« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2010-11-22 15:55:47
Temat: Obiad Gotuję w szybkowarze korpusy z kurczaków i kosteczki schabowe - 25 min.
Wkładam szybkowar pod kran z zimną wodą. Otwieram, zanim mięso odpadnie od
kości. Po przestygnięciu obieram. Na rosole robię zupę ogórkową, zabielam
pojemnikiem śmietany 18% wymieszanej z odrobina ciepłej wody mąką jako
zagęstnikiem, siekana pietruszka i koper. Obrane mięso siekam na mniejsze
kawałki, wrzucam na smalec na patelni i przysmażam do lekkiego i chrupkiego
zrumienienia, posypując na koniec przyprawą do kurczaka.
Gotuję ziemniaki z badylami kopru, pietruszki i ogonkami selera -
cudowny zapach, dlatego nie wyrzucam badyli zielonych - łatwo wyjąć po
odlaniu ziemniaków. Ubijam i na talerze - na ziemniaki jeszcze smażona na
smalcu ze skwarkami cebula, obok ziemniaków smażenina z kurczaków i
kiszony ogórek.
PYCHOTKA !!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2010-11-22 18:10:11
Temat: Re: Obiad
"Panslavista" <p...@i...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:4cea9285$0$21004$65785112@news.neostrada.pl...
> Gotuję w szybkowarze korpusy z kurczaków i kosteczki schabowe - 25 min.
> Wkładam szybkowar pod kran z zimną wodą. Otwieram, zanim mięso odpadnie od
> kości. Po przestygnięciu obieram. Na rosole robię zupę ogórkową, zabielam
> pojemnikiem śmietany 18% wymieszanej z odrobina ciepłej wody mąką jako
> zagęstnikiem, siekana pietruszka i koper. Obrane mięso siekam na mniejsze
> kawałki, wrzucam na smalec na patelni i przysmażam do lekkiego i
> chrupkiego zrumienienia, posypując na koniec przyprawą do kurczaka.
> Gotuję ziemniaki z badylami kopru, pietruszki i ogonkami selera -
> cudowny zapach, dlatego nie wyrzucam badyli zielonych - łatwo wyjąć po
> odlaniu ziemniaków. Ubijam i na talerze - na ziemniaki jeszcze smażona na
> smalcu ze skwarkami cebula, obok ziemniaków smażenina z kurczaków i
> kiszony ogórek.
> PYCHOTKA !!!
>
A lepiej wsadź sobie ten ogórek w dupę i napij się kalichlorku. Wypali ci
ten głupi ryj i nie będziesz bajek wypisywał.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2010-11-22 20:43:03
Temat: Re: Obiad?
Użytkownik "Jaruś (POJEB) Drobiowy" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:icebma$evl$...@n...versatel.de...
A lepiej wsadź sobie ten ogórek w dupę i napij się kalichlorku. Wypali ci
ten głupi ryj i nie będziesz bajek wypisywał.
Głupszej odpowiedzi nie czytałam. To jest grupa kuchnia, jak ci się nie
podoba przepis, to nie czytaj, ale nie ubliżaj.
A tak swoją droga, przepis "Panslavisty" ma swój sens. Jest tani i
napewno smaczny.
Ciekawa jestem co ty jesz? Pozdrawiam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2010-11-23 00:20:36
Temat: Re: Obiad> ?
>
> U¿ytkownik "Jaru¶ (POJEB) Drobiowy" napisa³ w wiadomo¶ci grup
> dyskusyjnych:icebma$evl$...@n...versatel.de...
>
>
> A lepiej wsad¼ sobie ten ogórek w dupê i napij siê kalichlorku.
Wypali ci
> ten g³upi ryj i nie bêdziesz bajek wypisywa³.
>
>
> G³upszej odpowiedzi nie czyta³am. To jest grupa kuchnia, jak ci siê
nie
> podoba przepis, to nie czytaj, ale nie ubli¿aj.
> A tak swoj± droga, przepis "Panslavisty" ma swój sens. Jest tani i
> napewno smaczny.
> Ciekawa jestem co ty jesz? Pozdrawiam.
>
To weź jeszcze od niego przepis na zupę kminkową i na siajsę z ziemniaków którą
się je z chlebem. Miałem nadzieję że po ostatniej wpadce ten dupek sobie odpuści.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2010-11-23 03:07:38
Temat: Re: Obiad
"kogutek" <k...@v...pl> wrote in message
news:6d67.00000173.4ceb08d4@newsgate.onet.pl...
>> ?
>>
>> U¿ytkownik "Jaru¶ (POJEB) Drobiowy" napisa³ w
>> wiadomo¶ci grup
>> dyskusyjnych:icebma$evl$...@n...versatel.de...
>>
>>
>> A lepiej wsad¼ sobie ten ogórek w dupê i napij siê
>> kalichlorku. Wypali ci
>> ten g³upi ryj i nie bêdziesz bajek wypisywa³.
>>
>>
>> G³upszej odpowiedzi nie czyta³am. To jest grupa kuchnia, jak ci
>> siê nie
>> podoba przepis, to nie czytaj, ale nie ubli¿aj.
>> A tak swoj± droga, przepis "Panslavisty" ma swój sens. Jest tani i
>> napewno smaczny.
>> Ciekawa jestem co ty jesz? Pozdrawiam.
>>
> To weź jeszcze od niego przepis na zupę kminkową i na siajsę z ziemniaków
> którą
> się je z chlebem. Miałem nadzieję że po ostatniej wpadce ten dupek sobie
> odpuści.
Szczylu, jaka wpadka? Podaję przepisy smacznych zdrowych i tanich
potraw. Nie jest sztuką ugotować dobry obiad mając kupę kasy, ale sztuką
jest wyżywić rodzinę mając rentę czy małą emeryturę, a takich ludzi w Polsce
jest dużo. Stąd nie tylko polskie przepisy na tanie jedzenie.
Inna sprawa, ilez ludzi zachwyca się carbonarą lub pizzą, dziesiątkami
innych potraw w/g receptur na świecie - a to są ichnie przepisy jak tanio
wyżyć. Np. carbonara to potrawa węglarzy...
Cudze chwalicie swego nie znacie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2010-11-23 03:22:47
Temat: Re: ObiadW dniu 2010-11-23 04:07, Panslavista pisze:
.
>
> Szczylu, jaka wpadka? Podaję przepisy smacznych zdrowych i tanich
> potraw. Nie jest sztuką ugotować dobry obiad mając kupę kasy, ale sztuką
> jest wyżywić rodzinę mając rentę czy małą emeryturę, a takich ludzi w Polsce
> jest dużo. Stąd nie tylko polskie przepisy na tanie jedzenie.
> Inna sprawa, ilez ludzi zachwyca się carbonarą lub pizzą, dziesiątkami
> innych potraw w/g receptur na świecie - a to są ichnie przepisy jak tanio
> wyżyć. Np. carbonara to potrawa węglarzy...
> Cudze chwalicie swego nie znacie.
>
>
ma Pan racje Panie Jerzy...
przepraszam za cytat z GW...
ale Baumana uwielbiam (bo Pan nie lubi a ja sobie wybieram):
"Zawsze pan był taki szczupły?
- Jako chłopak byłem grubasem i cierpiałem z tego powodu. Wyśmiewano
mnie, łatwo mnie było rozpoznać. Otyłość nie była wtedy tak powszechna
jak dzisiaj.
Schudłem w 1939. Gwałtownie.
Dlaczego pan był grubasem?
- Moja matka była pełna projektów, ambicji i animuszu. Wykształcona,
rozczytana, przygotowana do ciekawego życia, a została skazana przez los
na bycie gospodynią domową, która musi łatać dziury. Jej teoria
kulinarna polegała na tym, że jak chcesz dobrze i smacznie zjeść, to
albo kupujesz drogie surowce, albo spędzasz wiele godzin w kuchni.
Ponieważ pierwsza możliwość była niedostępna, robiła to drugie.
W kuchni był taki piec z fajerkami, zawsze rozpalony, gorący, matka
pichciła, a ja siedziałem przy stole kuchennym, odrabiałem lekcje i na
każdym etapie gotowania ona się do mnie zwracała: skosztuj, kochanie.
Kochanie kosztowało i puchło.
A poza tym nie używałem żadnych sportów, a to z tej przyczyny, że nie
śmiałbym wyjść na boisko, bo gdybym nawet wyszedł, to nie ja bym kopał
piłkę, ale mnie by kopano. I to nie tylko dlatego, że byłem grubasem,
ale również Żydem. Jedynym na Jeżycach."
http://wyborcza.pl/1,75480,8683542,Ignoranci_i_impot
enci.html
pozdrawiam
Marsjasz
ps. mysle ze z tym Zydem Pan by sie pozumial podobnie jak z Tuwimem czy
Rubinsteinem...
ps1.niech Pan przeczyta calosc...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2010-11-23 03:23:40
Temat: Re: ObiadW dniu 2010-11-23 01:20, kogutek pisze:
>>
> To weź jeszcze od niego przepis na zupę kminkową i na siajsę z ziemniaków którą
> się je z chlebem. Miałem nadzieję że po ostatniej wpadce ten dupek sobie odpuści.
>
cierpiales kiedy biede kogutku ???
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2010-11-23 03:29:08
Temat: Re: Obiad
"Panslavista" <p...@i...pl> wrote in message
news:4ceb2ffd$0$22800$65785112@news.neostrada.pl...
>
> "kogutek" <k...@v...pl> wrote in message
> news:6d67.00000173.4ceb08d4@newsgate.onet.pl...
>>> ?
>>>
>>> U¿ytkownik "Jaru¶ (POJEB) Drobiowy" napisa³ w
>>> wiadomo¶ci grup
>>> dyskusyjnych:icebma$evl$...@n...versatel.de...
>>>
>>>
>>> A lepiej wsad¼ sobie ten ogórek w dupê i napij siê
>>> kalichlorku. Wypali ci
>>> ten g³upi ryj i nie bêdziesz bajek wypisywa³.
>>>
>>>
>>> G³upszej odpowiedzi nie czyta³am. To jest grupa kuchnia, jak
>>> ci siê nie
>>> podoba przepis, to nie czytaj, ale nie ubli¿aj.
>>> A tak swoj± droga, przepis "Panslavisty" ma swój sens. Jest tani i
>>> napewno smaczny.
>>> Ciekawa jestem co ty jesz? Pozdrawiam.
>>>
>> To weź jeszcze od niego przepis na zupę kminkową i na siajsę z ziemniaków
>> którą
>> się je z chlebem. Miałem nadzieję że po ostatniej wpadce ten dupek sobie
>> odpuści.
>
> Szczylu, jaka wpadka? Podaję przepisy smacznych zdrowych i tanich
> potraw. Nie jest sztuką ugotować dobry obiad mając kupę kasy, ale sztuką
> jest wyżywić rodzinę mając rentę czy małą emeryturę, a takich ludzi w
> Polsce jest dużo. Stąd nie tylko polskie przepisy na tanie jedzenie.
> Inna sprawa, ilez ludzi zachwyca się carbonarą lub pizzą, dziesiątkami
> innych potraw w/g receptur na świecie - a to są ichnie przepisy jak tanio
> wyżyć. Np. carbonara to potrawa węglarzy...
> Cudze chwalicie swego nie znacie.
Ostatnio zrobiłem kilka paelli. A to w Hiszpanii powstała potrawa i
sposób jej przyrządzania jako składka produktów, czyli co się nawinie,
lokalny ryż, małże, mięso i warzywa. Drogie do powielenia w Polsce, więc z
miejsca, poznawszy zasady zrobiłem swoją paellę - wyszła fantastycznie. Nie
do zrobienia na małych patelniach - gotowanie w dużych naczyniach wymaga
wiedzy i wyobraźni twórczej oraz praktyki. I nigdy nie da się powtórzyć tego
samego smaku, ani osiągnąć go w małych naczyniach. Mam zamiar opracować
swoją paellę i mam na nią pomysł łącznie z nazwą. Minimalna średnica
paellery (patelni) - 50cm.- to dla rodziny 4 - 8 osobowej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2010-11-23 03:37:03
Temat: Re: Obiad
"Marsjasz" <d...@w...pl> wrote in message
news:4ceb3399$0$27025$65785112@news.neostrada.pl...
.Dzięki. Mi poszczególni ludzie z tej sekty nie przeszkadzają - ot jak
inni, mają swoje dziwactwa i my mamy swoje. Wkurzają mnie ichnie mity, już w
wyniku rozwoju nauki kłamliwe, a zastosowane do innych ludzi potworne w
skutkach. I ciągła nas, Polaków eliminacja z Polski.
Nie jestem, nie byłem i nie będę tym, co Pan określa jako Żyd. Chazarzy
czyli Aszkenazi nie są Żydami ani nawet Semitami. Dlaczego tak trudno uznać
ten fakt? Nie jestem Chazarem - to tak a propo...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2010-11-23 03:44:24
Temat: Re: Obiad
"Marsjasz" <d...@w...pl> wrote in message
news:4ceb33cd$0$27025$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2010-11-23 01:20, kogutek pisze:
>
>>>
>> To weź jeszcze od niego przepis na zupę kminkową i na siajsę z ziemniaków
>> którą
>> się je z chlebem. Miałem nadzieję że po ostatniej wpadce ten dupek sobie
>> odpuści.
>>
>
> cierpiales kiedy biede kogutku ???
> M.
Ja nie cierpiałem, ale dziadkowie ze strony matki to i owszem, dwie
wojny, dziadek rzemieślnik nie zawsze miał klientelę, ale dzięki uczciwej
pracy pobudował dom - ostatni nowy dom przed IIWŚ. Po wojnie zaczęła
niszczyć go żydokomuna. Zdarzało się, że jako małe dziecko piłem czarną kawę
zbożową i jadłem chleb z surowym jabłkiem w wyniku złodziejskich domiarów
odbierających dziadkowi cały roczny dochód z trudem wypracowany. Komendantem
UB w powiecie był Żyd - chodziłem z jego synem do jednej klasy... Mieliśmy
kilka razy wizyty tych sqrwysynów.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |