do lodówki i upiec dopiero
następnego dnia? Oczywiście po ogrzaniu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-06-26 19:36:49
Temat: Re: Pizza- pomóżcie z proporcjamiUżytkownik "kociak" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
news:pan.2005.06.26.18.24.26.711506@o2.pl...
>
> Moje pytanie:
>
> Czy ciasto na pizzę można wstawić na noc do lodówki i upiec dopiero
> następnego dnia? Oczywiście po ogrzaniu.
Ja raz tak robiłam, ale wredne nie chciało urosnąć ani odrobinę i
wyszła podeszwa :)
Ania
--
*~*~* Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *~*~*
*~*~* Chcesz zagrać? Szukaj na Kurniku: jainaproudmoore *~*~*
~*~*~*~*~* Moje dziecki: http://tinyurl.com/bdgxw *~*~*~*~*~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-06-26 21:29:15
Temat: Re: Pizza- pomóżcie z proporcjami
Użytkownik "kociak" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
news:pan.2005.06.26.18.24.26.711506@o2.pl...
> Ja kiedyś dodawałem i nie zaszkodziło, ale dodawałem ttylko trochę.
Ja zrobiłam w końcu pół na pół krupczatka i szymanowska typ 450, wyszło ekstra
ciasto
> Moje pytanie:
>
> Czy ciasto na pizzę można wstawić na noc do lodówki i upiec dopiero
> następnego dnia? Oczywiście po ogrzaniu.
Nie próbowałam szczerze mówiąc, ale jeśli potraktujesz je, jako dopiero co
zrobione- powinno się udać, prześledź jeszcze raz podany przeze mnie link.
Pozdrawiam
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |