| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-26 17:07:59
Temat: Re: Nienawidzę TEGO jeść
Użytkownik "T0SIA" <t...@f...istnieje.pl> napisał w wiadomości
> 1) watrobka - nie dosc ze smierdzi to jeszcze ta gabkowatosc :-))))
> 2) brukselka.. bleeeeeeeee - obslizgla, mala kapucha;-))))
Tosiu! do niedawna laczylabym sie z Toba w bolu, a teraz....
1. watrobki z winogronami przelamaly mnie do konca zycia na korzysc watrobek
(jak mieszkasz w Krakowie, to zaprosze, NIE UWIERZYSZ ze to watrobki)
2. Brukselka obkladam pieczenie rozmaite - wazne zeby sie piekla a nie
dusila. Kiedy przejdzie sosem z mies - pycha! a do niedawna szczerze jej
nienawidzilam.
Margola Przelamana ( i zaharowana)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-02-26 19:09:50
Temat: Re: Nienawidzę TEGO jeśćmargola & zielarz wrote:
> 2. Brukselka obkladam pieczenie rozmaite - wazne zeby sie piekla a nie
> dusila. Kiedy przejdzie sosem z mies - pycha! a do niedawna szczerze
> jej nienawidzilam.
>
Musze wyprobowac - jest najwyrazniej w tym co mowisz zlota mysl ;-)))
Pozdrawiam,
J ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-26 22:26:14
Temat: Re: Nienawidzę TEGO jeść
Użytkownik "margola & zielarz"
<malgos@spamu_nie_kochamy.panda.bg.univ.gda.pl> napisał w wiadomości
news:b3j1bk$4gr$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Tosiu! do niedawna laczylabym sie z Toba w bolu, a teraz....
> 1. watrobki z winogronami przelamaly mnie do konca zycia na korzysc
watrobek
> (jak mieszkasz w Krakowie, to zaprosze, NIE UWIERZYSZ ze to watrobki)
ehhhh...
watrobka i niebo w gebie..:-)
no naprawde jakos nie ufam moim kubkom smakowym;-)
a moze one sa spaczone -))))
Niestety jestem z Poznania :( aczkolwiek wierze, ze jestes wrozka ktora to
obrzydlistwo potrafi zamienic w delicje :-)
Moze podasz nam przepis..bo szczerze mowiac zabrzmialo to
ciekawie..uwielbiam winogrona wiec moze...:-)
> 2. Brukselka obkladam pieczenie rozmaite - wazne zeby sie piekla a nie
> dusila. Kiedy przejdzie sosem z mies - pycha! a do niedawna szczerze jej
> nienawidzilam.
ale to ciagle bedzie mala, obslizgla kapucha ;-pppppp
--
Pozdrawiam - T0SIA
*************************************************
"Kobieta powinna powstrzymać swoje kokieteryjno-prowokacyjne zachowanie,
aby umozliwić męzczyźnie wykształcenie pozagenitalnych form osobowej
komunikacji"
************************************************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-27 17:35:38
Temat: Re: Nienawidzę TEGO jeść
Użytkownik "T0SIA" <t...@f...istnieje.pl> napisał w wiadomości
news:b3jepi$78a$1@topaz.icpnet.pl...
>
> Moze podasz nam przepis..bo szczerze mowiac zabrzmialo to
> ciekawie..uwielbiam winogrona wiec moze...:-)
Tosiu, przepis juz podawalam i nawet wariacja Joli L-L na temat powstala,
ale prosze bardzo:
"Watrobki drobiowe (ok. 40 dkg) umyc,
odsaczyc. Obtarzac porzadnie w mace zmieszanej z pieprzem (ma byc szara). Na
patelnie rzucic 5 dkg drobno posiekanej wedliny (byle nie jakis baton
drobiowy, mam na mysli w miare prawdziwa szynke, boczek, bekon...) Na
tluszczu tym (mozna dolac troche oleju) obsmazyc wartobki, na ostrym ogniu,
z dwoch stron. Odlozyc zdjete z patelni watrobki, na patelnie rzucic: albo
pokrajane w plasterki brzoskwinie (najlepiej z puszki albo baaaardzo
dojrzale), albo wypestkowane winogrona pociete na polowki. Owocow ma byc z
10-15 dkg. Pobaziac je w goracym tluszczyku (ogien na pol gwizdka) ze trzy
minuty. Zalac bulionem (1/2 kostki w pol szklanki wody albo pol szklanki
rosolu). Jak pobulka chwile, dowalic z powrotem watrobki. Sos ma zgestniec.
Calosc wykonania zajmuje nie wiecej niz pol godziny, ale... ludzie! co za
smak! Kapituluja najwytrwalsi przeciwnicy watrobki(z wyjatkiem wegetarian)."
> > 2. Brukselka obkladam pieczenie rozmaite - wazne zeby sie piekla a nie
> > dusila. Kiedy przejdzie sosem z mies - pycha! a do niedawna szczerze jej
> > nienawidzilam.
>
> ale to ciagle bedzie mala, obslizgla kapucha ;-pppppp
mala - tak, kapucha - tak, obslizgla - nie :))))
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |