Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Nienawidzę TEGO jeść

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Nienawidzę TEGO jeść

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-02-26 17:07:59

Temat: Re: Nienawidzę TEGO jeść
Od: "margola & zielarz" <malgos@spamu_nie_kochamy.panda.bg.univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "T0SIA" <t...@f...istnieje.pl> napisał w wiadomości
> 1) watrobka - nie dosc ze smierdzi to jeszcze ta gabkowatosc :-))))
> 2) brukselka.. bleeeeeeeee - obslizgla, mala kapucha;-))))

Tosiu! do niedawna laczylabym sie z Toba w bolu, a teraz....

1. watrobki z winogronami przelamaly mnie do konca zycia na korzysc watrobek
(jak mieszkasz w Krakowie, to zaprosze, NIE UWIERZYSZ ze to watrobki)

2. Brukselka obkladam pieczenie rozmaite - wazne zeby sie piekla a nie
dusila. Kiedy przejdzie sosem z mies - pycha! a do niedawna szczerze jej
nienawidzilam.

Margola Przelamana ( i zaharowana)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-02-26 19:09:50

Temat: Re: Nienawidzę TEGO jeść
Od: "JurekA" <jurdag@....o2.pl> szukaj wiadomości tego autora

margola & zielarz wrote:
> 2. Brukselka obkladam pieczenie rozmaite - wazne zeby sie piekla a nie
> dusila. Kiedy przejdzie sosem z mies - pycha! a do niedawna szczerze
> jej nienawidzilam.
>

Musze wyprobowac - jest najwyrazniej w tym co mowisz zlota mysl ;-)))

Pozdrawiam,

J ;-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-26 22:26:14

Temat: Re: Nienawidzę TEGO jeść
Od: "T0SIA" <t...@f...istnieje.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "margola & zielarz"
<malgos@spamu_nie_kochamy.panda.bg.univ.gda.pl> napisał w wiadomości
news:b3j1bk$4gr$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Tosiu! do niedawna laczylabym sie z Toba w bolu, a teraz....
> 1. watrobki z winogronami przelamaly mnie do konca zycia na korzysc
watrobek
> (jak mieszkasz w Krakowie, to zaprosze, NIE UWIERZYSZ ze to watrobki)

ehhhh...
watrobka i niebo w gebie..:-)
no naprawde jakos nie ufam moim kubkom smakowym;-)
a moze one sa spaczone -))))
Niestety jestem z Poznania :( aczkolwiek wierze, ze jestes wrozka ktora to
obrzydlistwo potrafi zamienic w delicje :-)

Moze podasz nam przepis..bo szczerze mowiac zabrzmialo to
ciekawie..uwielbiam winogrona wiec moze...:-)


> 2. Brukselka obkladam pieczenie rozmaite - wazne zeby sie piekla a nie
> dusila. Kiedy przejdzie sosem z mies - pycha! a do niedawna szczerze jej
> nienawidzilam.


ale to ciagle bedzie mala, obslizgla kapucha ;-pppppp

--
Pozdrawiam - T0SIA
*************************************************
"Kobieta powinna powstrzymać swoje kokieteryjno-prowokacyjne zachowanie,
aby umozliwić męzczyźnie wykształcenie pozagenitalnych form osobowej
komunikacji"
************************************************


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-02-27 17:35:38

Temat: Re: Nienawidzę TEGO jeść
Od: "margola & zielarz" <malgos@spamu_nie_kochamy.panda.bg.univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "T0SIA" <t...@f...istnieje.pl> napisał w wiadomości
news:b3jepi$78a$1@topaz.icpnet.pl...
>
> Moze podasz nam przepis..bo szczerze mowiac zabrzmialo to
> ciekawie..uwielbiam winogrona wiec moze...:-)

Tosiu, przepis juz podawalam i nawet wariacja Joli L-L na temat powstala,
ale prosze bardzo:

"Watrobki drobiowe (ok. 40 dkg) umyc,
odsaczyc. Obtarzac porzadnie w mace zmieszanej z pieprzem (ma byc szara). Na
patelnie rzucic 5 dkg drobno posiekanej wedliny (byle nie jakis baton
drobiowy, mam na mysli w miare prawdziwa szynke, boczek, bekon...) Na
tluszczu tym (mozna dolac troche oleju) obsmazyc wartobki, na ostrym ogniu,
z dwoch stron. Odlozyc zdjete z patelni watrobki, na patelnie rzucic: albo
pokrajane w plasterki brzoskwinie (najlepiej z puszki albo baaaardzo
dojrzale), albo wypestkowane winogrona pociete na polowki. Owocow ma byc z
10-15 dkg. Pobaziac je w goracym tluszczyku (ogien na pol gwizdka) ze trzy
minuty. Zalac bulionem (1/2 kostki w pol szklanki wody albo pol szklanki
rosolu). Jak pobulka chwile, dowalic z powrotem watrobki. Sos ma zgestniec.

Calosc wykonania zajmuje nie wiecej niz pol godziny, ale... ludzie! co za
smak! Kapituluja najwytrwalsi przeciwnicy watrobki(z wyjatkiem wegetarian)."

> > 2. Brukselka obkladam pieczenie rozmaite - wazne zeby sie piekla a nie
> > dusila. Kiedy przejdzie sosem z mies - pycha! a do niedawna szczerze jej
> > nienawidzilam.
>
> ale to ciagle bedzie mala, obslizgla kapucha ;-pppppp

mala - tak, kapucha - tak, obslizgla - nie :))))

Margola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

donaty
8 pl.rec.kuchnia FAQ
Re: salatka z krabow
RE: zupa "kwasne"
Re: Odp: masa migdalowa vel mercepan

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »